36 hetes kismama vagyok és rettegek a szüléstől, főleg a kitolástól. Eddig mindenki azt mondta a kitolás már könnyebb, mégis a videókon azt látom a nők akkor ordítanak a legjobban. Ez miért van?
Az internetet tulajdonképen be kéne tiltani. Meg a jóakaratú észosztó ismerősöket is.
Bármit keresel, nézel, olvasol, hallasz úgyis vagy a legrosszabb legborzasztóbb dolgokkal találkozol, és/vagy a legcsúcsszuperebb emberekkel akik felülmúlthatatlanok. A lényeg, hogy így is úgy is sz.rul fogod utána érezni magad.
Nyilván a tizede sem igaz semminek...
Igen, ahogy az utolsó írja, a kitolási szakban inkább csak a feszítő érzés rossz, és erős nyomási ingert érzel. A tolófájások előtti utolsó fájások sokkal kellemetlenebbek voltak, mint a kitolási szak.
A másik meg, hogy másnap már nem is fogsz emlékezni a fájdalomra, mert a babád fogja lekötni minden figyelmedet.
2 szülésből 2-nél egyàltalàn nem volt igényem arra, hogy a hangomat kiengedjem, egészen a tolófàjàsokig, na, ott màr nem voltam csendben, bàr az ordìtàstól messze volt a dolog. Ez sem tartott sokàig, csak addig, amìg nem nyomtattam (a folyosón pottyant volna ki a gyerek).Ahogy feltettek az àgyra, és kaptam az instrukciókat, hogy mikor fújjam ki a levegőt nyomàs helyett (gàtvédelem miatt), vagy mikor nyomjak, màr nem is volt lehetőségem kiabàlni. De amúgy nekem is a kitolàs fàjt leginkàbb, a feszìtő érzés miatt, és ekkor voltak a legerősebb görcseim. Első babànàl is ez volt a legrosszabb rész, csak ott gyorsabb volt, mert vàgtak. Itt is az első tolónàl jött ki a hangom először -előtte és utàna nem, erre jelent még rögtön az orvosom+szülésznő.
Szerintem ne félj, amikor benne van az ember, nem annyira gàz, kívülről nézni sokkal ijesztőbb. Sokat segìt-legalàbbis nekem, ha tudom, hogy mikor miért történik. Mi jön utàna. Szóval kérdeztem ott amit lehetett, ill. előtte sokat olvastam, tàjékozódtam, persze szàmbavéve a lehetőséget, hogy lesznek nehéz részek.
Bàrmikor szülnék újra, szülés utàn is rögtön ezt mondtam.
Nekem a kitolás rosszabb volt, mint a vajúdás, bár ahogy látom, ezzel kisebbségben vagyok. A vajúdás nekem is fájt ugyan, de abszolút bírható volt. A kitolás meg nem fájt igazán, hanem piszok nehéz és megerőltető volt.
De ha ez megnyugtat, ott a szülőágyon már azt mondtam, hogy ha nem lenne gátmetszés (sajnos volt), akár azonnal szülném a következőt, szóval simán ki lehet bírni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!