Ti melyiket választanátol? Annyira tanácstalan vagyok.
Egyik percben így, másikban úgy érzem...
4 éve szültem az első gyermekem, nagyon nehéz volt nagyon megviselt. Még most sem vagyok túl rajta viszont megint babát várok. El kellene döntenem hogy legyen de nem megy. Nagyon félek a szüléstől de a császártól is!
Nekem nagyon jó volt a császár, így én azt választanám. Nem fájt különösebben, hamar felépültem és nagyjából negyedóra alatt megvan.
2018. júl. 7. 14:43
2/32 anonim válasza:
Légyszi mondd meg, hol lehet választani, oda megyek én is...:)
2018. júl. 7. 14:43
3/32 anonim válasza:
Én a hüvelyi szülés pártján vagyok, császár csak akkor ha valamiért muszáj. Sokkal könnyebb a regenerálódás.
2018. júl. 7. 14:44
4/32 A kérdező kommentje:
Halva született a babám, azonnal újraélesztették. Ezért rettegek annyira. Nem lehetett velem 9 napig volt az intenzíven gépekre kötve.
2018. júl. 7. 14:45
5/32 anonim válasza:
Császárom volt.Elhiszem, hogy rossz, fájdalmas a szülés, de az csak addig fáj míg tart(ha minden rendben zajlik).Engem megviselt a császár és hónapokig tartott a felépülés.A műtéten ébren voltam(mint legtöbben) és bár jól érzéstelenítettek utána 2-3 hétig migrénes is voltam mert nem jól szúrtak ráadásul én is megemeltem 1-2 alkalommal a fekvésidő alatt a fejem.Nem jobb élmény szerintem mintha szültem volna.
2018. júl. 7. 14:46
6/32 anonim válasza:
Én megmondom őszintén, a hüvelyit választanám, már ha ez itt Mo-n lehetséges lenne. Már csak azért is mert valamiért rettegek attól a tudattól, hogy ébren vágjanak fel. De ez csak én vagyok :/
2018. júl. 7. 14:46
7/32 A kérdező kommentje:
Én is félek a császártól de attól is, hogy baja lesz a babának. :(
2018. júl. 7. 14:48
8/32 anonim válasza:
A legtöbb esetben semmi baja a babának, mindegy hogy császáros-e vagy sem. Elhiszem, hogy az első szüléskor rossz élményeid voltak, ez érthető is. De attól ne félj, hogy nem tudnád megszülni. Ha az orvosok szerint minden rendben van, a baba nincs veszélyben, akkor én a hüvelyi szülést választanám. Ez tipikusabb, másoktól többet lehet kérdezni, tanácsokat kapni. A császár viszont eléggé függ az orvostól, és hogy éppen milyen állapotban van. A legjobb orvosnak is vannak néha rossz napjai.
Minél több ismerős anyával beszélj, hátha úgy könnyebben tudsz majd dönteni. De addig is, ne félj! :)
2018. júl. 7. 14:55
9/32 anonim válasza:
Én nem vagyok híve az indokolatlan császározásnak,de a te esetedben lehet én is félnék az ismétlődéstől, a rossu emlékek miatti stressztől. Abban azonban biztos lehetsz,hogy mindkét esetben vannak kockázatok és az,hogy egy hüvelyi szülés esetén megismétlődjön ugyanaz,a vlószinűsége szinte 0.
2018. júl. 7. 15:08
10/32 anonim válasza:
Én nem a - mégoly segítő szándékú - interneten levő laikus anyukákra hagyatkoznék, hanem mindezt elmondanám a nőgyógyásznak és az ő véleményére hagyatkoznék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!