A sztárok többsége miért dönt a császáros szülés mellett?
Valószínűleg az választja akinek muszáj vagy aki nem szeretne hosszú órákig vajúdni, esetleg félti a hüvelyét. Ezek valós félelmek még ha nem is mindenkinél lesz belőle probléma.
A természetes szülésnek és a császárnak is rengeteg előnye és hátránya van, úgyhogy nem lehet rangsorolni a kettőt. Az adott anya és gyerek esetében lehet csak eldönteni hogy nekik melyik megfelelőbb.
Én azért fogok császárral szülni, mert nem akarom magam "ott lennt" tönkretenni. De ami fontosabb indok: személyesen is ismerek olyan családot, ahol a gyerek elakadt, majd anyukából kipréselte a doki szó szerint, a gyerek pedig oxigénhiányos állapot miatt igencsak visszamaradt szellemileg.
Csípőficammal születtem, és megműtötték ugyan, de totálisan asszimetrikus a medencém. Már fájdalmat okozó arthrózissal.
Anno egy műtét-utánkövetéses vizsgálatnál a doki azt mondta mindenképpen a császáros szülést látja biztonságosabbnak, pontosan azért mert nem biztos hogy simán kiférne egy baba. Amikor azonban ezt egyszer a nőgyógyásznak felvetettem lekezelő hangnemben kb elküldött a fa*ba, hogy ezt majd meglátjuk akkor, ha már bennem van a gyerek, én csak ne diagnosztizálgassam magam -hozzáteszem, erre az aggodalomra szakorvos hívta fel a figyelmem aki látott már pár csípőficamost.
Szóval én akkor elhatároztam, hogy magánklinikán vagy olyan orvosnál fogok szülni, akinél ha úgy tetszik "kérésre" működik a programcsászár. Aztán még az sem kizárt hogy normálisabb orvos másképp be sem vállalné, illetve hogy simán kaphatnék erre szakvéleményt -mivel nem forog még szóban a baba nem jártam utánna.
Tudom tudom, ne gondoljam az milyen könnyű, meg kockázatos mert hasi műtét, stb.... de számomra egyébként is taszító a szülés gondolata, az meg hogy esrtleg sürgősségi császár legyen belőle vagy kihúzigált gyerek, azt meg sem kockáztatom.
Ebben nagyon igazad van!(szerintem)
Én februárban megszültem az első gyermekem, de amennyit ott össze szenvedtem a szülőszobán reggel 7-től délutánig egyig, hát borzalmas volt. Fogadott orvosom sem volt. Toxémia gyanús voltam, a vérnyomásomat sem nézték. A kitolási szakaszban már éreztem, hogy tompul el az agyam és nyomódik. Ezért második babánál biztos, hogy program császárom lesz. És had mondják, jajj az sem jobb. Igenis jobb, mert nem lép fel annyi komplikáció, mint szülés közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!