Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha nincs tb-m és kijön egy"nag...

Ha nincs tb-m és kijön egy"nagy"csekk szülés után, akkor behajtsák rajtam valahogy?

Figyelt kérdés
ha nincs tb-m és kijön egy "nagy"csekk szülés után akkor behajtsák rajtam valahogy???semmi nincs a nevemen,de már nincs időm elintézni a tb-t!vagy nem kapok családit vagy ilyesmi??
2010. jún. 23. 13:11
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket a papírokat bőven el lehet intézni egy hónap alatt, és még időd is lesz csekket befizetni. Tb kártyát pl azonal gyártanak, adókártyát is, a személyi picit hosszabb idő kb másfél hét, de lakcímkártyát is kapsz azonnal, ha besétálsz az okmányirodába.

Ja és a rendőrségen ne felejtsd el bejelenteni, hogy nincsenek meg, mert még visszaélnek a neveddel és sittr is vághatnak!

Bocsi, de szerintem is kicsit félvállról veszed. Mikor hagytad el őket? Gondolom nem tegnap, eddig miért nem intézted?

És igen ha nincs tb-d akkor bizony fizetni kell, vagy a boltba sem fizetsz, ha vásárolsz?

2010. jún. 23. 14:11
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Így van, a lakcím kártya helyben megy, személyi két hét, de addig is kapsz ideiglenes személyit, adókártyát eleve az APEHban adnak, de az adószámodat meg tudják mondani. és ha már az APEHban vagy ott beynújthatnád a bevallást. A befizetéshez, meg kell papír, mert szerintem csekken kell.

Mások lebunkozása helyett, inkáb gondolkodj. A baba szintén utánad kap ellátást a te TAJ számodra, mivel neki nem lesz. Úgyhogy azt is fizetned kell.

És mi volt az előző nyolc hónapban, most hirtelen hogy lettél ellátatlan? Mertha volt munkahelyed, volt biztosításod is, most akkor nyolcadik hónapban már THGY-t kellene kapnod. Amiből vonnak járulékot vagy legalábbis táppénzen kell lenned, ami szintén biztosítási jogviszony.

Nem válhat valaki hirtelen a nyolcadik hónapban ellátatlanná, mert van 42 nap türelmi idő is. 42 nap alatt pedig bármi papírt el lehet intézni.

Úgyhogy egy lusta, felelőtlen, ingyenélő vagy. Azt kell mondjam.

De mindegy mert az APEH behajtja az ingóságokat is, még a hajszárítódat is elviszik.

2010. jún. 23. 14:11
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

És ismét a bunkó vagyok.

Nos nem vagyok bunkó, 10 éve rendőrtiszt vagyok (tanultam, dolgoztam és szültem 2 gyereket). A te iskolázottságod már egyáltalán nem kérdéses...

A hozzászólók is mind az én véleményemen vannak! Ugyanis ők is fizetik a te szülésedet, s te gyermeked ellátását! Olyan nincs, hogy ingyen TB, meg ingyen felsőoktatás. Ezt mind az adófizető állampolgár fizeti ki!

A szülés után arra rögtön lesz időd, hogy a polgármesteri hivatalban intézd az ilyen olyan segélyeket, amiket én és sokan mások nem is ismerünk. Mert mi adót fizetünk, így a fizetésünk túl magas ahhoz, hogy bármire is jogosultak legyünk!

Hangsúlyozom: havi 4000 Forint körül van a tb!

2010. jún. 23. 14:26
 14/25 anonim ***** válasza:
23%
Szia! Nem tudom változott-e valami de a terhesgondozásér és a szülért nem kellett fizetni. (na persze ez nem magánorvosra, meg magánklinikára vonatkozik). Amikor első fiamat vártam 3 éve akkor kezdődött a nagy ellenőrzés. Nem voltam biztosított el akartam intézni de akkor a tb-nél mondták szülés után a gyes-sel már az leszek, a terhesellátás meg ingyenes a várandós nőknek. Azért érdeklődj utána és minnél előbb szerezd be a papírjaid, mert azok mindenhez kellenek.
2010. jún. 23. 14:28
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Neked szerencséd volt pont belecsúsztál a potyautas létbe. Persze a vízmű, áramszolgáltató stb jótékonyságból nem kér a szolgáltatásokért semmit a kórházaktól, a gyógyszergyártók ingyen rendelkezésre bocsátanak minden műszert, gyógyszert és egyebeket. Az orvosok nővérek pedig bemutatják a papírt, hogy ők kórházi dolgozók, így nekik sem kell fizetni semmiért és így tudnak ingyen dolgozni.

Így teljesen ingyen van az ellátás valóban.

Ébredj már fel, ennyire hülye azért te sem lehetsz, hogy ezt elhiszed. Ellátás valóban jár mindenkinek (akár fizet akár nem, ami persze így helyes, hiszen a gyereket mégsem lehet büntetni azért, hogy egy ilyen ember szüli meg), de a fizetők pénzén, akik fizetnek de nem vesznek igénybe orvosi ellátást. Így az ő pénzükön pénzelik a ti ellátásotokat. Csak ez már nem megy, mert túl sok a potyutas. és most még csak próbálnak valamit kicsikarni az egyébként fizetni tudókból, ellátást kapnak. De pár év és összeomlik a TB kassza és akkor már ellátátst sem kaphatnak az ilyenek. Egy rezidensnél szülhetnek egy felszerelés nélküli helyen- és ez ingyen lesz valóban.

2010. jún. 23. 14:41
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Én tavaly szeptemberben szültem Sajnos munkanélküli lettem, amit csak pár hónapig kaptam. Egyszer, mikor mentem UH-ra, közölte a szonográfus nő, hogy nincs tb-m, intézzem el gyorsan, mert szép kis összeg fog felhalmozódni.

Hozzáteszem, hogy volt tb-m, be is mentem az egészségpénztárhoz még aznap, fel is vették a jegyzőkönyvet, a munkaügy nem jelentette le náluk, hogy kapok pénzbeli ellátást.

Mikor lejárt, bementem az APEHba, kitöltöttem egy papírt, és küldték a csekkeket. 4500Ftot kellett fizetni minden hónapban, amíg meg nem született a fiam. Császárral született, utána kaptam egy papírt, hogy mennyibe került a kórházi ellátásom, majdnem 200ezer Ft-ba. Amint tudtam, bementem az APEH-ba, ahol újra ki kellett tölteni azt a papírt, csak másik oldalon, hogy mostmár jogosult vagyok a tb-re. Mondta is a nő, hogy mennyivel jobban jártam így, mert ki kellene fizetni az ellátást.

Nem csak magát a szülést, hanem amíg bent vagy, a kórházi ellátást, gyógyszereket, ételt, amit kapsz, vizet, mivel zuhanyzol...

És tényleg, idő van mindenre, csak akarni kell. Valószínű, hogy nem tegnap hagytad el a papírokat, és 1-2 napot rászánva el lehet intézni az összeset... Ha nem is kapod meg rögtön, de igazolást kapsz róla, hogy folyamatban van...

2010. jún. 23. 18:32
 17/25 anonim ***** válasza:
14:28-as vagyok. Szerintem nem kell ítélkezni felettem, meg, hogy belecsúsztam a potyautas létbe. Sajnos csak kiskönyvvel tudtam dolgozni aztán munkanélküli lettem és nem járt ellátás sem, mert nem volt meg hivatalosan az időm. (mert ugye vagy elvállalod a munkát és szürkén dolgozol a pénzért vagy sehogy) Várandósan meg már esélyem se volt, hiába mentem állásinterjúkra, mert megoldható lett volna, hogy ne én legyek majd otthon a babával, ha sikerül. Egyébként a családban meg mindenki adózik, szóval nem kéne egyből hujjogatni. Na meg mint mondtam én is el akartam intézni, de a hivatalos helyen mondták, hogy arra a pár hónapra nem érdemes. Bocs az off-ért
2010. jún. 23. 20:02
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem ezért vagy azért,de az anyakönyvi hivatalban sztem a gyerek születési anyakönyvi kivonatát sem adják ki személyi nélkül...

Én 3 hete szültem,párom ment be érte,és vinnie kellett az én személyimet is.

De ha most azt mondod,nincs időd elintézni.....azt gondolod,h majd a babával lesz időd,elrohangálnod otthonról és sorban állogatni a mindenféle hivatalokban???

Azonkívül a terhességedtől függetlenül is:az ember nem lehet meg mindenféle papírok nélkül.(Legalábbis nagy felelőtlenség...)

2010. jún. 23. 20:29
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Félre értettél, nem ítélkezem, fel sem merül, hiszen valóban nem magas összegről van szó, de kerülhet valaki olyan helyzetbe bármikor, hogy még ez az összeg is megterhelő lehet. Ráadásul, mivel ki kell fizetni visszamenőleg a teljes összeget, még arra sincs lehetőség, hogyha valaki jobb helyzetbe kerül elkezdje rendezni helyzetét.

DE! és amiért én elítélem az anyukát, hogy van lehetőség szociális alapon mentességet kérni, ha nem tud fizetni, ha meg tud, akkor havonta fizetni. DE ez hogy ellátás nélkül nekimegy valaki a szülésnek, szerintem felelőtlenség. Jó a te helyzeted ebből is speciális hiszen akkor alakult ez a dolog, de ma már működik. És te legalább utánna jártál és próbáltál intézkedni. És gondolom ha azt mondták volna, hogy fizess járulékot, mert különben gond lesz a szülésnél, fizettél is volna. Sőt most jutott eszembe még arra is van lehetőség hogy valaki alacsonyabb összeget fizessen olyan 2002 forint körül.

Úgyhogy aki rendezni akarja el tudja rendezni. És én a nem akarat felett ítélkeztem. Mert tudjuk, nem akarásnak, nyögés a vége.

Még egyszer bocs, tényleg nem akartalak megbántani.

2010. jún. 23. 23:27
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Tegnapi 13:40-es vagyok.

Még az is eszembejuott, hogy szülés után a babának a gyógyszertári cuccokat is a te TAJ-számoddal lehet kiváltani (ha jól emlékszem egy 8-ast kell majd eléírni).

Szóval tényleg érdemes gyorsan elintézned ezeket!

Először személyi, ez lehet pár nap, de minden mást azonnal megcsinálnak!

2010. jún. 24. 08:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!