Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukám azt mondta, hogy...

Anyukám azt mondta, hogy "miattam" maradt nagy hasa, vagyis mert miután megszülettem, nem tett a hasára hidegvizes törölközőt. Lehet ez?

Figyelt kérdés

Ez reális? Hallotta ezt a módszert már valaki? Vigyek be a hónom alatt egy vizes törölközőt a szülőszobára?...(én is babát várok.)

Tornától vagy haskötőtől nem húzódik vissza? Miért kell, hogy hideg legyen és vizes?... mit mondjak, nem vonz a lehetőség:)

2010. jún. 20. 13:11
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
66%
Se krémmel nem kentem,se vizes törölközőt nem tettem rá stb és két időben nagyon közeli szülésem volt,mégis visszament a hasam,2 hét mulva senki nem látta rajtam h szültem.Szerintem alkati adottság,szerencsés voltam. Anyumnak se maradt semmi. Ismeretségi körömben sokan szültek abban az időben,amikor én,sokan bevetnek mindent és még 1 év után is látni a pocakot. Ez van..
2010. jún. 20. 15:52
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom, jó kis vita lett ebből. :-) Én hallottam a vizes törölközőről, apukám mesélte, hogy én is rakhatnék a hasamra. 4hónapja szültem, én mondjuk hasleszorítót használtam, de ugyan olyan jó a vizes tör. is. De tényleg adottság kérdése is. Nekem pl még mindig olyan a hasam, mintha 6hónapos terhes lennék. Nem vesztes semmit azzal, ha kipróbálod a törölközős dolgot, de ráérsz miután hazamész a kórházból is. Könnyű szülést!
2010. jún. 20. 16:04
 13/26 anonim ***** válasza:
66%

Szia!

Nekem is fontos,hogy nézek ki,így már terhesség alatt megvettem a haskötőt.

Nekem is jegelték a hasamat szülés után még a szülőágyon,de a hasleszorítómat használtam már másnap a kórházban.Napi 1 órát sétáltam benne és itthon is ha elmegyünk sétálni,rajtam van.

Most lesz 3 hetes a lányom,de már nincs hasam.(tényleg!)

Hogy ezek miatt,vagy a gének miatt,nem tudom,de nem hagytam volna ki,biztos,ami biztos:-)

Üdv!

V.

2010. jún. 20. 16:26
 14/26 anonim ***** válasza:
69%

hogy mondhat ilyet az első? Biztos egy trampli, aki csak a gyerekért van, saját magáért és a férjéért nem-. Na, ez az igazi önzőség.

A törölközőről nem hallottam, de anyukám mindíg mondta a kórházban is, hogy sokat feküdjek hanyatt, mert az is segít.

2010. jún. 20. 16:53
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 12 éve a János kórházban homokzsákot tettek a hasamra. Most 1-2 hét múlva szülök ismét nem tudom tesznek e még a mai napig is. Ja és mást nem csináltam , de én a terhesség előtt és után is folyamatosan sportoltam és nem maradt nagy a hasam, most is igy tervezem.
2010. jún. 20. 17:21
 16/26 anonim ***** válasza:
5%
Szerintem ez egy ókori falusi hiedelem! Ne aggódj, kis torna és csudaszép hasad lesz!
2010. jún. 20. 20:14
 17/26 anonim ***** válasza:
74%
Nos,igen,az első válaszolóról csak annyit,hogy ezek azok a tipikus n ők,akik úgy gondolják,hogy mivel férjhez mentek,szültek 1-2 gyereket a férjüknek,el lehet engedni magukat és attól sokkal jobb lesz minden,ha csak a gyermekekkel foglalkoznak a férj nem számít!Viszont ha a pasi kitekint,és ráveti a szemét egy jobb nőre,mindjárt tudnak sápítozni,meg másban keresni a hibát!!!!!!!!!!Én imádom a gyerekeimet,de nagyon nem szeretném elveszíteni a párom,csak azért mert lusta vagyok kicsit többet adni magamra!Na,mindegy!!!!!!!azért jó,hogy ilyen sokan gondoljuk úgy,hogy adnunk kell magunkra!!!!!!!Nők vagyunk,és ez jó!!!!!!!!Mindenkinek,minden jót!!!!
2010. jún. 20. 20:29
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A hideg vizes törülközőt azért szokták (régebben) a hasra tenni szülés után, mert a hideg hatására az izomszövet összehúzódik és az erek is összeszűkülnek. Ezzel segítették a vérzés csillapítását és a méh összehúzódását. Ahhoz viszont semmi köze, hogy műtét után napokkal, nemhogy évekkel milyen a hasad!

Az, hogy a hasa anyukádnak nem húzódott vissza genetika kérdése 90 %-ban, attól függ, hogy mennyire kontraktilis a kötőszöveti állománya. Amit tehet az ember érte az a torna, ez tud javítani, de tökéletes hasizmok mellett is előfordulhat egy lógó kötényhas, főleg akkor, ha a bőr ki is repedt, ami szintén genetika kérdése (sajnos semmi köze ahhoz, hogy mivel kened).

2010. jún. 20. 20:33
 19/26 anonim ***** válasza:

Ja és a hízástól sem függ (egy bizonyos határig, hogy mennyire nyúlik ki, repedezik be a hasad.

Utolsó trimeszterben vagyok az agyonkent hasammal és már végigrepedt az egész, pedig az előző szülés óta még vissza sem ment és eddig összesen 3 kilót híztam. 1. terhességnél sem híztam többet, mégis.

Barátnőm 25 kilóval volt több szülésnél és mégis gyönyörű feszes pocija van, krémek és hasszorító nélkül is.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a 25 kilós hízás a követendő példa!

2010. jún. 20. 20:38
 20/26 A kérdező kommentje:

ööö... én nem akartam vihart kavarni a kérdéssel, idézőjelbe is tettem azt,hogy "miattam".

Igazság szerint meg is mondtam neki, hogy nem én vagyok az oka, hanem az évente egy disznóvágás:)

Igazság szerint nem villogtatni szeretném a lapos hasamat szülés után két héttel, nem ezen aggódom.

Sokáig volt lapos, kockás hasam, bár a teherbeesés előtt ez már nem nagyon látszott, a férjem istenien főz..:) tisztában vagyok vele, hogy a lapos has tornával és diétával (persze a szoptatás abbahagyása után) érhető el, nem is szeretném máshogyan elérni újból.

Csupán a tapasztalatokra lettem volna kíváncsi, hogy más is hallott-e erről a törölközős módszerről, nem valami régi falusi hülyeség, és vajon olyan sokat számít-e.

Persze hogy később is szeretnék adni magamra valamennyire, még csak harminckét éves vagyok (bár sokkal fiatalabbnak érzem magam:) ) egyéves házasok vagyunk, imádom a férjem, akit egy szexi pasinak tartok.

Nem szeretném, hogy eltespedjünk később sem, szerencsére elég jó a humorérzékünk és örömünket leljük egymás társaságában, barátságában (régi ismeretség a miénk), és tudom, hogy büszke rám ha jól nézek ki. Nem hinném hogy gond lenne ha elhíznék, vagy lógna a hasam vagy a mellem (így is van rá esély, annyira nem is izgat, mert pl. egy lógó mellel nem nagyon lehet mit kezdeni, de tudatában vagyunk annak, hogy a gyerekszülés ezzel jár, és feszesebb mellel sem lennék jobb anya vagy jobb ember...)

De azért, a saját jó közérzetem miatt, és az iránta való kedveskedésből miért ne tehetném meg az alakomért amit lehet?

Nem szeretném, hogy a egy sima törölközőn múljon:)

Köszönöm a válaszokat, jó tippeket adtatok.

(18 hetes vagyok és 3 kilót híztam, egyelőre sima a bőröm, de már most 97 centis a pocak, ami azért nem kicsi:) )

2010. jún. 21. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!