Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Más is fél a szüléstöl? A...

Más is fél a szüléstöl? A második babám lenne de az elsö szülésem igen fájdalmas volt igy nagyon félek, ti hogy vagytok evvel? Még nem vagyok terhes, mit tehetnék hogy ne tarcsak ennyire töle, igy nem merek teherbe esni.

Figyelt kérdés
2008. nov. 5. 14:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én az elsőt várom és rettenetesen félek. Egyébként a többség úgy van vele, hogy az elsőtől félnek, a másodiktól meg mégjobban, mert már tudják milyen is az. :)

Én most azt tudom mondani, hogy biztosan megbirkózol ezzel az érzéssel.

Én meg pl. jelenleg úgy gondolom, hogy mégegy terhességet nem tudok végigcsinálni. Nagyon kikészít, veszélyeztetett vagyok és sajnos mindig van valami.

De gondolom ez majd megváltozik. Már nagyon várom a végét, mert félek, hogy hamarabb érkezik a picim. 32 hetes vagyok.

2008. nov. 5. 14:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A doki es a szuleszno rendesek voltak hozzad?

Mert hozzam nem, es en biztos hogy mas orvosnal szulnek ha megegyszer babat vallalnek. Nem mindegy hogy milyenek hozzad a korhazban szerintem!

2008. nov. 5. 14:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem a szüléstől mindenki fél egy kicsit legalább.Én nem is a szüléstől magától féltem,vagyis nem a fájdalomtól,hanem,hogy minden rendben legyen velünk.

Nekem az első szülésem volt a legkönnyebb,és legjobb ez marad életem egyik legszebb élménye.Pedig nem volt rövid,reggel 4-kor ébredtem az első fájásokra,és éjfél előtt 5 perccel született meg a fiam.

Az egyetlen beavatkozás a gátmetszés volt.

A másodikat indítani kellett megsürgették oxitocinnal,és 6 óra vajúdás után meg kellett császározni,mert nagyon rosszak lettek a szívhangok.Eléggé el voltam keseredve emiatt,és nagyon rosszul voltam a császár után,nehezen épültem fel több min t 1 év kellett.

A harmadik indult magától 41 hetesen,de nem haladt a szülés,nem tágultam rendesen,majd 17 óra vajúdás után vele is császároztak,mert elfordult a drágám keresztbe,így nem tudott kibújni.Ez volt a legnehezebb,legfájdalmasabb szülésem.Vele valami brutális fájásaim voltak,de akkor is megérte és bármikor végigcsinálnám mégegyszer.

Szerintem ne tántorítson el,hogy nehéz szülésed volt,egyszer kell csak megszülni,akkor legyen minden rendben az a lényeg.Ki lehet bírni valahogy.

De az is lehet,hogy másodjára neked nagyon könnyen menne.

Ezt nem lehet előre tudni.

Minden jót,üdv

2008. nov. 5. 14:47
 4/7 anonim ***** válasza:
91%
Szia!Én is rettentően félek a szüléstől.32hetes vagyok,de máson nem jár az agyam csak azon,hogy mennyire lesz nehéz.3.babám várom.1977-ben szültem a 2-at,rettenetesen nagy fájásaim voltak.Jól beis pánikoltam vajúdás közben.Az ápolónők nem a kedvességükről voltak híresek!!!!Én most eldöntöttem,hogy epiduláris érzéstelenítőt kérek.Már mondtam is a dokimnak,mondta,hogy természetesen ad.Így egy kicsit könnyebben fogom most fel!!Szerintem nyugodtan merj teherbe esni.Sok sikert!!!!
2008. nov. 5. 15:38
 5/7 anonim ***** válasza:
en 18 ora vajudassal szultem meg a lanyomat, rettenetes fajasokkal, de gondolkodas nelkul bele mennek megegyszer! es szulni is fogok meg!!!! most ezen vagyunk a ferjemmel:)
2008. nov. 6. 03:17
 6/7 anonim ***** válasza:
ne félj a másodiktól!mikor megszültem az első csemetém 2 és fél évvel ezelőtt akkor azt mondtam hogy soha többet.pedig nagyon segítőkészek,aranyosak voltak azok az emberek akik körbevettek a szülés alatt.most meg már decemberben szülni fogom a másodikat.hamar túl leszek a dolgon és boldog leszek hogy két gyermekem lesz.mindent kilehet bírni!nagyon félek,nem tagadom de a végeredmény az örökre szól és az a legcsodálatosabb az egészben!
2008. nov. 6. 11:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Ne félj, sok olyat hallottam, akinekaz első rettenetes volt, a másokdi meg már majdnem a liftben meglett. Minden szülés más, ahogy nincs két egyforma terhesség sem.

De ha nagyon félsz, akkor beszéld meg te is a dokiddal, hogy kapjál fájdalomcsillapítót.

2008. nov. 7. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!