Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszésnél mindig van...

Császármetszésnél mindig van katéterezés? Ha igen, miért? Mennyi ideig van fent?

Figyelt kérdés
2010. júl. 2. 14:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Minden esetben van katéter mégpedig az epidurál miatt. A műtét után legalább 8 óráig nem kelhetsz fel. Engem reggel nyolckor műtöttek, még aznap este kivetettem, mert elkezdett szivárogni. Amúgy másnap reggel vették volna ki.
2010. júl. 2. 14:44
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen mindíg van, mivel műtét után 12 óráig mozdulatlanul kell feküdni, még a fejedet se szabad megmozdítani, mert a következvménye kemény fejfájás lehet. Műtét előtt teszik fel, én a múlt héten szülem a második babámat, és mind a kettő császáros volt. Egyiknél sem fájt mikor feltették és mikor kivették sem. 12 óra után veszik ki és utánna fel kell állni és menni pisilni.
2010. júl. 2. 14:46
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Mindig van katéter. Nekem délután 3-kor tették be,másnap reggel vették ki.
2010. júl. 2. 14:46
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Van szerencsére katéter mert nem érzel majd semmit (epinél) az örzőben műtét után meg nem pakolnak alád bilit. Nekem tele lett kétszer is a zacskó (na ha azt az ágyra engedtem volna) :)

Már akkor reggel ahogy bebizonyítottam hogy feltudok állni le is vették. éjfélkor műtöttek 6 kor keltettek vittek ki az osztályra és 10kor már mentem a fiamért (komótosan) lezuhanyozva katéter nélkül. Nem fogod érezni mert akkor rakják fel mikor teljesen érzéketlen leszel. Nekem pl az volt a teszt. Az anesztes kérdezte hogy zsibbad-e vagy szúr a lábam meleg-e vagy mit érzek én válaszolgattam és megkérdezte hogy érzek e abból valamit amit a dokim csinál? Nem éreztem, észre se vettem. Letakartak és vágtak is. Azt viszont ajánlom mert nagyon jó érzés jobb mintha altatnak. Mázosan nyálkásan még látod a picidet, nagyon jó érzés. Nem fáj de érzel mindent ahogy matatnak nyúlkálnak nyomnak húznak olyan mint amikor lezsibbad a lábad és szúr. Ennyit fogsz érezni. Amikor kinyomják a picit akkor meg a gyomrodnál rád támaszkodnak és nyomnak egy jó nagyot nekem hányingerem is lett.

2010. júl. 2. 14:52
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
nekem még az epidurál előtt rakták a katétert :( és nagyon fájt :( és mikor szivárgott, az is nagyon fájt :( És utána napokig sírva pisiltem, mert az is nagyon fájt :( első voltam
2010. júl. 2. 14:55
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
A pisilés az biztos fáj, olyan mint amikor felfázol és csíp, erre jó egy jó vastag tenna betét mert nekem folyamatos pisilési ingerem volt és egyszer tényleg kellett volna mennem már de nem hittem magamnak és a betétbe csorgot ami szerencsére felszívta.
2010. júl. 2. 15:01
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Persze, mindenhol van:) Ezt csak azért nem értem ,mert annak idején engem is gerinces érzéstelenítéssel műtöttek és akkor nem tettek fel semmit, hanem mellettem volt az ágytál aztán csurr-csurr:) Nem volt kellemetlen sem,pedig egy 16 éves igencsak cikinek érezné ezt, nemde?

Tehát elvileg van, nekem is katétereztek decemberben,pedig mondtam, hogy nem kell, de hát ez a protokoll:)

2010. júl. 2. 15:23
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Első terhességem, és valószínű, hogy császár lesz, mert ikreket várok.
2010. júl. 2. 16:03
 9/15 anonim ***** válasza:
Nekem egyáltalán nem fájt a katéter, se a berakása, se a kivétele, és utána a pisilés se fájt.
2010. júl. 2. 16:24
 10/15 anonim ***** válasza:
Katétert én sem éreztem amikor felrakták,mert ugye el voltam érzéstelenitve.Amikor kivették,már kiment az érzéstelenitő, a nővérke mondta,hogy sohajtsak 1 nagyot,és kihuzta,na az olyan volt mintha meg haraptak volna,nem fájt,csak olyan kellemetlen volt! A pisilés meg isteni volt először a szülés után,végre nem csak ugy csurdogált, hanem mintha kinyitották volna a csapot,csak ugy zubogott:))))
2010. júl. 2. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!