Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit csináljak ha nagyon félek...

Mit csináljak ha nagyon félek a szüléstől? Ti nem féltetek? Nekem anyukám belehalt a szülésbe én nagyon felek.25 éves vagyok

Figyelt kérdés
2018. aug. 18. 22:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
37%

A császárnak statisztikailag komolyabb kockázatai vannak az _anyára_ nézve. A legtöbb nő azért választja, mert a babának arányaiban biztonságosabb ill. félnek, hogy odalent megsérülnek, nem lesz bent a doki, kiszámíthatóbbnak tartják... és hasonlók, de orvosilag nézve az anya szempontjából ez az életveszélyesebb. Nem véletlenül íratnak alá egy szép hosszú papírost előtte, meg ugye a törvény, ami miatt "elvileg" itthon nem választható is valahogy úgy szól, hogy csak akkor lehet megműteni bárkit, ha a műtét elmaradása nagyobb kockázattal jár, mint a műtét.

A szülés egy természeti esemény, nem lehet totál irányítani és nem azon múlik, mennyire okos vagy ügyes vagy. Ma már nagyon kevesen, de sajnos még előfordul, hogy belehalnak. De csak annyira, mint ahogy a repülőn utazásba vagy a hajszárításba is vannak, akik még ma is belehalnak. Az élet kockázatos, de valamit valamiért, és ha belegondolsz, a gyereked pont olyasmi, aminél jobb indok nem is lehetne, hogy kockázatot vállalj. Szerintem egészségesebb ezt tudatosan elfogadni, mint egy nem létező tökéletes rózsaszín ködért toporzékolni vagy magadat hibáztatni. "A bátorság nem a félelem hiánya" - nekem ez sokat segített.

2018. aug. 19. 10:17
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
Aki fel a szulestol az ne vallaljon gyereket!Kockazat nalkul semmi sincsen.
2018. aug. 19. 10:28
 13/21 anonim ***** válasza:
Szia! Keress pszichiátert, az is lehet, hogy pár alkalommal is elérsz vele használható eredményt. Bár ezt nyilván jobb lett volna még teherbe esés előtt meglépni. Továbbá mindenképpen fogadj egy jó hírű dúlát a szüléshez, ha megteheted. Ő a szülés stresszét próbálja levenni a válladról, amikor azt érzed, hogy a kórház rideg, a nővér türelmetlen, az orvos meg lekezelő, a dúla ott lesz melletted, megnyugtat, megtesz mindent a kényelmedért, és próbálja minél kellemesebb élménnyé tenni neked a szülést, akármelyik utat is választod. Mindenképpen tegyél meg valamilyen lépést annak érdekében, hogy kevésbé félj tőle! Sok sikert!
2018. aug. 19. 11:23
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Minek írtok olyat a kérdezőnek h minek vállalt gyereket mikor már 28 hetes terhes??? FUll érzéketlenek vagytok.

Kérdező, ezen szerintem vagy pszichológussal, vagy a szülésznőddel, orvosoddal való sok-sok beszélgetéssel tudsz túljutni - ha lesz két megbízható szakember melletted, akkor talán megnyugodsz hogy nem eshet bántódásod.

2018. aug. 19. 12:50
 15/21 anonim ***** válasza:
11es a batorsag nem a felelem hianya??? Ez most komoly??? Kerdezo felnott ugy h soha nem ismerte meg az edesanyjat, aki akkor halt meg, amikor o megszuletett nem merulnek bele mit okoz ez valakinek a lelkeben, de sallang 20 filleres Paulo Coelho sza*sagokkal mar bocsi de ezt nem lehet elintezni. Es igen az anyara mezve valamivel veszelyesebb de nem eletveszelyes szinten ha nincs komplikacio. Max osszenovesei lehetnek stb abba nem fog belehalni, ellenben nem ia fogja egy 3-15 otas vajudason keresztul szetcseszni az ideg h a baba jol lesz e. Lehet nem esett le de nem attol fel h o belehal es jajj de rossz lesz az neki, hanem attol ha ez tortenne akkor a gyermekenek ugyanazon a fajdalomon kene atmenni mint neki. Erre sajnos a 20 filleres "nepi okossag" egy ilyen szorongara baromi keves... meg az idezetes konyv... aki meg azt irja h minek vallalt gyereket arra meg nem tudok mit mondani azon kivul h egy empatiatlan majom. Kerdezo ne foglalkozz senkivel. Nagyon jo anya leszel, mar most mindentol ovnad a gyermeked mikor meg meg sem szuletett.
2018. aug. 19. 20:45
 16/21 anonim ***** válasza:
41%
11es vagyok. Nekem mélyvénás trombózisom lett császár után (amire nincs hajlamom, csak épp feküdtem előtte amiatt, ami miatt a császár lett és ezt nem vették figyelembe), három napig nem ismerték fel, aztán két hetet voltam az intenzíven, babázás helyett bőgve fejtem a tejet a nyakamba, mert nem kelhettem fel, miközben hallgathattam, hogy bármelyik percben meghalhatok. Így vállaltunk utána jó pár évre rá második gyereket - hát be voltam tojva, és persze előtte mindennek utána olvastam, sok dokinál jártam, ezekből a tapasztalataimből írtam a kockázatokról. Az idézetet meg egy magyar pszichológus előadásán hallottam, azt hiszem, Tapolyai Emőke, de nem vagyok benne biztos, persze lehet, ő is idézte.
2018. aug. 19. 22:50
 17/21 anonim ***** válasza:
Na én kicsit másképp kozelitem ezt a dolgot meg. Kérdező, el kell dontened, hogy neked mi lenne a legjobb. Van e fogadott dokid? Ha igen vele egyeztess, közben egy kis segítséget is kérhetsz hátha sikerülne egy pszicho mókussal valamilyen úton módon ezt a szorongást enyhíteni. A dokival egyeztetni h melyik lenne a jobb a te esetedben. Császár vagy hüvelyi. Illetve te mit szeretnél? Megpróbálni a huvelyit és ha úgy adódik azonnal sürgősségi császárra vigyen? Ezeket lehet egyeztetni előre, szulesznot érdemes mindenképp fogadnod, mert o meg akkor is veled lehet ha császár lesz és tud segíteni abban is! Én vele is egyeztetnek, hogy o miként látja, ha úgy döntesz h fel fogadsz egyet. Emellett az se mindegy, hogy a terhesség és alatt van e bármi problémád, vagy komplikáció mentes a terhesség? Anyukadat sajnálom! De hidd el! Ma mar sokkal jobbak a kilátásaitok mint regen bármikor! Előzmények miatt sokkal jobban fognak ratok figyelni! Boldog babavarast! És ne aggódj minden rendben lesz nálatok is! Egy 38 hetes kismama😉☺️
2018. aug. 20. 21:55
 18/21 anonim ***** válasza:
Írok privàt üzenetet, mert unom a trollokat.
2018. aug. 20. 22:38
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

Tisztelt Kérdező!

Édesapád Nevelt Fel? Esetleg Nagymama? (Ha Állami Gondozásban voltál, Érthető a Szorongásod...)

Miért Halt Meg az Édesanyád? Elmondták Neked Valaha is a Teljes Igazságot?

Gyermeked Édesapja Mellett Nem Érzed Eléggé Biztonságban Magad?

2018. aug. 21. 01:04
 20/21 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem mindenki fél az első szüléstől-amit nem ismer az ember, attól eleve fél-, Nálad meg az előzményektől van a nagyobb félelem. Mondjad el Nőgyógyászodnak, vagy valóban egy pszichológusnak, de ne félj, a normál szülés a legszebb dolog az életben!Semmi baj nem lesz, sok sikert, boldog életet a babával!
2018. aug. 22. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!