Császármetszésnél mindig van katéterezés? Ha igen, miért? Mennyi ideig van fent?
Figyelt kérdés
2010. júl. 2. 14:41
11/15 anonim válasza:
Igen, mindig van, mert a császárnál használ spinális (és nem epidurális) érzéstelenítésnél teljesen lebénítanak deréktól lefelé, így a vizeletet sem tudod tartani. Én nagyon féltem tőle, de fölösleges volt.
12/15 anonim válasza:
Nekem EDA-nal volt kateter, pedig spontan szültem. Semmi rosszat nem erzel, nekem mondtak, hogy most pisilek, különben nem is tudtam volna:) Ne felj töle.
13/15 anonim válasza:
szia én egész addig észre sem vettem a csöveimet(katéter+egyet raknak a hasadba h könnyebben tisztuljon) míg másnap reggel fel kellett keljek és a nővér leakasztotta a zacsikat az ágyam széléről! a kivételük sem vájt inkább csak kellemetlen volt!
14/15 anonim válasza:
Nem minden doki tesz tisztulást "segítő" csövet. Nekem és még 2 szobatársamnak pl nem volt, egynek igen.
15/15 Kecskés Krisztina válasza:
Sziasztok! Sajnos mindenki el van tévedve. Nem azért kell a katéter mert nem állhatunk fel.. Pontosan azért használják hogy a húgyhólyag ne nyomja a frissen varrt méhet. A katéter által pedig állandóan ürül a hólyag, így a méh megúsza az első napon a terhelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!