Ha nem viszi le a nurofen a lázat (39)? Doki javaslatra kúpot és szirupot felvátva adom, de nem hat. Elmondta, hogy kell a hidegvizes borogatást csinálni, de aggódásom miatt nem figyeltem jól.
Először is nyugi, bár tudom hogy nehéz! Nekem mindkét gyerekemnek napokig volt 40 fokos láza. Szóval elmondom nekünk hogy volt, egyrészt egyáltalán nem vált be a nurofen se a kúp se a szirup ( a csecsemőmnek se és a 3 évesemnek se).
Csak a Mexalen és a germicid vitte le nekik.
Egyébként meg én hűtőfürdőbe tettem be őket (ezt a borogatást sajnos nem tudom hogyan kell).
A hűtőfürdőt úgy csinálta, hogy engedtem 39 fokos vizet (kb. mint a testhőmérsékletük) és onnantól eresztettem hozzá a langyosat majd a hideget.
Az egész vizet 36.5-37 re vittem le és csak 5-7 percet tartózkodtak benne. Tehát csak a kívánatos értékig hűtöttem, és nem ültek benne túl sokat nehogy még jobban megfázzanak.
Bejött, mert 1-másfél fokot lement nekik, amíg hatott a gyógyszer, addig se aszaltam őket 40 fokos lázzal.
Köszönöm,ki fogom próbálni ha felkel(most sikerült csak elaludni,éjjel is csak 1,5órát aludt)
Ez a fürdő rögtön leviszi a lázát?Adjam azért a lázcsillapítót továbbra is szerinted?Van germicid is,megpróbáljam azt inkább?
Bocsi a sok kérdést,de úgy sajnálom szegénykét és nem tudok segíteni,az a legrosszabb.
Mi 39.6 fokos lázzal küzdöttünk meg nemrég. 20 hónapos a
Fiam.
A Nurofen nem ért semmit sem. Hűtőfürdőztünk. Apával beültek a kádba, játszottak. Testmeleg vízben kezdtek, aztán engedtünk hozzá langyosat. Kb. 20 percen át bent volt. Amikor kivettem a kádból, akkor vacogott szegénykém.
Mivel a láz makacs volt, nem ment le. Kapott még Germicid kúpot és csak pelenkában ült az ölemben. Fogtam egy textilpelust, hoztam be lavórban langyos vizet, bele a textilpelenkát, kicsavartam és a mellkasa köré csavartam. Eleinte sírt a Drága, de hasznos volt, mert 2 órára rá már csak hőemelkedése volt.
Az első vagyok. Mi akkor hűtőfürdőztünk mikor felébredtek az alvásból 40 fokos lázzal...meg éjjel is...és akkor addig amíg a kúp nem szívódik fel és nem kezd hatni addig is valamit csinálni kell a gyerekkel, az nem jó ha hosszasan 40 fokos a láza.
Tehát beadtam a kúpot, be a kádba hűtőfürdő amitől le is ment egy fokot, és a kúp pedig 20 perc 30 perc alatt megtette hatását. És itt általában már sokkal jobb lett a kedvük, játszottak vagy pedig vissza tudtak aludni láztalanul.
Nem egyszerü menet. Egyébként a Germicid c kúp állítólag csak 10 kilósig jó, utána van egy másik fajta amit orvos ír fel, ilyen patikában készíttetős típus.
És amúgy én a Germicid c-t inkább éjszakára adtam mert van benne egy kis nyugtató, napközben inkább mexalen kúpot vagy panadol szirupot. Más nekünk sajna nem válik be.
A hidegborogatás a dokim szerint drasztikus, és annyira nem is jó, mint a hűtőfürdő.Én az utóbbit alkalmazom, ha kell félóránként.Figyeld meg, be fog válni.
Remélem lejjebb ment a babád láza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!