Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Iszonyatosan félek a szüléstől...

Iszonyatosan félek a szüléstől. Mit tegyek? De mindenki azzal áll nekem, hogy baromi fájdalmas a szülés, és nem tudom hogy mire is vállalkoztam, és ezzel elrémítenek!

Figyelt kérdés
Eddig nem féltem, alig vártam hogy megölelhessem és a karjaimba tarthassam a kisfiamat, akire annyit vártam!
2009. máj. 28. 17:53
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg fáj, de ha ott van veled a párod, meg egy barátságos szülésznő és orvos, az sokat segíthet. Néhány óránál tovább nem tart, kérhetsz érzéstelenítést, és a babáért nem kétséges, hogy megéri. A végén meg büszke lehetsz magadra, hogy milyen ügyes voltál. Nem kell viselkedni, ne zavartasd magad senkitől, hallgass zenét, ha hagyják, válassz kényelmes testhelyzetet.
2009. máj. 28. 18:01
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én császárral szültem, így nem tudom mennyire fáj a természetes szülés.

Nem féltem a szüléstől, sajna komplikáció miatt császár lett.

Szerintem elég szemétség riogatni egy kismamát.

Mindenféle fájdalom csillapítót kérhetsz, ha természetesen szültem volna kértem volna epidurálist.

Kitartás

2009. máj. 28. 18:01
 3/18 A kérdező kommentje:
Én is kérek majd epit, de akik eddig kérdezték tőlem, mondtam nekik, hogy majd epivel egy kicsit könnyebb lesz, és erre ők, hogy az is fáj, és hogy ők nem kérnék, mert a baba nem lesz aktív!
2009. máj. 28. 18:04
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Ne hagyd, hogy elijesszenek! :) Nekem is mondta mindenki, hogy milyen iszonyatosan fájdalmas lesz, de ha meglátom a babám, minden elmúlik. Én úgy voltam, hogy lelkiekben felkészültem, hogy életem legfájdalmasabb dolga lesz, gondoltam, ha a legrosszabbra gondolok, már csak jobb jöhet... Igen, tényleg nagyon fájt, de ki lehet bírni, senki nem halt bele a fájdalomba! Koncentrálj a babádra és ne azon agyalj, hogy milyen lesz az a néhány óra. A legtöbb anyának (köztük nekem is) élete legszebb, legcsodálatosabb élménye. A fájdalom tényleg abban a pillanatban elmúlik, ahogy a babád a világra jött. Tehát, ne izgulj, ki fogod bírni, gondolj a babádra és ha elkezdenek ijesztgetni, szólj, hogy hagyják abba! Nem lesz semmi baj, nyugi!

Gyors és könnyű szülést kívánok!

2009. máj. 28. 18:08
 5/18 anonim ***** válasza:
Akkor ezután se félj a szüléstől.:) Ne törődj vele mit mondanak mások,ki lehet bírni.Persze fájdalmas de megéri hidd el.Háromszor csináltam végig és egy sem volt könnyű!Hamar túl leszel rajta és a világ legcsodálatosabb élményével leszel gazdagabb mert életet adsz,gyermeked születik és nincs is ennél szebb dolog.
2009. máj. 28. 18:09
 6/18 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség, ne foglalkozz senkivel. Úgy csináld ahogy szeretnéd.

Ha úgy vesszük minden fáj, ha egy picit megégeted az ujjad az is.

Ja és szerintem jobban fáj a szülés, mint előtte egy szuri.

2009. máj. 28. 18:09
 7/18 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem anyósom nyomta hogy milyen kegyetlen volt az ő szülése stb aztán egyszer megjegyeztem neki hogy annyira borzalmas nem lehetett ha utána szült még egyet

Az tény hogy fáj nagyon fáj én akkor azt mondtam soha többet nem szülök 2 hónap telt el azóta és hát azért már megfordult a fejembe hogy késöbb jöhetne egy kis tesó is

2009. máj. 28. 18:18
 8/18 A kérdező kommentje:
Csak addig riasztanak el, amíg mondják, utána félek egy darabig, és töröm a fejem, hogy hogy is fogom kibírni, és hogy csinálom végig, de amikor mocorog a pici, elfelejtek mindent, és alíg várom hogy láthassam! Ez megy nap mint nap!
2009. máj. 28. 18:23
 9/18 anonim ***** válasza:

Én az első terhességem elején állandóan epét hánytam,még a víz sem maradt meg bennem.A szülés sokkal "jobb" volt,mint az epegörcsök,és annak legalább értelme volt.

Egyébként meg ahány ember,annyira más a fájdalomtűrőképessége.Minél többet pánikol valaki,annál rosszabb.

Ne halgass senkire.Nekem egy idős koléganőm azt mondta,hogy biztos fog fájni,mert ez természetes,de ha már úgy érzem,hogy ez sok,akkor az azt jelenti,hogy mindjárt itt a baba. És igaza volt.

2009. máj. 28. 18:27
 10/18 anonim ***** válasza:

Engem is riogattak volna, ha hagyom. Sosem szültem, nem tudom, mitől kellene félnem.

Azzal tisztában vagyok, hogy fájni fog, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy célja van a fájdalomnak és el lehet viselni.

Ott lesz a párom, a dokim, akiben megbízunk, ugyan mi baj lehetne? Utána kicsit lehet kellemetlen a regenerálódás, de az is elmúlik.

Ha eddig nem féltél, ne kezdd el!

Reálisan gondold végig, készülj fel rá tudatosan, mert szerintem minden az agyban dől el. Remélem beválik, még egy-két hét és kiderül! (38+3 hetes vagyok)

Te hány hetes vagy? (nem rémlik, hogy olvastam volna)

2009. máj. 28. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!