Vbac vs. Újbóli császár, melyik a "jobb/kevésbé roszabb"?
Elso szülésem sürgösségi császárral végződött. Nem viselt meg lelkileg, hogy nem természetes úton történt, mert minden a baba egészségéért volt. Viszont lassan szeretnénk megpróbálni a kistesot és rengeteget olvastam a vbac-rol de egy rokon elbizonytalanított... van a vbac után olyan, hogy méh-tükrözes és elvileg ez borzalmasan fáj? A szülésnél is rosszabb elmondása szerint.
Na most én azért szeretném megpróbálni a vbac-ot, mert a sokadig császárról meg azt olvastam, h minél több van, annál nehezebb a felépülés. Stram csajnak tartom magam, az első után 5 nappal már semmi bajom nem volt de azért felek az újabb vágástól... pláne h nagy családot szeretnénk.
Nekünk elmaradt az arany óra, az őrzőből 6 óra után, mint egy bolond, hát rohantam volna de inkább csoszogásnak nevezném, szóval siettem le a babámért és ez az egy viszont nagy félelmem volt, hogy nem voltam vele ennyi ideig és ezt nem tudom h lelkileg megint hogy viselném, pedig higyjetek el nem vagyok egy nagy lelkis, de valamiért ez belém égett nagyon.
Kinek melyik jött be és miért azt ajánlja? Történeteket várok! Köszönöm :)
Ui.:
Orvosom egyiktől sem zárkózik el, nekem kell döntenem. :)
A dokidtól kérdezd meg van e utána betapintás vagy sem. Hallottam olyat ahol ezt altatásban csinálták még a szülőszobán.
Ugyan én csak szülésfelkészítőn hallottam, de a Szent Imrében nincs betapintás, nem nézik a heget csak uhval. Itt azt mondták iszonyú ritka a hegszétválás és uhn is lehet látni.
Egyébként a legtöbb helyen császárnál is van aranyóra és csak utána viszik el a babát.
Tükrözés nincs, max. betapintás, de az se mindenhol, és legtöbben alig veszik észre.
Én is vbacra készülök, januárra várom a babát, nekem az első farfekvés miatt volt császár. Ugyanazért nem akarom újra, amiért te, feláll a szőr a hátamon a szeparációtól, nem akarok órákig külön lenni. Plusz ha minden rendben volt, felépülni is könnyebb, az se mindegy.
Ajánlom a vbac magyarország csopit facebookon, nagyon sok jó és releváns infót, tapasztalatot olvashatsz, kérdezhetsz stb.
Köszönöm ezeket jó tudni!
Igen a császár után is van, sajnos később tudtam csak meg. Sote 2-n szültem, ott altalaban illik szülésznőt fogadni aki ezt intézi, hát sajnos mi nem fogadtunk, úgy voltam velee ugyis mindenki kedves es profi ott. Aztan a műtét után meg már párom se volt a toppon h aranyorát kérjünk.
Na de majd a masodiknal már tapasztaltak leszünk :D
Köszi a válaszokat, ha bárki még erre jár mesélje el a sztoriját :)
Szia!
Egy sürgősségi császáron és egy vbac-n vagyok túl. Szintén SOTE 2. Nekünk volt szülésznőnk, de nem intézett aranyórát... :( engem is ez viselt meg leginkább a császárban. Másodikra váltottunk szülésznőt és egy csodás szülésélményben volt részünk. Hegbetapintás nem volt, ez leginkább dokifüggő, hogy csinál-e.
A felépülés is ég és föld! Én azt mondom ezer ilyen szülés, mint még egy császár!
Ajánlom én is a vbac fb csoportot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!