Az édesanyám veszélyeztetett terhes volt velem. Súlyos vérszegénységben szenvedett, és mikor megszülettem, rá 8 napra tüdőembóliában elhunyt. (? )
A háziorvosom(aki anno őt kezelte) mondta, hogy mikor gyereket szeretnék, alaposan vizsgáltassam ki magam előtte.
Annyira félek sokszor, belegondolni is rossz, hogy akár én is meghalhatok, és a gyermekem anya nélkül nő fel.
Így nagyobb az esély arra(ezek alapján), hogy nálam is gondok lesznek terhességnél, nem?
22
Szia! Szintén orvos: a háziorvosdank igaza van. Egy alapos hematológiai kivizsgálás, amiben néznek véralvadási paramétereket, meg mindenféle faktorhiányokat, amik öröklődhetnek, de "maguktól" is kialakulhatnak, jót tenne. Már csak azért is, mert akkor esetleg, ha baj van, kapnál heparint, amit Magadnak is tudsz adni, s nem lehet baj, vagy ami még jobb, s Rád fér, teljesen megnyugszol, hogy minden oké.
Szerintem itt többet úgysem tudnak írni, vizsgáltasd ki Magad, aztán arccal a Kisbaba felé! Szurkolok!
Köszönöm szépen a válaszodat.
Viszont, ugye írtam a tüdőembóliát..ami hirtelen viszi el az embert. Ezért is félek, hogy azt vajon meg lehet előzni, vagy egyszer engem is elkaphat...mert szerintem sok köze volt a születésemhez.
Én azt gondolom, ha alapos a háziorvosod, akkor ilyen kockázat mellett a gyermekvállalástól függetlenül "jár" Neked egy kivizsgálás. És igen, jól látod, a kettő összefüggött, a szülés nagy embóliafaktor, nem is beszélve a magzatvíz-embóliáról.., de ez túl szakmai.
Ha kivizsgálnak, minden kételyed eloszlik majd. NYugi!!! Jó, hogy ez felmerült Benned. Járj a végére, s nem lesz semmi baj!!!
Tüdőemboliát nem csak a szülés kapcsán lehet kapni, ezért is vizsgáljanak ki szépen időben, míg ilyen fiatal vagy, s kicsi a kockázat... Tényleg ne aggódj, csak kezdd el!
Rendes vagy, köszönöm megint.
szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!