Iszonyatosan félek a szüléstől. Mit tegyek? De mindenki azzal áll nekem, hogy baromi fájdalmas a szülés, és nem tudom hogy mire is vállalkoztam, és ezzel elrémítenek!
Ne félj,hidd el nincs mitől...minden fájdalom megtérül egy pillanat alatt,majd meglátod Te is.:-)Könnyű szülést!
Egy két hós kislány anyukája
Noha nem szültem még én is el lettem riasztva eléggé az egésztől.10 éves koromtól készülök az anyaságra(ez olyan élet értelme dolog sztem,vagy inkább életcél),aztán jöttem a fórumra és úgy betojtam,hogy kétszer is meggondoltam ezután hogy védekezzek:DAztán fokozatoan ment le ez a stressz,mert hát annyi mód van amivel meglehet könnyíteni,mint az epi:Dvagy ha a 36.héttől iszod a málnalevél teát,szedsz homeós bogyókat(persze sokat számít a hit is,de ugye addig hiszel benne amíg rá nem jössz,hogy nem jó,én rendületlenül hiszek benne:D),aztán az a deniantal vagy milyen gél,ami 30%könnyíti és lerövidíti a szülést,akkor a gáttorna,szóval csináld ezeket és higyj benne,hogy nem lesz rossz.Add saját magad a szülésnél,úgy helyezkedj ahogy neked jó,mert sokszor a szülészek megmondják ezt meg azt.Ami még bosszant,hogy fekve kell szülni,reméle mire odakerülök,már megemelik az ágyat,mert ahogy Soma mondja,egy hüülye férfi találta fel a fekveszülést azt ő még nem is csinálta,azért van a gravitáció,hogy kijöjjön a gyerek,régen is a félfába kapaszkodva szültek az asszonyok.
Hátha neked is így lesz.Ha eg netalántán császár hát akkor nemtudom,arra nem készültem még.
A lényeg,hogy ne izgulj,ne nézz szülés videót és ne olvasd itt a szülés részeket
Próbáld meg elengedni a füled ellett a "jótanácsokat" és igenis kérj EDÁ-t ha úgy érzed h neked az jó lehet.
Ahol én szültem, ott nem lehetett kérni, meg olyan gyorsan tágultam hogy mire beértünk, már nem is lett volna értelme.
Aztán lehet hogy úgy jársz mint barátnőm, aki megbeszélte előre az orvosával, hogy ő tuti kér edát aztán végül olyan jól haladt a vajúdása és úgy össze tudta szedni az erejét, hogy végül nem is kérte:)
Én most a másodikat várom, hát jobban tartok tőle, mint amikor még nem tudtam mi vár rám, de a világért se riogatnék senkit, pláne aki épp szintén babás.Ez meglehetősen tapintatlan dolog sztem...
Főleg ha nem is kérdezed:)
Én minden egyes nap arra gondolok, illetve a fiamnál szülés közben is az lebegett a szemem előtt, hog egy kis csodát fogok meglátni mindjárt, akit még sosem láttam és minden kis porcikája ismeretlen lesz és már nem sok idő és magamhoz szoríthatom és addig nézegethetem, amíg bele nem fájdul a szemem:)))
Mindig ERRE gondoltam és a kíváncsiság továbblendített a fájdalmakon vagy a félelmen:)
Minden jót neked!!!
Nekem is nagyon fájt a szülés. Megmondom őszintén én komolyan azt hittem, hogy ott maradok. Ezt csak azért mondom el neked, hogy ne ijedj meg majd ha ezt érzed mert szinte mindenki ezt érzi és az is vígasztaljon, hogy akkor már mindjárt vége.
Kértem EDA-t és olyan fantasztikus érzés volt az a 1,5 óra amíg hatott, hogy az örökre megmarad bennem. A fájdalom viszont nem maradt meg bennem csak arra emlékszem, hogy nagyon fájt és azt hittem meghalok de tök érzéketlenül mondom ezt, szóval mintha nem is velem történt volna.
Néha úgy érzem mindenképpen szeretnék még egyet néha meg úgy, hogy semmiképp de csak a szülés szempontjából. Még nem rég szültem csak 3 hónapja úgyhogy korai ezen gondolkozni de látod...akkor meg akartam halni most meg már azon agyalok, hogy legyen-e még és mikor legyen. Készülj fel a legrosszabbra és akkor csak kellemesen csalódhatsz.
Nekem az esett rosszul, hogy mindenki azt mondta, hogy nem olyan vészes stb..és ezért gondoltam, hogy valami nincs rendben és tuti nem élem túl. Legközelebb már sokkal könnyebb lesz mert már tudom milyen. És ettől csak jobb lehet de legalábbis nem rosszabb mert végül még meg is császároztak.
Valakinek egyébként frankón nem olyan fájdalmas, remélem Te is köztük leszel! :))
És ne agyalj ezen, mert ami jó, hogy hamar eltelik az idő majd szülés közben. Nekem elrepült az a 14 óra de tényleg.
És utána olyan de olyan jó lesz, hogy azt sem lehet elképzelni csak az tudja aki átélte már egyszer!:)) Hidd el megéri!
Engem is mindenki ijesztgetett!! még a 37. héten is sírtam anyámnak, hogy én nem megyek szülni! Edát akartam, de a dokim lebeszélt róla, azt mondta életem legszebb napja lesz, ne rontsam el edával ( persze könnyen beszél egy pasi, na mindegy). Végül minden probléma nélkül, három óra alatt, két nyomással EDA nélkül megszületett gyönyörű kislányom!!! Életem legboldogabb percei voltak!!!
És persze azóta is minden perc!! Úgyhogy ne félj!!! KÖnnyű szülést, és nagyon boldog babázós éveket kívánok neked!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!