Legyen császár?
A medencém sajnos eleve nem egészséges + az orvosom szerint fiús alkat vagyok, szűkebb és keskenyebb az átjárás a babának; ezek miatt eleve nehezített lenne a dolog. Tegnap ultrahangon 4100 grammot becsült, ezért elküldött szonográfushoz, hogy valami nagyon jó géppel megnézze a pontos méreteket. Azt mondta, ha tényleg ekkora akkor az anatómiai adottságok figyelembe vételével ő program császárt javasol, ha tényleg ekkora a becsült súly.
40. héten vagyok és sajnos semmi jele a természetes szülés indulásának, a méhszáj kemény és zárt, magasan van.
Nagyon szerettem volna természetes úton szülni, szomorú vagyok. És bizonytalan mert itt azt olvasom, hogy hatalmasakat tévednek a dokik a méretről és ha nekem kiszed egy 3200-3500 grammos babát, tuti ezen fogok kattogni örök életemre.... Ugyanakkor meg az orvosom szerint nem szabad megkockáztatni, hogy akár én akár a baba megsérüljünk egy életre.
Ha a mai komolyabb UH is nagy babát mond, ti belemennétek a programcsászárba?
nekem 3 csaszarom volt,nem ordogtol valo.
a gyerek egeszsege az elso.
igaz nem miattam lett az elso csaszar,es utana a masodikkalar eleve kevesebb eselyem volt,a 3.pedig mar alapbol program volt.
de pl anyosom olyan 155 magas,vekony,fius alkatu no.
2 faros gyereket szult termeszetes uton.3500 feletti sullyal mindkettot.siman,par ora alatt meglettek.semmi komplikacio.
szoval nem feltetlen az alkatod a lenyeg,ahogy mar elottem is irtak.
hallgass az orvosodra,bizz benne.
Nekem volt mindkét szülésem. Őszintén megmondom, hogy nekem a felépülés a császárból szörnyű volt, de lehet hogy abbol a terhességből sim szülés esetén is nehezebb lett volna a lábraállás. De maga a szülés élménye a császárnal sokkal szebb volt. Meghatóbb volt először látni a babákat, szuper légkör volt a műtőben, végig nevettünk, -beszélgettünk a műtét alatt, es amikor a kis csomagokat egybecsomagolva behozták simogatásra, földön túli élmény. Sima szülésnél teljesen mas volt, ott inkabb szégyenszemre először csak annak örültem, hogy vége.
A legfontosabb a gyerek es a te egészséged! Az egyik gyermekunk orvosi hiba miatt súlyosan sérült. Leírhatatlan fajdalom. Barmit megadnék, hogy jól legyen. Semmit nem fog erni egy esetleg szép szülésélmény, ha emiatt a gyereked megnyomorodik, mert mondjuk beszorul es oxigénhiányos lesz. Nekünk jó barátunk a nőgyógyászom. Ismerem, tudom, hogy mennyire természetes szülés párti és mennyire szereti a szép szüléseket (amiből szerinte egyre kevesebb van), de ha úgy látja, hogy a baba vagy a mama erdeke a császár, akkor császároz. Mert ezer szép szülés se kárpótolja az embert egy beteg gyerekért.
Teljesen fölösleges valami elképzelt "szomorúságba" ringatni magad.
Hála az égnek, olyan korban élünk, ahol azok az anyák is szülhetnek egészséges gyerekeket, akiknek vaginálisan nem vagy csak a baba/önmaguk egészségét veszélyeztetve menne lehetne próbélkozni.
EZ JÓ.
Te pedig életet fogsz adni a testedben hordott gyermekednek, mindent megtéve azért, hogy egészségben jöjjön a vilgra, majd pedig szeretettel fogod nevelni. EZ a fontos.
Semmi egyéb nem számít :)
Igazából ezekből az adatokból nem igazán lehet következtetni arra, hogy meg tudsz-e szülni természetes úton. Én is láttam már jó pár fiús alkatú és medencéjű nőt természetesen úton kiló körüli/feletti gyereket szülni probléma nélkül, és "asszonyos" csípőjű nőket is téraránytalansággal. UH-val pedig nem lehet megállapítani a téraránytalanságot. A súlybecslés megint csak elég lutri, láttam én már 2800 grammra becsült 3800 grammos gyereket és 4500 grammra becsült 3800 grammosat is.
Egyébként pedig az a tapasztalatom, hogy ha téraránytalanság van, akkor át se megy a bemeneten a fej, azaz ha el is jut a vajúdó eltűnt méhszájig, akkor sem kerül be a baba feje a medencébe.
Ha meg már a bemeneten átjut, akkor jellemzően le is zajlik a dolog.
Igazából ha tényleg gond van a csípőddel, ténylegesen deformált, akkor ortopédussal beszélnék.
De amúgy ha a dokid azt vallja, hogy császár lesz, akkor az is lesz.
Én azt gondolom hogy ebben az esetben tedd félre azt hogy te mit szeretnél, tedd azt ami a legjobb, a egészségesebb út a gyerekednek.
Nekem pont fordítva van, mivel epilepsziás vagyok és maga a természetes szülés rohamkiváltó lehet, ezért császárt javasolnak, viszont a neurológusom rám bízta a döntést hogy mit válasszak. Én 1% kockázatot sem szeretnék bevállalni, ezért mindenképp császárral szeretnék. Itt most az a legfontosabb hogy ne sérüljön a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!