Rettegek a szüléstől, mit csináljak?
26 éces vagyok és mostanában sokat gondolok arra, hogy 1-2 éven belül jó lenne megpróbálkozni a gyerekkel (férj, lakás, stb. van).
Viszont amióta csak az eszemet tudom, mindenki a szülési rémtörténeteivel traktál..belilult kisbabák, őrjítő fájdalmak, kétnapos vajúdás, érzéstelenítés nélküli sürgősségi császár, halál/elvérzés..talán anyámén kívül mindenkié horror volt körülöttem.
Igazából a fájdalomtól nem félek, inkább csak a nagyon brutális dolgoktól (pl. a már említett sürgősségi császár), illetve attól, hogy meg fogok halni közben.
Mindenki írja, hogy ,,fáj, de mindennél jobban megéri, erre gondoltam közben"..de miért ilyen evidens, hogy túléli az ember és ,,meg fogja érni"? Számomra egyáltalán nem az, olyan könnyen meg lehet halni és annyiféle komplikáció lehet.
Persze tudom, ma is a fejemre eshet egy féltégla és bármikor meghalhatok..de számomra ez nagyon veszélyesnek tűnik.
Mit gondoltok erről, illetve mit csináljak? Érdemes terhes felkészítésre mennem úgy, hogy még csak gondolatban tervezem a gyereket? (Pszichológushoz anyagi megfontolásból nem szeretnék ezzel a problémával menni, mert amúgy ezen kívül minden rendben van.)
A válaszokat előre is köszi!
Szerintem a te problémádat megoldja egy JÓ fogadott orvos.
Mert ő benne megbízol, ő ismer téged, végig gondozta a terhességed, tud mindent. És szülésnél ott van, bármi történik, megoldja.
Nekem is volt komplikáció szülésnél, de a dokim profin lereagálta, és gyorsan megoldotta. Nem lett bajunk egyikünknek sem.
Én is rettegtem a szüléstől, a sok rémtörténettől, aztán egy jó férj, egy jó fogadott doki, egy jó kórház és a programozott császár által gyorsan és viszonylag fájdalom-mentesen túl lettünk az egészen, úgyhogy nem kellett feleslegesen szenvedni!
Én csak ajánlani tudom neked a programozott császárt, ahol spinálisan érzéstelenítenek, végig magadnál vagy, nincs brutál fájdalom, sem vajúdás, aztán 30-40 perc múlva már gyönyörködhetsz is a kisbabádban. :)
Köszönöm a válaszokat :)
A fájdalom nem félelmetes számomra, kibírom, ha kell..csak ez a halál-téma aggaszt nagyon.
Esetleg van valami vizsgálat csomag, amivel ki lehet szűrni a halálos komplikációkat, megjósolni az esélyeket? (Trombózis hajlam, elvérzés esélye, erek állapota, méhlepény állapota, stb.) Sokszor hallok olyanról, hogy tök banális dolgokba halnak bele a kismamák, amit meg lehetett volna előzni, ha normálisan megvizsgálják őket.
A másik félelmem, amit elfelejtettem megírni, hogy nem ,,lefelé" szakadok, hanem ,,felfelé" és szétszakad a csiklóm. :( (Gátmetszést nem akarnék, tovább tart lábadozni) Ezt meg lehet valahogy előzni?
Terhesség alatt egy csomó és folyamatos vizsgálatnak leszel kitéve, így a kockázatok is csökkenthetők, kiszűrhetők, de mindenképpen fogadj egy jó orvost!
A szétszakadást meg császárral simán ki tudod küszöbölni, ha nem természetes úton szülsz, akkor nem áll fenn ilyen probléma.
Amúgy szerintem túl aggódod a dolgot és lehet, hogy pont ebbe betegszel majd bele...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!