Természetes szülés után kb. mennyi idő regenerálódni fizikailag? Amíg erősbek érzem magam, jó lesz a közérzetem?
Fizikailag 2 hét volt nekem kb. Akkorra éreztem azt, hogy jól vagyok, erösebb.
A közérzetem kb 3-4 hét alatt javult, és lelkiekben is feldolgoztam a sokkhatást. Férjem nagyon sokat segített, meghallgatott, ha hazajött átvette a babát, hogy zuhanyozzak, vagy fürödjek és főzzek(nekem a főzés hobbi és lenyugtat).
Azóta 5 éves a pici fiam, és várjuk a tesót. A férjem most is segíteni akar, moat 2 hétre jön majd el szabira, ha megszületik a picúrka.
8.hét után kezdtem el jobban lenni.
A fáradtság, kialvatlanság azóta is tart, most másfél éves, kb.egy hetealszik úgy, hogy hajnalban kel először.
Eddig 8-10 kelés volt minden éjjel.
Szülés után vagyok egy hónappal
Még mindig nem vagyok tökéletes
😯😯😯😦😦😦
Furcsa
Engem annyira nyomtak a hormonok, vagy nem tudom.
Pörögtem hetekig.
4,5 hós a lányom.
Most kezdek időnként elfáradni, vagy reggel kómásabban kelni
Lecsengett a hasfájás, most fogzik.( 1 foga kinn is van már)
Az elso gyereknel fizikalisan kb mire kijottem szuloszobabol jol voltam. Gatsebem fajt de annyi az is par napig csak. Verzes masfel het alatt elmult, testalkatom hatodik hetre a regi volt. Cserebe lelkileg kb 12. hetre mar romokban voltam.
Masodik gyereket het hete szultem, ot hetig vereztem, a gatam bar begyogyult de ha ugy mozdulok most is faj, itt kaptam epit is annak a helye minden idojaras valtozaskor szetrobban. Ugy nezek ki mint aki meg mindig 9 honapos terhes, es mindenem faj. Lelkileg viszont nagyon nagyon jol vagyok, leszamitva a nem alvas okozta faradtsagot.
Elso szules: magatol indult huvelyi
Masodik szules: komplikaciokkal teli inditott huvelyi
Nálam a baba "saját ütemében" már 4. órája tartott a kitolási szakasz, alig haladt, már totál kifáradtam, és a méhösszehúzódások is gyengülni kezdtek, mire az orvos bejelentette, hogy akkor oxitocint köt be. Én meg gondolatban örömkönnyeket sírtam, hogy "Végre!!!". Miután bekötötték az oxitocint, fél órán belül a végére jutottunk a szülésnek, volt gátmetszés is, amiből semmit sem éreztem.
2-3 nap múlva kutya bajom se volt, csak a mellem fájt a szoptatástól. A gátseb is csak addig fájt, amíg a kórházban kapott vaskos betétfélét le nem cseréltem sima erős menstruációs napokra való vékony betétre. Rögtön tudtam ülni is, mert mint kiderült, csak attól fájt, hogy üléskor nyomta a sebet a vastag betét. 5. napon mentünk haza a kórházból. Szülés előtt anyósom felajánlotta, hogy hozzánk költözik egy hétre a szülés után, hogy segítsen nekem, de végül beköszöntek, látták, milyen jól vagyok, így haza is mentek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!