Érdemes azért császárt kérni mert a természetes szüléstől félek?
Anyumnak 4 en vagyunk gyerekek
Mindig elmondja hogy nem veszelytelen konkretan bele lehet halni.
Apám is folyton felhívja erre a figyelmem.
Bent volt mikor én születtem
és a nyakam körül volt a köldökzsinór fulladoztam.
Párom dettó így jötz világra.
Az anyja nagyon sok vért vesztett vele.
Nem a fájdalomtól félek az nem izgat.
Hanem az erölködés miatti érelpattanástól erős vérzéstől.
A baba életét fenyegető komplikációktól.
Pánikbeteg tüneteim vannak.
Tavaly óta mikor vizsgáztam akkor alakukt ki nálam ez a betegség.
Édesapámnak strokeja volt erre ugye hajlamosabb vagyok.
És szívbillentyűproblémám is volt gyerekkoromban.
Elég erősen dobog a szívem forrósodik a fejem ha a szülés vagy az utána fellépő bajokra gondolok.
Ok, először is. A császár metszés egy nagy hasi műtét,ami jóval kockázatosabb, mint a természetes szülés. A heged miatt utána hosszú hetekig borzalmas kínokat állsz majd ki, míg a szülésnél, még ha egy napig vajúdsz is, akkor is elmúlik egyből utána a fájdalom. Mivel a hasizomrostkokat keresztben átvágják a méheddel egyetemben, ne gondold, hogy olyan hipp-hopp könnyű utána a felépülés. Az állás, ülés, fekvésből felkelés, kisebb hajolások (pl öltözködésnél) is éles fájdalommal,és erölködéssel jár majd, csakúgy, mint a babád ellátása. MÁrpedig 0-24 órában szüksége lesz rád. Ez csak a fizikai része. Arról nem is beszéltem még, hogy a műtét után a babát felmutatják, max egy- két percet megmutatják neked, aztán elviszik és csak fél nap múlva kapod őt vissza, nem teheted egyből mellre, nem tölthetsz vele meghitt, értékes időt, pedig hidd el, hogy ez nagyon is sokat számít. Nem tudom szeretnétek e apás szülést, amennyiben igen, ezt is elfelejtheted, ha műtétre kerül sor.
Komolyan nem tudom elhinni, hogy valaki ezt önként szeretné kényelmességből vagy akármilyen indokkal választani.
Az első terhességemnél sajnos muszáj volt császározni... most pedig sajnos megint úgy néz ki, hogy erre kerülhet sor. És ha csak erre gondolok, sírhatnékom van, ne akarj császárt, könyörgöm, ha megvan az esélyed átélni ezt a csodát. Hidd el, sokkal több a pozitív érv a természetes szülés mellett, mint a negatív, ijesztő dolog. Túl leszel rajta, és ott lesz a gyönyörű kisbabád, aki mindenért kárpótol majd, gondolj arra, hogy ő ott lesz veled, nem leszel egyedül,érte érdemes megcsinálni, ne hosszabítsd meg a szenvedésed a műtéttel csak azért, mert félsz. Minden rendben lesz .
Progam NEM surgossegi csaszar tapasztalatok
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szule..
Ha neked így jobb, akkor érdemes! Nem akarom a császárt isteníteni, mert természetesen kockázatos, mint minden műtét. De a babának sem tesz jót, hogyha végig stresszeled a terhességet a szülés miatt, aztán az egész rossz élményként marad meg. Olvass utána alaposan, kérdezz meg több hozzá értő orvost is, és ne egy ember véleménye alapján dönts. Pénzért sok orvos talál neked indokot a császárra.
Szerintem is jobb, ha mindenki maga dönthet a szülés módjáról. Az ő élete, az ő teste, neki kell számolni a kockázatokkal és következményekkel. Az orvosok úgyis látják, hogy mit bír el az adott nő szervezete és mit nem, nekünk idegeneknek pedig semmivel sem lesz jobb vagy rosszabb attól, hogy valaki nem úgy szül, ahogy mi szeretnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!