Ha nincs tb-m és kijön egy"nagy"csekk szülés után, akkor behajtsák rajtam valahogy?
Ne haragudj, hogy ezt írom.
Ha a társadalombiztosításodat nem tudod elintézni, akkor hogyan akarsz felnevelni egy gyermeket? Egyébként szerintem te nem nem tudod elintézni, hanem nem akarod. Felháborító!
Sziasztok, a kérdezőn teljesen meg vagyok rökönyödve! Igazgatok van, nem akarja elintézni a dolgokat, pedig ha elhagyott dokumentumokat a helyi-megyei új hivatalban, a jogi segítségnyújtási hivatalban, ami pár éve létezik még pénzt is adnak, ha az anyagi helyzete miatt nem tudja az iratok árát fedezni. De egy új személyi mire kiérkezik majdnem egy hónap, tehát már ideje sem lesz a normális papírokat elintézni, csak másolatokkal meg igazolásokkal mehet szülni. Felháborító, hogy ezzel emberek így játszanak!
A másik: az APEH-nél lehet kérni valóban csökkentett összegű tb. fizetést, csak be kellett volna menned, de gondolom kényelmesebb volt minden másra ráfogni, hogy ezt se kelljen elintézned. Elég visszatetsző azt látni, hogy ezzel nem csak a saját életeddel játszol, hanem a gyerekedével is, mert ha valami baja lesz,- ne adja isten - akkor a te biztosításodat fogják azonnal elővenni, ami ugye nincs. Tehát te gyakorlatilag kockáztatod a gyereket is. Ez már a felelőtlenségen is túlmegy! De az, hogy kapsz-e ellátást, az bezzeg nagyon érdekel! HÁt miattad vezetném be, hogy aki nem tesz e közös kalapba, az ne is kaphasson belőle!
Nekem van rendes munkahelyem, fél napot voltam munkanélküli egész életemben, és igen, voltam takarítónőtől az adminisztrátorig minden, de az ilyenek miatt, mint te, nekem még a popsikenőcsöt is be kell vinnem a kórházba, a steril gézt, stb. mindent, mert csak 4 pelenkát adnak, semmi mást! Az ilyenek miatt nekem tisztességes adófizetőnek sem jár normális ellátás!
Úgyhogy vegyél erőt magadon, és intézd el a saját dolgaidat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!