Koraszülés esetén császármetszésnél altatnak vagy érzéstelenitenek?
ez attól függ mennyire van idö az elökészületekre.
Ha van rengeteg idö, de muszáj császározni pl farfekvés miatt akkor szépen elökészítenek és csak érzéstelenítés lesz, még apa is bent lehet (ha bent lehet a császárnál), de ha sürgöségin visznek a mütöbe, pl placenta leválás, akkor altatnak és semmi képpen sem lehet bent a párod.
Igen, attól függ, mi a gond.
Nálam délelőtt 10 körül mondták ki, hogy még ma császározni kell, fiaim délután 5-kor látták meg a napvilágot. Szóval volt idő előkészületre, még ha viszonylag sietni is kellett.
Én érzéstelenítést kaptam, aminek 6 óra múlva ment ki a hatása. Utána még egy éjszakán át nem emelhettem föl a fejemet, jó ég tudja miért. Másnap próbáltak talpra állítani, másodszorra ment... szégyelltem magamat, nem kellett volna.
Múlt héten kérdeztem a dokimat, azt mondta, mindenképp érzéstelenítenek, mert a spinálist adják, és az azonnal hat. (Azért mondta, mert szerettem volna epidurálist kérni a szüléshez, hogy ha mégis császár lesz, nehogy elaltassanak, és erre volt a válasz, hogy semmiképp nem fognak altatni, mert ezt sem tart tovább beadni.) Én hiszek neki, mert nem értek hozzá, de előtte ilyet még nem hallottam. Szerintem ezt is kórháza válogatja, ez is ritka, hogy ha akarok sem kapok a szüléshez epidurálist! :-(
37+1 hkm
9.11-es, melyik városban szültél? mert nálunk is a kórház másik végében van a PIC
engem is érzéstelenítettek. 32 hétre volt sos császár, de itt az én vérnyomásommal volt gond :(
Kedves Utolsó!
9:11-es vagyok - Miskolcon szültem a megyei kórházban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!