Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki szavaz a császár és ki a...

Ki szavaz a császár és ki a természetes szülés mellett? Illetve miért?

Figyelt kérdés
Augusztusra várom az első babámat. Eddig határozottan a természetes szülés mellé tettem a voksom de most elkezdtem kicsit félni tőle. Kinek milyen tapasztalata volt? Mit tudna javasolni első babánál? Persze ha lesz választásom egyáltalán. Köszönöm szépen!
2019. máj. 21. 08:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
77%
Azért az nem teljesen igaz, hogy a hüvelyi szülés után minden Kánaán. Könnyű, gyors, nem túl fájdalmas szülésem volt. Utána viszont az összes csontom fájt, hetekig alig bírtam megmozdulni. A császáros szobatársaim nem szenvedtek ennyire. Ettől függetlenül örülök, hogy így alakult
2019. máj. 21. 09:36
 12/25 anonim ***** válasza:
74%

Szia!

Nekem csak császárom volt (sürgősségi) és mivel nagyon féltem a szüléstől és nem volt rossz tapasztalatom a műtéttel kapcsolatban, így én szívem szerint erre szavaznék, de mindkettőnél van előnye és hátránya. Sokáig voltam kórházban terhesen és sok komplikacióról hallottam a sima szüléseknél amíg ott voltam és sok császárral végződött, ezért is féltem tőle.

2019. máj. 21. 10:08
 13/25 anonim ***** válasza:
89%
Volt mindkét szülésem. A hüvelyinél könnyebb volt a felépülés, következőre is azt választanám. De ha barmi komplikáció lenne, akkor nem is kérdés, hogy császár. Nem minden áron akarnék természetes szülést. A lényeg, hogy épen kerüljünk ki mindannyian az egészből. Nálunk pl a császármetszéssel világra jött kislányunk lett oxigénhiányos szülés után. Egyszerűen leállt a légzése 2.nap, mire újraélesztették, már visszafordíthatatlan károsodásokat szenvedett. Nincs rá magyarázat, állítólag császárral világra jött babáknál gyakoribb mert nehezebben adaptálódnak. Nah legyen okos az ember ezek után. Ismerek hüvelyi szülés közben oxigénhiányt szenvedett gyereket is. Egyik megoldás se tuti biztos sajnos.
2019. máj. 21. 10:26
 14/25 anonim ***** válasza:
64%

Természetes szülés, ha minden jól megy, de örüljünk, hogy ott van a császár, ha mégse.

Mindkettő elsülhet jól és rosszul is. A természetes szüléseknél nagyobb eséllyel lehet valami baja a babának (főleg, ha beleszólnak vagy ha későn veszek észre valamit), illetve több az inkontinenciás, méhsüllyedéses, gátrepedéses, aranyeres rémtörténet. A császárnál nagyobb a veszélye a vérzéses problémáknak, mint trombózis, az érzéstelenítőre/altatásra adott rossz reakcióknak, és később jobban kihathat a további terhességekre, a széthúzott hasizmok lassabban találnak össze, kialakulhat összenövés, endometriózis, szóval akár olyasmik is lehetnek, amik csak évek múlva derülnek ki. Tudtommal a császár biztonságosabb a babára nézve (de ott is van nála is kockázat), és sokan ettől félve választják, akik választják (illetve azt hiszik, ott kisebb lesz a fájdalom és az orvos jobban ért a szüléshez, mint ők), viszont orvosilag jóval veszélyesebb az anyára nézve. Hogy ebből aztán ki milyen lapot húz, az sajnos nem irányítható és sokszor még csak nem is az anya vagy az orvos ügyességén múlik. És én talán az indítást szavaznám le leginkább, bár persze ott is csak az orvos hallgat az anya, de szinte mind valami rémtörténettel vagy császárral végződik (vagy csak a többiről nem szoktak ide írni:)).

2019. máj. 21. 10:28
 15/25 anonim ***** válasza:
84%

Két hüvelyi szülésem volt.

Az első horror, vákuumos, szanaszét szakadós, 2 órán keresztül stoppoltak. 24 órát voltam az őrzőben a gyerek nélkül, mert összeestem, vért kellett adjanak. Hónapokig fájt odalent. Mondanom sem kell, hogy a császáros szobatárs sokkal könnyebben mozgott.

Második szülésemnél viszont megtapasztaltam, hogy milyen is, amikor ideálisan zajlik a dolog. Fájt ugyanúgy mint elsőre, azt hittem, meghalok, de csak 5 óra volt az első fájástól. Rendesen tágultam, nem húzódott el, maradt erőm, nem kellett kirángatni. Másnap már simán ültem az ágyon.

2019. máj. 21. 10:33
 16/25 anonim ***** válasza:
86%

Termédzetes szülés

Ha minden rendben van

Ez ugye nem feltétlenül csak szimplán a hüvelyi szülést jelenti

Mert a hüvelyi szülés is lehet teljesen természetellenes is,

Rengeteg beavatkozással

Viszont amint felmerül az anya vagy a baba károsodása, akkor legyen császár

A legfontosabb kettejük egészsége

2019. máj. 21. 10:39
 17/25 anonim ***** válasza:
48%
Termeszetes szulest valasztottam, mondjuk szerencsere kilatasban sem volt a csaszar remelem kovetkezoleg se lesz. Nagyon jo erzes, mikor megszuletik a pici es odateszik a mellkasodra, melegen. Csaszarnal en rettegek attol, hogy nem foghatom a kezembe a babat eloszor, masreszt az meg is csak mutet... inkabb fajjon a szules. :)
2019. máj. 21. 11:05
 18/25 anonim ***** válasza:
87%

Teljesen midegy, csak mindketten egészségesen kerüljünk ki a szülőszobáról.

Anyum majdnem belehalt abba, hogy az orvos nem akarta megcsászározni, mert a statisztika fontosabb volt. Téraránytalanság volt, de vákuummal kirángattak anyuból. Ő meg majdnem elvérzett.

2019. máj. 21. 12:17
 19/25 anonim ***** válasza:
53%

Császárom volt, fél napig tartó 2 perces fájások után.

Ennek ellenére én a természetes szülés mellett voksolnék, mert ha bármi van, akkor még mindig ott a császár lehetősége.

Egyikkel sem lehet megúszni a rossz részt, csak természetes szülésnél ez a születés előtt, császárnál meg utána van.

2019. máj. 21. 12:46
 20/25 anonim ***** válasza:
55%

Nekem is volt egy időszakom terhesen mikor megrémültem és örlődtem. Az segített átlendülni, hogy végiggondoltam mindkettő menetét. A császárnál 6 óra a minimum amit nélkülem töltött volna a fiam, ennek a gondolata sokkal rémisztően volt bárminél.

Természetes úton született és mivel a férjem is ott volt még annyi időre se lett szem elől tévesztve míg elvitték lemosni, megmérni stb.

2019. máj. 21. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!