Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért néznek ránk furcsán az...

Miért néznek ránk furcsán az emberek, ha elmondjuk, hogy nem akarunk apás szülést?

Figyelt kérdés
Sem én, sem a férjem nem akarunk apás szülést, erre jönnek azzal az emberek, hogy mert azt az apának is át kell élnie. De engem zavarna, hogy ott van, egyáltalán nem "ad erőt", a férjem pedig nem szeretné látni, hogy kínlódok. Szerintünk nem való az apuka a szülőszobába. Én tiszteletben tartom az apás szülők indokait is, és nem hangoztatom nekik kéretlenül az indokaimat, ők mégis ezt teszik velünk. Különben is mi köze az embereknek ehhez, és legszívesebben nem is válaszolnék már, ha legközelebb megkérdezik, hogy apás szülés lesz-e.

2019. febr. 8. 16:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
92%
Elképesztő, mi mindenbe szólnak bele emberek... Ez két embernek a magánügye. Egyébként ez csak az utóbbi évtizedekben vált ilyen divatőrületté, korábban szóba semm jöhetett, hogy bárki betegye a lábát a szülőszobába az egészségügyi személyzeten kívül. Igazuk van a kommentelőknek, engedd el a füled mellett, de ha erőszakoskodnak, igazítsd el őket határozottan. Könnyű szülést kívánok!
2019. febr. 8. 17:21
 12/20 anonim ***** válasza:
91%
Ne foglalkozz velük. A ti döntésetek, ha nem akarja egyikőtök sem akkor egyáltalán nem téma, nem lesz bent és ennyi. Van akit nagyon zavar ha ott áll az apuka, frusztrálja és emiatt nem is tud oda koncentrálni teljesen. (pedig nagyon fontos, hogy teljesen tudj koncentrálni, meg az orvos/szülésznőre figyelni,hogy mit mondanak). Ha te/ti nem szeretnétek nem lesz bent, nagyon rossz lenne ha csak mások véleménye miatt menne be. Nekünk apás szülés volt, nyugi mi is kaptunk (pláne a rokonságból), hogy mekkora marhaság, hogy végig bent volt 🤷‍♀️. Sőt boritékolták, hogy válás lesz, meg a "házaséletünk" tönkremegy stb. Tudod, ha van sapka azért, ha nincs azért szólnak. Fogsz még rengeteg kéretlen tanácsot kapni, az egyik füleden be, a másikon ki.
2019. febr. 8. 17:45
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Én sem akartam apás szülést. Ő be szeretett volna jönni, majd meggondolta magát. 😂 nekem sem volt orvosom, szülésznőm. Nálam ez elvi dolog. Anyagilag simán emgengedhettem volna, de nem kevés tbt befizetek... láttam már olyat is, hogy szülés közben lett baja a babának, és a család sokat perkált a dokinak, majd kiderült orvosi hiba volt. Egyszerűen nem vagyok hajlandó ezért fizetni.
2019. febr. 8. 18:23
 14/20 anonim ***** válasza:
61%
Egyik barátnőm férje szülész-nőgyógyász szakorvos, a szülését mégis másik orvos vezette le. Ilyen is van.
2019. febr. 8. 19:27
 15/20 anonim ***** válasza:
73%

Szerinetm is át kellene élnie..

És apás szülésem volt.

DE

Ez a ti dolgotok

Csak annak a férfinek szabad átélni, aki nyitort rá.

Sőt csak olyan nővel, akit nem zavar

Ne foglalkozz más véleményével

Sőt

Ezt a tanácsot a szülés utánra is rajtározd el

2019. febr. 8. 20:47
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo miert tamadnank? Egy ertelmes anya vagy kismama tudja hogy ezt nem lehet eroltetni ha egyikotok sem akarja. Nem csak ebbe szolnak bele a rokonok tehat ti epp ezt kapjatok en vegig azert voltam szar mert nem azok lettek a keresztszulok akikremindenki szamitott, anyosom azert haragudott meg mert lanyunk lett es nem kisfiu!! Normalis? Nemhiszem.. plane higy senki nem tehet rola. De egy kismama 9 honapja tenyleg nem fenekig tejfel, nagyon sok ember belekotnyeleskedik es mindent tudni akarnak. Ez ezzel jar de ti lesztek a szulei es a ti dontesetek kell hogy szamitson. Masazt gondol amit akar.
2019. febr. 8. 21:15
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát nézd. Két külön dolog az, ahogy tervezed a szülést, és ahogy a valóságban történni fog. Általában a kettő köszönőviszonyban sincs egymással. Nyugodtan válaszolhatod azt, hogy majd ott helyben meglátjátok, hogyan alakul. És már fel is dobod a következő témát.
2019. febr. 8. 21:50
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Mert sokan szeretnek mások életébe beleokoskodni, főleg, ha gyerekvállalás/szülés a téma. Egyetértek azokkal, akik szerint ez csak a kezdet, minden mással ugyanez lesz. Szoptatás vs tápszer, időre szoptatás vs igény szerinti szoptatás, korán menjen vissza anyuka dolgozni vs 3 évig rendes anya otthon marad, legyen tesó vs ne legyen tesó, hány tesó legyen, milyen korkülönbséggel stb stb stb.

Meg kell tanulni elengedni ezeket! Jó babavárást, könnyű szülést és boldog babázást kívánok!

2019. febr. 8. 22:06
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem amilyen stílusban beleavatkoznak a ti döntésetekbe, annál ötször gorombább stílusban mondd meg nekik, hogy

- semmi köztük hozzá;

- nem ők fogják ezt eldönteni, hanem ti;

- normális ember nem beszél bele másoknak ilyen intim döntésébe;

- ha egyebet nem kívánnak mondani, akkor viszontlátásra!

Amúgy én (apa) úgy voltam vele, hogy ha a feleségemnek ez segítség, akkor bent leszek; ha nem igényli, akkor nem. Az én felfogásom szerint ez nem rólam arról szólt volna, hogy ÉN átélem-e a "nagy pillanatot", hanem a feleségemről, hogy neki mi lenne a legjobb.

Aztán császár lett, tehát eleve nem lehettem ott.

2019. febr. 8. 23:08
 20/20 babyboom567 ***** válasza:
100%

Szülés előtt kb egy héttel,még mi is ugyanúgy voltunk mint ti, hogy szó sem lehet apás szülésről.Aztán a szülésznő végigvezetett minket a szülőszobán,megmutatott mindent,és ő is kérdezte,hogy akkor kivel fogok szülni.Mondtuk nem lesz apás szülés, más rokon meg teljesen kizárt.

Egy hét múlva rózsaszínes folyásom lett,szivárgott a magzatvíz,rohantunk a kórházba,felraktak szülőszobára, mondták, ha reggelre nem indul ,indítanak.És a férjem nem mert otthagyni.

És azt mondta/mondja,hogy élete legjobb élménye volt.És sajnálja,hogy a másik 2 fiával nem lehetett ott,mert teljesen más a kapcsolat.

Szóval várd ki a szülés.

2019. febr. 9. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!