Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Más is volt így?

Más is volt így?

Figyelt kérdés
36. hétben vagyok, közeledik a szülés időpontja. Eddig egy "jó bulinak" fogtam fel a terhességet, szerencsére semmiféle komplikációm nem volt, még dolgozom, jövök-megyek, szerencsés vagyok mert tényleg nagyon jól bírom. Az utóbbi napokban viszont kezd eluralkodni rajtam a pánik. Félek hogy rossz anya leszek, hogy nem fogok megbírkózni a kisbabám körüli teendőkkel. Rémálmaim vannak, szorongok. Előfordult mással is hogy ennyire el volt veszve? Hogyan űzzem el ezeket a gondolatoka
2018. dec. 20. 21:35
 1/6 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem min. minden 2. kismama így érez
2018. dec. 20. 22:05
 2/6 anonim ***** válasza:

Én is így éreztem. Tényleg nagyon kemény az első időszak, sajnos ezt nem lehet nagyon szépíteni. :( De gyorsan elmegy és utána már könnyebb:)

Pihenj sokat, legyetek sokat kettesbe a pároddal. Én ebben az időszakban sokat főztem, a szokásosnál kicsit jobban körül ugráltam a párom. Van egy cicánk vele is sokat foglalkoztam. Utólag nagyon örülök ennek, mert mióta megszületett a kislányom kevés idő jut a páromra, cicánkra szinte semmi.

2018. dec. 20. 22:24
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Hiányzik is egy baba,valakitől,aki ugyanilyen hetes lehetne. El se tudnám ereszteni.
2018. dec. 20. 23:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pont fordítva volt: borzalmas terhességem volt, hónapokig voltam kórházban, az egész terhességemet végig feküdtem, műteni is kellett terhesség alatt. Folyamatosan veszélyben volt a babám. Kérdéses volt, hogy egyáltalán eljutunk-e a 24. hétig, hogy legalább koraszülött lehessen, amikor sikerült ezt elérni, akkor pedig mindenki azt mondogatta, hogy próbáljam meg kihúzni legalább a 30. hétig, mert akkor már nagy eséllyel semmi nyoma nem lesz később sem a koraszülöttségnek. Végül csodával határos módon a 38. hétig jutottunk; de nekem egy igazi lelki terror volt a 11. és a 33. hét között eltelt idő. Csak utána tudtam szép lassan megnyugodni.

De talán pont ezért az anyasággal, a babám ellátásával kapcsolatban sosem voltak kételyeim. Valahogy úgy voltam vele, hogy arra, hogy egyáltalán épségben, egészségben a kezünkben tarthassuk, arra semmi ráhatásom sincs. Tényleg egy csoda, hogy itt lehet most velünk. Én alig vártam, hogy 'megkaphassam az irányítást' végre felette, mert úgy éreztem, hogy ha már csak rajtam múlik, akkor hegyeket is képes leszek megmozgatni érte. De kiszolgáltatottan várni gyakorlatilag állandó fekvéssel, hogy egyáltalán lesz-e kit hazavinnünk... nekem ez volt a legkeményebb.

Ezek után már minden felmerülő problémát örömmel oldok meg, és örülök, hogy van lehetőségem ezeket megélni Vele.

2018. dec. 21. 01:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Nagyon sokan érzünk így. Én 40 hetesen kezdtem el bőgni, hogy hogy fogom ellátni a babámat. Gondolj arra, hogy a kisbabák úgy vannak "összerakva", hogy simán kibírják a kezdő szülők bénázását. Nálam semmi, de tényleg semmi nem úgy alakult, ahogy én azt elképzeltem. Határozott elveim voltak háborítatlan szülésről, igény szerinti, kizárólagos szoptatásról, és hogy soha, egyetlen percet sem fogom sírni hagyni. Ja, és természetesen SOHA nem fogok rákiabálni, és kötődő nevelés, meg minden kutyafüle, amit egy kismama ráér összeolvasni. Aztán mindez már a szülésnél szertefoszlott. Nekem az elengedés lett a kulcsszavam. Nem baj, ha nem úgy megy, ahogy a könyvek/magazinok írják. Tartsd életben a gyereket és kész. ;)
2018. dec. 21. 05:47
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:) Nekem is ezt mondta az egyik legjobb barátnőm,amikor pityeregtem neki,hogy hogy fogom fürdetni,meg pelenkázni,hogy:nyugi,gumiból vannak.:)

Első baba ráadásul nem tervezett,de soha egy pillanatig nem jutott az eszembe hogy nem tartom meg.36 éves vagyok,nekem egy csoda hogy ő megfogant így szeretnék mindent tökéletesen csinálni.Aztán gondolom idővel a saját magammal szemben kialakított elvárásokat lejebb adom majd.

2018. dec. 21. 09:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!