Aki császárral szült az a szó legszorosabb értelmében
igazából nem szült?
Figyelt kérdés
FÉLRE ÉRTÉS NE ESSÉK! Tiszteletem mindkét oldalnak, és nem vitát akarok indítani! Arra lennék kíváncsi hogy akit császároztak, az ugye nem tudja milyen mikor már 2-3 percesek a fájások és sokkal erősebbek, hogy milyen nehéz tolni és hogy mennyire fáj, és milyen érzés mikor kijön a baba. Végletekben gondolkodva ez egy szülés, és amikor elérzéstelenítve felvágnak és kiveszik a babát, akkor mondhatni nem szülte meg, nem?
Ha nem vitát akartál volna generálni akkor nem úgy fogalmazod meg a kérdést ahogy tetted... Konkrétan leírták, hogy mit tudnak a császárosok a fájdalomról... Ezt a részt nem lehetett volna kihagyni? Egyébként az egész úgy baromság ahogy van ... Jó h nem mèsz oda minden anyukához és kérdezed meg, hogy te szültèl vagy csak egy hasi műtèted volt? Ja az utóbbi, akkor neked fogalmad sincs milyenek a 2-3 perces fájások.... Buta pcsa vagy.
2018. nov. 1. 14:36
14/41 anonim válasza:
Johetnek a kovek ram...
Program csaszar voltam, nem, nem en kertem. Farfekves, eselytelen sima szulesi pozban. Igen, vallaltam, mint hogy akar tornon valamilye, mikozben bennem ulo pozicioban van.
Szoval nem valasztas kerdese volt.
Nem voltak fajasaim, igy van, bementem a megbeszelt idopontban, es tortentek a dolgok.
A papiromon az van, hogy szules: csaszarmetszessel. De szultem. Csaszarral.
Viszont ami utana van...nekunk utana faj. Olvass utana.
2018. nov. 1. 15:46
15/41 anonim válasza:
*torjon valamilye
2018. nov. 1. 15:47
16/41 anonim válasza:
Én most ezt minden vita nélkül írom. A SAJÁT érzéseimet, a SAJÁT esetemben. Én mindenkire azt mondom hogy szült, aki világra hozott egy gyermeket. Ez tisztasor. Hülyének hangzik talán, de valahogy magammal kapcsolatban elég nehezen tudtam kimondani ezt, és sokáig tartott. Mindig úgy alakítottam a mondatom hogy a "szülés" szó ne szerepeljen benne. "A gyerekek születése után/óta" stb. Lehet idi0tának nézni, nem csodálkoznék rajta. :D de valahogy úgy éreztem hogy én nem mondhatom hogy szültem mert nem szenvedtem meg értük vagy hogy mondjam. Sürgősségi császárom volt toxémia miatt a kiírt dátum előtt pontosan egy hónappal. Mindketten (ikrek) harántfekvésben voltak, nem is tudtam volna természetes úton megszülni őket. Persze a császár után hetek kellettek míg rendbejövök, nem a sebem fájt, hanem a belsőségeim. Nekem iszonyatos volt ahogy visszarendeződött minden ott belül miután jól belakták magukat. :D plusz a gyerekek között nem 1, hanem 3 perc van mert a lányom nagyon fent volt, és 3 percig rángattak/lökdöstek hogy valahogy kiszedjék a gyereket. Hoppá, kicsit hosszúra eresztettem, sok a lényegtelen infó a kérdés szempontjából, bocsánat. Szóval ahogy az elején írtam, aki természetesen szül, akit császároztak, nekem minden szüléynek számít. Csak valahogy magammal kapcsolatban gondolom így. Hogy nincs jogom azt mondani hogy megszültem őket. Remélem érti valaki mit is akarok mondani. És ezért én értem a kérdezőt hogy mit akar. Viszont senki nem mondhatja hogy egy nő nem szült ha gyermeke van. Ez "elvi" kérdés.
2018. nov. 1. 16:08
17/41 anonim válasza:
Anyukàm barátnőjének van 2 gyereke, mégis azt mondja, hogy ő sosem szült! Nem Ő hozta a világra, hanem az orvos, hiszen az orvos szedte ki belőle őket
2018. nov. 1. 16:11
18/41 anonim válasza:
3 napig vajúdtam (szüléshez) gyenge, 6-8 perces fájásokkal, majd ráindítottak, mert nem akartak felerősödni, sűrűsödni a fájások. Ezután egyből, 5 órán át tartó 2 perces fájásaim lettek. Olyan erősek, hogy a ctg papírra nem fért rá a fájáscsúcs... Burkot repesztettek, kézzel tágítottak, oxitocint adtak, EDA-val is próbálkoztunk. Mindezek ellenére nem haladtunk, így császár lett, ami iszonyatos fájdalommal járt, mert csak féloldalra hatott a gerincérzéstelenítésem... Az utána következő 2 hét sem volt leányálom. Amíg akik hüvelyi úton szültek, már vígan szaladgáltak; én még alig bírtam kikelni az ágyból is.
Szerintem igenis szültem. Műtéti úton. A zárójelentésemben is az áll: szülés császármetszéssel.
2018. nov. 1. 16:14
19/41 anonim válasza:
De megszülte. Császárszülésnek hîvják. Aki meg hüvelyi úton szült, az ugye nem tudja, hogy milyen mikor nem érzed a lábad. A friss hasi 18 centis sebedre zsákot raknak, hogy milyen nehéz elviselni, mikor kimegy az érzéstelenîtö és a vér ürülése miatt egy pár órája vágott seb mellett nyomkodják a hasad. Majd 6 órával műtét után, mikor alig élsz lábra kell a 18 centis hasi sebeddel állni. Végletekben gondolkodva ez egy szülés, és amikor Edát kapva elérzéstelenîtve vajúdsz és elérzéstelenîtett gátmetszéssel segîtve, gázt adagolva elkábîtva kisegîtik a babát, akkor mondhatni nem szülte meg, nem?
2018. nov. 1. 17:20
20/41 anonim válasza:
20 órát vajudtam és 3 perces fájásokal toltak be mütöbe,ugy érzem attol mert természetesen nemtudtam megszülni attol még megszenvedtem én is a császár után a szobatársaim 1 nap után jöttek mentek,én meg alig tudtam felkelni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!