Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mentőt hívni szülèskor ennyire...

Mentőt hívni szülèskor ennyire ritka? Többi lennt!

Figyelt kérdés

Azt olvasgattam itt is, de főleg sokak elmondása alapján, hogy kocsival mentek be, mert az apa vitte őket.

Na most nekünk nincs kocsink. De úgy tudom, ha csak magzatvíz folyt el, ill csak fájások vannak, nem szívesen visznek be (ez bennem egy gát is, hogy nem èletveszèlyes állapot és kínos lenne úgy kihívni). A taxis meg ha elutasít?

Természetesen, ha vérzés van vagy olyan a magzatviz, ha az folyik el a fajas előtt akkor mentő.

De mi van ha csak fájás van, vagy ha csak tiszta magzatviz elfolyás? Taxi elutasítás esetén.

2019. jan. 25. 19:32
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:

7es!

Nem, mert nem vagyunk beszélgetős kapcsolatban, nem is ismerjük a szomszédokat körülöttünk.

2019. jan. 25. 20:00
 12/45 anonim ***** válasza:
25%

A mentő köteles bevinni. De őszintén szólva nem igazán értem, hogy miért is kell mentő, ha csak fájások vannak vagy folyik a magzatvíz. Ugyanis a mentős nem fog neked hüvelyi vizsgálatot végezni és egy mentőben még egy sima szívhanghallgató sincs. Szóval mire mész vele? Még ha gyorsabb lenne, mint egy taxi...de ugye nem az.

Az a legjobb egyébként, mikor először szülő asszonyka behozatja magát a 20 perces fájásaival mentővel, majd az orvos közli, hogy egyébként még tök zárt a méhszája, jóslófájásnak hívják, mehet haza. Nyilván haza már nem viszi a mentő...vagy hazamegy szépen taxival, vagy vár 8 órát a betegszállítóra.

2019. jan. 25. 20:02
 13/45 anonim ***** válasza:
31%

Jo, hat amerikai filmeken megy a szocializacio, na :D

Kerdezo, eleg kicsi az esely ra, hogy a taxiban menjen el a magzatviz. A vajudas elso szulo no eseteben atlagosan 8-12 ora, es nagyobb esellyel indul rendszeres fajasokkal, mint magzatvizszivargassal. Az, hogy hirtelen elfolyik egy nagy adag viz is aranyaiban ritkabb a szivargashoz kepest. Altalaban megallapitani is nehez, hogy ez az-e mar, vagy csak annyira nyomja a baba a holyagod, hogy bepisiltel.

Veszel egy Tena lady bugyit, meg eldobhato matracvedot a dm-ben, azt hiszem, 70x100cm-es, felul nedvszivo, alul vizzaro reteggel. Aztan hivsz egy taxit. Ha netalantan megis elutasit (amirol en meg nem hallottam), akkor hivsz egy masikat. Boven van idod beerni a korhazba. 3 percesekkel mentunk be, es meg 8 ora volt, mire meglett a gyerekem.

A mento eletmentesre van. Te el tudnad hivni nyugodt szivvel, tudvan, hogy altalaban hiany van beloluk, es masnak az elete mulhat rajta? En ezt nem ertem.

2019. jan. 25. 20:14
 14/45 anonim ***** válasza:
100%

En hazakeretoztem a patologiarol.

Mondtak, ha beindulna a szules mentot kell hivnom, protokol, mivel elvileg papiron el se hagytam a korhazat. Hat pont be is indult a szules, igaz a korhaz mellett lakom, besetaltam, gyorsabb volt, mintha mentot hivtam volna, de hivd fell a 112(?)t es tok rendesek, siman adnak infot :)

2019. jan. 25. 20:20
 15/45 A kérdező kommentje:

A kèrdès a lehetséges kifejletekre vonatkozott főleg, ha a taxi elutasít. Tervem szerint igen taxit szeretnék hívni.

Csak kíváncsi voltam, hogy akinek nincs kocsija hogyan oldotta meg, illetve ha annyira elutasitó a taxis, más lehetőségem igazából nem is marad csak a mentő!!

De fenn írtam is, hogy nem eletveszely

2019. jan. 25. 20:21
 16/45 A kérdező kommentje:
* a szülés és kínos lenne úgy kihivni, ha be kell menni, de csak fájás van, ill elment magzatviz (es a kórházba a doktorok mind mondták első szülő magzatvíz elfolyasnal menjen be 1 óra múlva, nem én találtam ki.).
2019. jan. 25. 20:23
 17/45 anonim ***** válasza:
95%
Az orvosom és 2 mentős ismerős is mondta, hogy nyugodtan hívjak mentőt ha nincs más, benne van a munkakörükben ez is
2019. jan. 25. 20:34
 18/45 anonim ***** válasza:
30%

Mi van ha, mi lesz ha....kicsit túlkomplikálod ezt úgy érzem. Tök felesleges olyanokon kattogni hogy mit fog szólni a taxis ha épp elmegy a magzatviz.

Amúgy az egyik elsőbabás friss anyuka mesélte hogy neki csak fájásai voltak, aztán egyszercsak pukk, elfolyt a magzatviz, 2 perc mulva tolófájásai voltak. Szóval kiszámithatatlan hogy indul el a szülés. Ha nincs ismerős akit bármikor lehet riasztani akkor taxit hivj, ha úgy érzed van valami. Nem kell a taxisnak semmit se mondani. Vagy ha ennyite zavar ez, kérd a diszpécsert hogy olyan taxist küldjön aki nem fél egy kis magzatviztől. Mentőt nem hivnék csak vérzés vagy tolófájások esetén.

2019. jan. 25. 20:39
 19/45 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
2 x szültem, mindkétszer mentőt hívtunk. Fel sem merült, hogy ne lenne hozzà jogom. Autónk nincs, rokonnak sincs, illetve akinek van, màsik vàrosban lakik. A mentősök mindkét alkalommal készségesek voltak, engem pedig megnyugtatott, hogy ha menetközben lenne bàrmi, jó kezekben vagyok. Kislànyom is gyorsan született, kisfiamnàl anno fél11- kor hívtuk a mentőt, 10.45- re ért be velünk, 11.30- kor pedig màr megszületett a baba, tehàt jól tettük, hogy nem kezdtünk egyéb szervezkedésbe. Ja és amikor jöttek, még csak a 10 perces fàjàsok kezdődtek, vmi anyai megérzésem volt, h menni kell.
2019. jan. 25. 20:41
 20/45 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Az első szülés vajúdàsàt illetően: hajnali 1.50- kor jött az első fàjàs, 3- kor hívta a mentőt a férjem, mire kiértek, 2 perceseknél tartottam. Beértünk, kérdezték apàs szülés lesz? Mondtuk nem, csak apàs vajúdàst szeretnénk. " Hàt az màr nem lesz", ennyit mondtak, mentem a szülőàgyra, 4.30- kor megszületett a babànk. Első szülésem volt, végig zàrt méhszàjjal.
2019. jan. 25. 20:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!