Ki szavaz a császár és ki a természetes szülés mellett? Illetve miért?
Szia!
Nekem csak császárom volt (sürgősségi) és mivel nagyon féltem a szüléstől és nem volt rossz tapasztalatom a műtéttel kapcsolatban, így én szívem szerint erre szavaznék, de mindkettőnél van előnye és hátránya. Sokáig voltam kórházban terhesen és sok komplikacióról hallottam a sima szüléseknél amíg ott voltam és sok császárral végződött, ezért is féltem tőle.
Természetes szülés, ha minden jól megy, de örüljünk, hogy ott van a császár, ha mégse.
Mindkettő elsülhet jól és rosszul is. A természetes szüléseknél nagyobb eséllyel lehet valami baja a babának (főleg, ha beleszólnak vagy ha későn veszek észre valamit), illetve több az inkontinenciás, méhsüllyedéses, gátrepedéses, aranyeres rémtörténet. A császárnál nagyobb a veszélye a vérzéses problémáknak, mint trombózis, az érzéstelenítőre/altatásra adott rossz reakcióknak, és később jobban kihathat a további terhességekre, a széthúzott hasizmok lassabban találnak össze, kialakulhat összenövés, endometriózis, szóval akár olyasmik is lehetnek, amik csak évek múlva derülnek ki. Tudtommal a császár biztonságosabb a babára nézve (de ott is van nála is kockázat), és sokan ettől félve választják, akik választják (illetve azt hiszik, ott kisebb lesz a fájdalom és az orvos jobban ért a szüléshez, mint ők), viszont orvosilag jóval veszélyesebb az anyára nézve. Hogy ebből aztán ki milyen lapot húz, az sajnos nem irányítható és sokszor még csak nem is az anya vagy az orvos ügyességén múlik. És én talán az indítást szavaznám le leginkább, bár persze ott is csak az orvos hallgat az anya, de szinte mind valami rémtörténettel vagy császárral végződik (vagy csak a többiről nem szoktak ide írni:)).
Két hüvelyi szülésem volt.
Az első horror, vákuumos, szanaszét szakadós, 2 órán keresztül stoppoltak. 24 órát voltam az őrzőben a gyerek nélkül, mert összeestem, vért kellett adjanak. Hónapokig fájt odalent. Mondanom sem kell, hogy a császáros szobatárs sokkal könnyebben mozgott.
Második szülésemnél viszont megtapasztaltam, hogy milyen is, amikor ideálisan zajlik a dolog. Fájt ugyanúgy mint elsőre, azt hittem, meghalok, de csak 5 óra volt az első fájástól. Rendesen tágultam, nem húzódott el, maradt erőm, nem kellett kirángatni. Másnap már simán ültem az ágyon.
Termédzetes szülés
Ha minden rendben van
Ez ugye nem feltétlenül csak szimplán a hüvelyi szülést jelenti
Mert a hüvelyi szülés is lehet teljesen természetellenes is,
Rengeteg beavatkozással
Viszont amint felmerül az anya vagy a baba károsodása, akkor legyen császár
A legfontosabb kettejük egészsége
Teljesen midegy, csak mindketten egészségesen kerüljünk ki a szülőszobáról.
Anyum majdnem belehalt abba, hogy az orvos nem akarta megcsászározni, mert a statisztika fontosabb volt. Téraránytalanság volt, de vákuummal kirángattak anyuból. Ő meg majdnem elvérzett.
Császárom volt, fél napig tartó 2 perces fájások után.
Ennek ellenére én a természetes szülés mellett voksolnék, mert ha bármi van, akkor még mindig ott a császár lehetősége.
Egyikkel sem lehet megúszni a rossz részt, csak természetes szülésnél ez a születés előtt, császárnál meg utána van.
Nekem is volt egy időszakom terhesen mikor megrémültem és örlődtem. Az segített átlendülni, hogy végiggondoltam mindkettő menetét. A császárnál 6 óra a minimum amit nélkülem töltött volna a fiam, ennek a gondolata sokkal rémisztően volt bárminél.
Természetes úton született és mivel a férjem is ott volt még annyi időre se lett szem elől tévesztve míg elvitték lemosni, megmérni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!