Mentőt hívni szülèskor ennyire ritka? Többi lennt!
Azt olvasgattam itt is, de főleg sokak elmondása alapján, hogy kocsival mentek be, mert az apa vitte őket.
Na most nekünk nincs kocsink. De úgy tudom, ha csak magzatvíz folyt el, ill csak fájások vannak, nem szívesen visznek be (ez bennem egy gát is, hogy nem èletveszèlyes állapot és kínos lenne úgy kihívni). A taxis meg ha elutasít?
Természetesen, ha vérzés van vagy olyan a magzatviz, ha az folyik el a fajas előtt akkor mentő.
De mi van ha csak fájás van, vagy ha csak tiszta magzatviz elfolyás? Taxi elutasítás esetén.
Szia!
Mentőápoló vagyok főállásban, továbbá mentőtiszt hallgató is.
Ha úgy adódik, és még időben nem tudtad másként megoldani a kórházba jutást, akor hívj nyugodtan mentőt, emiatt ne aggódj. Ha eljutunk a kórházba eseménytelenül a várandós hölggyel, akkor azért örülünk, ha le kell vezetnünk a szülést végül az autóban, akkor pedig utólag majd azért.
Nekem 39 hetesen elfolyt èjjel a magzatvíz. Niagara volt,elàzott a fél lakás :))
Én felhívtam a mentőket,és megkérdeztem,hogy kijönnek-e értem. Azt mondták,üljek le,semmit ne csináljak,jönnek. Nagyon rendesek voltak :)
Utolso 3 válaszoló!!! Nagyon köszönöm!!
Főleg mentő ápoló válaszát!! Jó tudni egy ebben dolgozó véleményét, meg nyugtató!! :)
Én még szülés előtt körbetelefonáltam több taxi társaságot és megkérdeztem hogy melyik az amelyik szülő nőt szállítana kórházba, mind azt mondta hogy jönnek ha szólok semmi probléma
Végül én besétáltam, mert am csak 15 perc séta a kórház, 10 perces fájásaim voltak csak..
Ha elfolyik a magzatvíz egyébként mentősöket hívd, ha rendszeres fájások vannak de még nem folyt el a víz akkor taxit.
Nyugodtan hívj mentőt, benne van a feladat körükben. Ha csak fájásokkal visznek be, akkor azért, de ha már tolófájásaid lesznek mire kiérnek, akkor azért. Mentősök vezetnek le szülést, taxisok nem, így a mentőben leszel a legbiztosabb kezekben.
Nekem is volt ismerősöm akinek első babánál kb minden előzmény nélkül elfolyt a magzatvíz, és 20 perc múlva mire kiért a mentő már látszott a baba feje. A taxist a hajára kenhette volna...
Nem igazán értem, honnan ered az, hogy ha elfolyik a magzatvíz fájás nélkül, akkor mentőt kel hívni. Minek?
Mármint tudom, hogy azért gondolják ezt, mert ha nincs beékelődve a baba feje, akkor előeshet a zsinór. Na de ezzel mégis mit kezd a mentős? Ugyanis ha kihívják elfolyt magzatvíz miatt, nem fog ám hüvelyi vizsgálatot végezni, szóval nem fogja észrevenni, hogy elő van esve a zsinór. És mivel szívhangot sem tud hallgatni, pláne nem fogja észrevenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!