Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárt vagy hüvelyi szülést...

Császárt vagy hüvelyi szülést válasszam?

Figyelt kérdés

Ti melyiket választanátol? Annyira tanácstalan vagyok.

Egyik percben így, másikban úgy érzem...

4 éve szültem az első gyermekem, nagyon nehéz volt nagyon megviselt. Még most sem vagyok túl rajta viszont megint babát várok. El kellene döntenem hogy legyen de nem megy. Nagyon félek a szüléstől de a császártól is!

2018. júl. 7. 14:41
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
43%
Külföldön lakom, itt lehet választani, császárt kértem. Pont azért, mert kevesebb esély van arra, hogy a babának baja lesz, és ez nem mendemonda, tény, hogy a császáros szülés a baba szempontjából biztonságosabb. Pillanatok alatt felépültem.
2018. júl. 7. 15:40
 12/32 anonim ***** válasza:
81%
Ezt neked kell eldöntened. De annak nincs èrtelme h végigstresszeld a dolgot, kérj császárt. Annak is van hátránya, nem is kevés, szóval válassz egy jó orvost és csakis úgy kérd.
2018. júl. 7. 15:48
 13/32 anonim ***** válasza:
24%

Csakis császárt!!

Jó orvost fogadj, akiben megbízol, aki megműt és akkor nem lesz semmi baj!!

Nem nyomódik a kis fejük a császáros babáknak, nincs erőlködés, órákig tartó vajúdás, sem gátmetszés, sem egyéb problémák - gyorsan túl leszel rajta és nem lesz különösebben fájdalmas, valamint ha nem szúrják el, akkor hamar jobban leszel!

Kockázata mindennek van.

De császárossal szerintem kevesebb a babára nézve és egyébként is: hlye, aki a hosszú vajúdást választja a gyors műtét helyett, ne hallgass rá, csak akkor, ha szeretsz szenvedni....

Ne félj, minden rendben lesz, csak jó orvost válassz!!

2018. júl. 7. 16:25
 14/32 anonim ***** válasza:
45%
Nagyon traumatikus szülésem volt, majdnem mindketten meghaltunk. Én így a program császárt választanám, mivel ott sokkal kontrolláltabb a helyzet. Meg van előre a dátum, fel tudsz készülni időben, a párod ki tud venni 2-3 hét szabit, hogy segítsen az elején amíg gyógyul a heged. Még egyszer nem mennék túl ezen, amin keresztül mentünk 2 éve, ezért (is) nem tervezünk második babát, hacsak 1) véletlenül sikerül 2) jó sok év múlva, amikor már remélhetőleg túl leszek rajta.
2018. júl. 7. 16:29
 15/32 anonim ***** válasza:
88%
Igy h válaszoltál már,kicsit jobban megértem a érdésed is.Igy császárt választanék ha lehet,viszont a felépülés nehezebb,hisz ez egy hasi műtét,volt benne részem 2x is.Egy megbizhato orvost keress és halgass inkább rá mint itt a net népére;)
2018. júl. 7. 16:45
 16/32 anonim ***** válasza:
56%
Csakis prog. császár.Külföldön megválaszthatod hogy milyen módon akarsz szűlni,de biztos ördögtől való dolog ez ha a magyarok azt mondják :D
2018. júl. 7. 17:35
 17/32 anonim ***** válasza:
45%
Kaptal erzestelenitest, vagy oxitocinos gyorsitast? Volt iranyitott nyomas, vagy hasbakonyokles? En ugyeletben szulnek a kitolasi szak legvegere beesve.
2018. júl. 7. 17:58
 18/32 anonim ***** válasza:
51%

Nos, nekem az első szülésem otthon szülés volt külföldön.

Ne tudd meg...

Szanaszét repedt a pin.ám, és olyan iszonyat fájdalom volt az egész hogy én akkor úgy döntöttem, hogy soha többet nem fogok nem hogy szülni de gyerekre rá sem nézni!

Amúgy maga a szülés az első fájástól kezdve kb 5,5 óra volt, de az nagyon intenzív megállás nélkül.

Aztán amikor újra véletlenül- nem tervezetten terhes lettem, akkor biztos voltam benne, hogy csakis progis császármetszés és még a 40. hetet sem vagyok hajlandó kivárni, mert nekem még egyszer egy ilyen turbulens élmény nem kell.

Nekem kint volt a császárom, és ott megkérdezik hogy te mit szeretnél, otthonszülés, kórházi szülés- van anaszteziológus több is az osztályon így van epidurál, de sokaknak nem hat semmit szóval nem maradtam el semmiről hogy otthon szültem.

Legfeljebb nem hallotta más ahogy üvöltök mint egy farkas teliholdkor.....

Én azt válaszoltam hogy hajlandó vagyok magasabb biztosítási össezget is fizetni akár visszamenőlegesen is, de én csakis a műtéti szülést vagyok hajlandó akceptálni.

Elfogadták megmondtam hogy nem vitatkozok.

A 39. hét végén megcsinálták.

A húzkódoást, meg a rángatást éreztem, kicsit, nem volt vészes, utána a felépülés sokkal jobb volt a regenerálódás mint a hüvelyi szülés után.

Az igaz, hogy szülés után elmúlik a fájdalom abban a pillanatban- addig amíg a placenta is meg nem születik- de nekem annyira szétrepedt odalent, hogy egy évig pisilni sem tudtam nem hogy du.gi...már sorry!

Ezért is voltam meglepve hogy egy éven belül megint terhes lettem.

Én Mo-n nem tudom ez hogy megy, de azt igen hogy ott a pénzt, mindent de mindent felülír!

Itt kint Skandináviában, kb 2 UH volt egész terhesség alatt, és nem is foglalkoznak vele, nem kényszerítenek rád kellemetlen vizsgálatokat, amit csinálnak az egy teljesen ingyenes genetikai vérvétel a terhesség 12. hetében.

Igaz itt Svédországban a terhesség 22 hetéig mindenféle indok nélkül kérhetsz abortuszt is!

Nem kell egyáltalán megindokolnod.

Miért kéne megindokolnod, hogy miért félsz a fájdalmaktól?

Ez egy nagyon liberális ország, itt az a legfontosabb hogy az egyén szabadsága ne sérüljön, a döntési jogai ne sérüljenek.

Egy másik barátnőm Hollandiában szült szintén otthon, kb ugyanezek az élményei mint nekem azt mondta hogy soha többet...

2018. júl. 7. 18:48
 19/32 A kérdező kommentje:

Huha sokan írtatok! Köszönöm mindenkinek. Zöld kéz megy mindenhová!

Egyik válaszolónak: igen oxitocyn is epidural is hasba könyöklés is volt meg vákum.

2018. júl. 7. 21:38
 20/32 A kérdező kommentje:

Természetesen beszélek az orvossal! Egyszerűen nem tudok dűlőre jutni magamban. Nem a fájdalomtól felek egyik esetben sem.

Azt gondolom igazán jó orvost találtam aki tudja mi történt velünk nem erőltetne semmit.

2018. júl. 7. 21:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!