Mi a helyes technika?
Ösztönös, és ott lesz inger. Nincs erre helyes technika, tényleg csak nyomni kell.
Mikor a szülésznő mondja majd, hogy na most nyomjon anyuka, jönni fog az inger es fogod tudni tudatalatt mit csinálj. Emiatt ne aggódj.
A nyomás az ösztönös, tényleg a székrekedés szerű nyomáshoz hasonlítható, inkább a légzéstechnika a fontos. Nagy levegőt kell venni, szemet becsukni, felhúzni a lábat (ha háton fekve szülsz) és ezzel az egy levegővel nyomni. Én kb. 4-et bírtam nyomni egy levegővel, a 4. próbálkozásra kint volt a lányom. Mikor jön a fájás, és tetőzik, akkor kellnagy levegőt venni. De a szülésznők, orvosok segítenek, mondják, hogy nagy levegő most, lábam húzzam fel, nyomjak. Még, még, még egyet és kint lesz. Mikor ezt mondták, a létező összes erőmet összeszedtem, és sikerült.
Szülésfelkészítő tanfolyamok szoktak lenni, bár nem tudom, hogy erre kitérnek-e, én sajnos lemaradtam róla, pedig szívesen elmentem volna.
Noll Andrea Vajudastamogatas mindenkinek cimu konyveben reszletesen valaszt kapsz erre a kerdesre, szuper konyv, nem ijeszto, nagyon hasznosan leirja a vajudas lepeseit, meg hogy mit tehetsz a minel szebb szuleselmenyert.
Van az un. magzatkiloko reflex, magatol kiloki a tested tulajdonkeppen a babat, ezt nem tudod iranyitani, osztonosen jon. A helyes technika az, ha ilyenkor befele figyelsz, es nem kulso iranyitasra nyomsz (sok korhazban arra biztatnak, pedig annak karos kovetkezmenyei szoktak lenni). Nagyon fontos a testhelyzet is, hogy ne a hatadon fekudj, negykezlab, allva, terdelve, guggolva, vagy szuloszeken sokkal tobb helye van a babadnak kijonni, a legkevesebb helye hatonfekve van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!