Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha nincs tb-m és kijön egy"nag...

Ha nincs tb-m és kijön egy"nagy"csekk szülés után, akkor behajtsák rajtam valahogy?

Figyelt kérdés
ha nincs tb-m és kijön egy "nagy"csekk szülés után akkor behajtsák rajtam valahogy???semmi nincs a nevemen,de már nincs időm elintézni a tb-t!vagy nem kapok családit vagy ilyesmi??
2010. jún. 23. 13:11
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
82%
Majd kiadja az oep adók módjára behajtandó köztartozásként az APEH-nak, aki nem fogja tudni behajtani addig, amíg nincs vagyonod, vagy munkabéred. 5 év, amíg elévül. Vagyis az adófizetők pénzéből nyeli be az állam.
2010. jún. 23. 13:30
 2/25 anonim ***** válasza:
93%

Igen, alaphangon 100.000 a sima szülés! Ha császármetszéssel szülsz, akkor kb 180.000. Ha a babának egyéb ellátás is kell, akkor ez még növekszik!

Szerinted ingyenes az orvosi ellátás? Súlyos pénzeket kell fizetni havonta az alapellátásért!

Ha vennéd a fáradtságot, bebattyogsz egy TB helyre, kérsz csekket, s befizeted a Tb járulékot minden hónapban (kb 4000 Ft), így válsz tb biztosítottá!

Attól hogy nincs a neveden semmi, igen, BEHAJTJÁK! Ha igénybe veszel egy szolgáltatást, akkor szerinted azért nem kell fizetni?

A CSP miatt aggódsz, de az nem számít, hogy TB-t nem fizetsz!

2010. jún. 23. 13:31
 3/25 anonim ***** válasza:
88%

Nem fog kijönni nagy csekk szülés után, mert az ellátás azoknak is jár, akiknek nincs TB-jük. Családi, GYES alanyi jogon jár-ehhez nincs köze a TB-nek.

Viszont az APEH fog rád szabadulni, hogy fizesd meg a járulékokat visszamenőleg attól a naptól, amikor utoljára biztosított voltál. Ezek adók módjára behajtható követelés, tehát behajtják. Ha nincs a neveden semmi, akkor is ingóságokat is lefoglalhatnak. De végül is ez nem érdekük, mert életed végéig nem maradhatsz TB nélkül, mert eljöhet az az idő, ami Amerikában, hogy TB nélkül nincs ellátás (és a gyerekednek sem lesz)és mint írtam akkor az utolsó naptól fogva meg kell fizetni a járulékot.

Nem tudom most mennyit kellene fizetned, mikor voltál utoljára biztosított, mertha már most nagy összeggel tartozol az szívás. Da ha még nem tartozol nagy összeggel, akkor szerintem gondolkodj el rajta, hogy rendezd ezt. Havi 4000 Ft körüli összeg, és egy APEos papír, amit le kell az APEHban adni.

2010. jún. 23. 13:35
 4/25 anonim ***** válasza:
67%
Ja és éppen ezért nem évül el 5 év alatt, mert a biztosításban eltöltött utolsó naptól meg kell fizetni, ahhoz, hogy újra biztosított legyél. (de lehet, hogy ez max 5 év lehet- de az akkor is kb 240000 forint amit be kell fizetned)
2010. jún. 23. 13:38
 5/25 A kérdező kommentje:
én elintéztem volna rég csakhogy elhagytam a papírjaimat és ahoz h. vizessem a tb-t kellenek a papírjaim..!!(személyi,lakcím,adó stb!)próbálok sietni de nem lessz kész!nem tudom miért kell bunkónak lenni a másikkal "kedves" második válaszoló!!!!!ja és persze h. aggódok a családi meg a többi miatt ugyanis most a 8 hónapban lépett le az apuka!
2010. jún. 23. 13:40
 6/25 anonim ***** válasza:
84%

Családi pótlékra és gyesre leszel jogosult, ez így együtt kb 40ezer ft.

A szülést ki kell majd fizetned. Én is és mindenki más, aki dolgozik havonta tb-járulékot fizet, neked sem fog ingyen járni.

A tb-t elintézni miért nincs időd? Terhesgondozásra hogyan jársz? A tb elintézése pár nap, ha ennyire közel vagy a szüléshez, akkor miért csak most jut eszedbe?

2010. jún. 23. 13:40
 7/25 anonim ***** válasza:
95%
A személyi, lakcím, adó stb elintézése is megy pikk-pakk, hajrá!
2010. jún. 23. 13:41
 8/25 anonim ***** válasza:
95%

Nem vagyok bunkó szerintem, te vagy lusta!

És igen, terhesgondozásra is kell járni, arra is kell időt szaktani, akkor menj el papírokat csináltatni, mivel azokat kérik a szüléskor! Kismamaként előre fognak engedni!

Tudod, csak elegem van abból, hogy mindenki tartja a markát, mint te is! Szerinted rajtad kívül ki tud neked személyi okmányokat intézni? Vedd a fáradtságot, és tegyél is valamit! Egyébként a Tb havi csekkes befizetése szerintem minimum lenne, ha már várandós vagy!

Az APEH adók módjára fogja behajtani a szülés költségét, szóval nem a 8. hónapban kellene észbe kapni! Az, hogy lelépett a párod, az az Apeh-ot nem fogja érdekelni!

2010. jún. 23. 13:53
 9/25 anonim ***** válasza:
87%
ugyanmár, nem ideje nincs elintézni hanem nem akarja fizetni.
2010. jún. 23. 14:03
 10/25 anonim ***** válasza:
94%

Papírok nélkül hogyan szeretnéd felvenni szülés után az egyszeri anyasági támogatást?

Vagy a családi pótlékot hogyan igényled meg? Mindehhez kell az okmány fénymásolata. Intézd el mihamarabb, s a szülés összegét pedig remélem, behajtják rajtad valahogy...

2010. jún. 23. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!