Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha nincs tb-m és kijön egy"nag...

Ha nincs tb-m és kijön egy"nagy"csekk szülés után, akkor behajtsák rajtam valahogy?

Figyelt kérdés
ha nincs tb-m és kijön egy "nagy"csekk szülés után akkor behajtsák rajtam valahogy???semmi nincs a nevemen,de már nincs időm elintézni a tb-t!vagy nem kapok családit vagy ilyesmi??
2010. jún. 23. 13:11
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
89%

Ne haragudj, hogy ezt írom.

Ha a társadalombiztosításodat nem tudod elintézni, akkor hogyan akarsz felnevelni egy gyermeket? Egyébként szerintem te nem nem tudod elintézni, hanem nem akarod. Felháborító!

2010. jún. 24. 12:01
 22/25 anonim ***** válasza:
87%

Sziasztok, a kérdezőn teljesen meg vagyok rökönyödve! Igazgatok van, nem akarja elintézni a dolgokat, pedig ha elhagyott dokumentumokat a helyi-megyei új hivatalban, a jogi segítségnyújtási hivatalban, ami pár éve létezik még pénzt is adnak, ha az anyagi helyzete miatt nem tudja az iratok árát fedezni. De egy új személyi mire kiérkezik majdnem egy hónap, tehát már ideje sem lesz a normális papírokat elintézni, csak másolatokkal meg igazolásokkal mehet szülni. Felháborító, hogy ezzel emberek így játszanak!

A másik: az APEH-nél lehet kérni valóban csökkentett összegű tb. fizetést, csak be kellett volna menned, de gondolom kényelmesebb volt minden másra ráfogni, hogy ezt se kelljen elintézned. Elég visszatetsző azt látni, hogy ezzel nem csak a saját életeddel játszol, hanem a gyerekedével is, mert ha valami baja lesz,- ne adja isten - akkor a te biztosításodat fogják azonnal elővenni, ami ugye nincs. Tehát te gyakorlatilag kockáztatod a gyereket is. Ez már a felelőtlenségen is túlmegy! De az, hogy kapsz-e ellátást, az bezzeg nagyon érdekel! HÁt miattad vezetném be, hogy aki nem tesz e közös kalapba, az ne is kaphasson belőle!

Nekem van rendes munkahelyem, fél napot voltam munkanélküli egész életemben, és igen, voltam takarítónőtől az adminisztrátorig minden, de az ilyenek miatt, mint te, nekem még a popsikenőcsöt is be kell vinnem a kórházba, a steril gézt, stb. mindent, mert csak 4 pelenkát adnak, semmi mást! Az ilyenek miatt nekem tisztességes adófizetőnek sem jár normális ellátás!

Úgyhogy vegyél erőt magadon, és intézd el a saját dolgaidat!

2010. jún. 24. 14:19
 23/25 anonim ***** válasza:
85%
Csak fogom a fejem és nézek, hogy lehet valaki ilyen felelőtlen? Azt hiszem mindent leírtak az előttem szólók és maximálisan egyetértek velük. Ez döbbenet.
2010. jún. 25. 10:53
 24/25 anonim ***** válasza:
79%
Még ilyet!Ezt nem is hiszem el!!!!!!!!!!!És vajon mi lesz a picivel egy ILYEN felnőtt mellett?
2010. jún. 27. 09:18
 25/25 Kiss Andrea Anna válasza:
Az a véleményem, hogy önmérsékletet kellene többeknek tanúsítaniuk itt, mielőtt ítélkeznének. Az nagyon elképzelhetetlen, hogy valaki nem tudja fizetni a TB-jét Magyarországon? 3 millióan élnek a létminimum alatti összegből. A nagyon kedves rendőrtisztnek inkább példát kellene mutatnia megértésből. Másrészt jelentkezzen az, aki imád hivatalokban ülni és pár az itt megszólalókhoz hasonlóan segítőkész és tárgyilagos ügyintézőkkel beszélgetni. Bár ott még normálisabbak az emberek, mint itt. Én meg inkább azt gondolom, hogy annak a gyerekének nem lennék a helyében, aki még egy ilyen ügyben is képes másokat ilyen módon elítélni.
2013. júl. 27. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!