Az apa mennyit lehetett bent nálatok a baba mellett a szülés utáni 3 napban?
Attól függ milyen szobában vagy. Én alapítványiban voltam, ott reggel 7-től este 7-ig bárki ott lehetett. Igaz ennyit nem volt ott a férjem, mert dolgozott is, de mindig volt látogató, a senki nem kérdezte ki, miért, mennyit van ott. A babám is 0-24-ben ottvolt velem.
Az első szülésemnél "nem fizetős" kétágyasban voltam, ugyan abban a kórházban. 4-7-ig volt látogatási idő azt hiszem, senki nem mehet be a szobákba, folyosón, közös ebédlőben lehetett fogadni a látogatókat, a babát csak egy üvegfalon keresztül nézhették meg. Úgy tudom, hogy a sokágyas szobákban ez még most is így van ebben a kórházban, de szerintem minden intézménynek más a látogatási protokollja.
Én Pécsett szültem, és 4 ágyas szobában voltam. Itt van egy ebédlő/társalgó rész, ott lehet fogadni a látogatókat látogatási időben, nálunk a babát is ki lehet ide tolni, bárki jöhet, de elvileg egyszerre csak egy látogatót lehet fogadni.
Az első gyerekn születésénél minden nap jött a férjem, de nem volt benn órák hosszat. A második gyerek születésénél látogatási tilalom volt az influenza-járvány miatt, szóval senki sem jöhetett be.
A VIP szobáknál más a szabály, de nem tudom pontosan.
Őszintén megmondva, én egy négy ágyas szobában nem örültem volna, ha ott van még a saját férjemen kívül 3 vadidegen férfi is éjjel-nappal, pedig nem vagyok egy szégyenlős típus, de akkor is zavartak volna. Pécsen pl. ezért nem mehet be a látogató a kórterembe: nem azért, hogy az anyukával kiszúrjanak, hanem a többi anyuka érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!