Császármetszésnél mindig van katéterezés? Ha igen, miért? Mennyi ideig van fent?
Szia
Van szerencsére katéter mert nem érzel majd semmit (epinél) az örzőben műtét után meg nem pakolnak alád bilit. Nekem tele lett kétszer is a zacskó (na ha azt az ágyra engedtem volna) :)
Már akkor reggel ahogy bebizonyítottam hogy feltudok állni le is vették. éjfélkor műtöttek 6 kor keltettek vittek ki az osztályra és 10kor már mentem a fiamért (komótosan) lezuhanyozva katéter nélkül. Nem fogod érezni mert akkor rakják fel mikor teljesen érzéketlen leszel. Nekem pl az volt a teszt. Az anesztes kérdezte hogy zsibbad-e vagy szúr a lábam meleg-e vagy mit érzek én válaszolgattam és megkérdezte hogy érzek e abból valamit amit a dokim csinál? Nem éreztem, észre se vettem. Letakartak és vágtak is. Azt viszont ajánlom mert nagyon jó érzés jobb mintha altatnak. Mázosan nyálkásan még látod a picidet, nagyon jó érzés. Nem fáj de érzel mindent ahogy matatnak nyúlkálnak nyomnak húznak olyan mint amikor lezsibbad a lábad és szúr. Ennyit fogsz érezni. Amikor kinyomják a picit akkor meg a gyomrodnál rád támaszkodnak és nyomnak egy jó nagyot nekem hányingerem is lett.
Persze, mindenhol van:) Ezt csak azért nem értem ,mert annak idején engem is gerinces érzéstelenítéssel műtöttek és akkor nem tettek fel semmit, hanem mellettem volt az ágytál aztán csurr-csurr:) Nem volt kellemetlen sem,pedig egy 16 éves igencsak cikinek érezné ezt, nemde?
Tehát elvileg van, nekem is katétereztek decemberben,pedig mondtam, hogy nem kell, de hát ez a protokoll:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!