Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 41hetes leszek már, teljesen...

41hetes leszek már, teljesen zárt vagyok, elő baba. Be kell feküdnöm és indítani fogják. Kinek hogy volt az indítás? Mire számítsak? Teljesen el vagyok keseredve

Figyelt kérdés
2019. máj. 10. 09:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%

Bár én 3 ujjnyira nyitva voltam de azért leírom:

Bementem reggel 6ra, papírmunka, beöntés, wc, zuhany, ágyra fel, nst fel, oxitocin be, 1 óra múlva burokrepesztés, 3,5 óra múlva megszületett a fiam.

(Nekem a borzalmas fájdalmon kívül az volt nagyon rossz, hogy végig feküdnöm kellett! Annyi volt a megengedett mozgás hogy óvatosan a bal oldalamra feküdhettem ha már háton nagyon rossz volt)

Elkeseredni meg felesleges, semmi hasznod belőle

2019. máj. 10. 10:08
 2/12 anonim ***** válasza:
81%
Miert kell inditani? Rossz lett a flowmetria eredmenye?
2019. máj. 10. 10:37
 3/12 A kérdező kommentje:
Minden rendben van,de itt befektetnek mindenkit a 41hetesen és indítják...
2019. máj. 10. 10:47
 4/12 anonim ***** válasza:
88%

Ha semmi nem indokolja, mondj nemet az indításra! Engem is indítottak, pedig minden rendben volt, csak nem mertem ellenkezni.

Teljesen zárt méhszáj, este zselét raktak fel, egy ujjnyira tágultam, másnap oxitocin, de délután kettőig nem éreztem semmit, utána addig-addig emelték, hogy brutális fájásaim lettek, de ugyanúgy nem haladtunk sehova. Próbáltak burkot repeszteni, nem sikerült, tovább vajúdtam, majd leesett a szívhang, így sürgősségi császár lett a vége.

2019. máj. 10. 11:08
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én még szülés közben sem tágultam. Orvos tágított kézzel, pedig magától indult a szülés magzatvízelfolyással.

Szóval ez azért nem jelenti, hogy nem indulhat meg bármikor.

Amúgy meg megtagadhatod az indítást, amíg az nem veszélyezteti a gyereket. Márpedig ha az eredmények jók, akkor nincs indok az indításra.

2019. máj. 10. 11:09
 6/12 anonim ***** válasza:
72%

Hát nekem a legborzasztóbb élményem volt az indítás... zseléztek, 3x, a harmadik egybefüggő falkaparós fájásokat csinált, de 23 óra alatt sem tágultam tőle. Sűrű, mekóniumos lett az előző nap meg teljesen tiszta magzatvíz, a lányom szívhangja borzasztó volt. Császár lett. A második vbac baba, csodálatos volt a vajúdást a maga ütemében megélni. Élveztem az egészet, még ha fájt is, mert tudtam, hogy ezek igazi és jó fájások.

Bocs, tudom, h nem ezt vártad, de én biztos, h nem engednék indítani mégegyszer. Neked sem ajánlom.

2019. máj. 10. 11:10
 7/12 anonim ***** válasza:
88%
Nekem is indították. Sürgősségi császár lett a vége és a baba szívhangja is leesett. Ráadásul rosszul reagáltam az oxitocinra. Fél arcom feldagadt és nem láttam a bal szemére. Neurológust kellett hozzám hívni. Ne hagyd,ha semmi sem indokolja. Nekem indokolt volt,mert már szivárgott a magzatvíz és magasvérnyomásom volt kezdődő toxémiám és sajnos ez lett belőle. A lányom estig gépeken volt. Este 10-kor ébredtem úgy, hogy akkor már tiszta volt a tudatom. Előtte is felkeltem,de arra nem emlékszem. A gyerek sehol nem is emlékeztem rá,hogy megmutatták. Szörnyű érzés volt. Másnap reggel 5kor kaptam meg, akkor láttam először amire tényleg emlékszem. Szerencsére semmi baja.
2019. máj. 10. 12:00
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szörnyű olvasni ezeket a túlmedikalizált szüléseket. Én nem mondok olyat hogy ellenkezz az indítással, persze jogod van hozzá, de én sem mertem.

Bementem, mondta a doki hogy 1 ujjnyi vagyok, burkot repeszt, oxyt és epidurált köt be. Mondtam hogy nem, csak repesztés lehet. Megtörtént, visszamentem a szülőszobára, és 6 óra után megszületett fektetés, ágytál, folyamatos ctg

, oxy, EDA ,lábkikötözés NELKÜL a lányom.

Én azt a javaslatot tenném, hogy próbáld meg a baracklevet. 1 litert és a jó rostosat. Mellette én lépcsőztem. Így értem el az egy ujjnyit. A baracklé meghajt kicsit, ez beindíthatja a szülést is.Ártani tuti nem fog.

2019. máj. 10. 15:16
 9/12 anonim ***** válasza:
77%
Kórház és porotkol,orvosfüggő.Valahol 5.napon inditanak 40.hét után,valahol 41.hét után
2019. máj. 10. 20:59
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Protokoll nálunk a 40+4

Dokimmal megegyeztem hogy vár 41+4-ig ha a flowometria jó. Rendszeres NST..

Főorvos be is hivatott, hogy mégis hogyan számoltuk ezt ki, hogy még hazamegyek

41+1 indult spontán.

Ha minden ok, akkor én is várnék

Dokimat kifaggattam

indításnak 50%-a császár lesz.

Nem kell elkeseredni, csak lelkileg erre is felkészülni, hogy ne érjen annyira rosszul

2019. máj. 10. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!