Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi késztet egy anyát arra...

Mi késztet egy anyát arra hogy a gyermekét megőlje szülés után, mi zajlik le benne?

Figyelt kérdés
ráadásul a legtőbbnél nem állapitanak meg fogyatékosságot,de akkor hogy képes erre´?
2010. jún. 17. 10:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ezt le kell irnom Nektek.

1985.-ben a szomszédunk terhes lett(nem a férjétől)és végig el tudta sumákolni a terhességet.

aztán egyszer megszült otthon, a gyereket behajitotta a kályhába még alá is gyújtott...

A picinek annyi szerencséje volt, hogy jött a nagyi, aki észrevette.

gyereket kivette, mentőket kihivta.

Az "anya" másnap meghalt, mert benne maradt egy lepény darab...

A gyerek él, azóta dolgozik, normális élete van a nagyija nevelte fel.

Ez bárkinek a szomszédjában megtörténhetett volna...

2010. jún. 17. 14:34
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
szerintem elborul az elméje,nem tudja,mit tesz.én nagyon vártam a kis manómat,majd megszületett,inkubátorban volt,1hét után vihettük haza,akkor ölelhettem magamhoz.aztán csak álltam az ágya felett és sírtam,hogy ez a csepp már mindig itt lesz és hogyan fogok én rá vigyázni,mi lesz,ha rosszul csinálok valamit.aztán pár hét alatt elmúlt.lehet,valami olyan dolog történik velük,ami miatt kikapcsol az agyuk.
2010. jún. 17. 15:07
 13/16 anonim ***** válasza:

Sziasztok, látom, sokan összegyűltünk.

Én olyan helyen dolgozom, ahol találkozom ilyen esetekkel, és mit mondjak: az ilyen embereket elküldik pszichológiai vizsgálatra, és csodák-csodájára mind normális, a cselekménye teljes tudatában volt. Sokan előre eltervezik, hogy megölik a gyermeket, ezért is titkolják a terhességet, az ügyvédek próbálják a szülés utáni depresszióra fogni, de általában ez nem sikerül.-hála istennek!

Ez a dolog megbocsáthatatlan, és igen, utána nézni kell a rezzenéstelen arcot: általában meg sem bánják, sőt, mivel az eljárások elhúzódnak, van, aki már egy újszülött babával jön a bíróságra, hogy mindenkit meggyőzzön: ő szegény ártatlan "anya". Na ez már igazi hányás!

Sosem fogom megérteni ezeket az embereket, főleg nem azokat, akiknek már van ekkor gyerekük, mert szerintem az anyai ösztön erősebb minden depressziónál!

-30 hetes kismama-

2010. jún. 17. 16:56
 14/16 anonim ***** válasza:

Ha nincs lelkiismeret furdalásuk akkor az szín tiszta szociopatizmus...elmeházba velük,de esküszöm még ott is különbek vannak:S

Emlékeztek arra a nőre aki egy éve a wc-ben hagyta a gyereket?Na ő neveli máig.Szerintetek?

A szomszádos történethez annyit fűznék hozzá,hogy van igazság!!!Örülök,hogy megdöglött az a nő és nemigen van ezért lelkifurkám:)

Mellesleg az egyik rokonom nekem is így volt, 18 évesen teherbe esett és titkolta, csak neki volt ezse és nem akarta megölni, hanem örökbe adni...neki van szíve szerencsére mert jobbat akart a gyereknek.Bár az anyja a végén rájött(a kórházban, amikor állítólag vesegörcsökkel vitték be és a doki kijött és közölte,hogy nagyi lett), mondjuk na mindegy volt azért durv a a terhességében de azzal sem ölni akart:)

2010. jún. 17. 18:12
 15/16 anonim ***** válasza:
Huuuu... Ezek a történetek.Mondjuk ezért van a 6hét hogy az anya lelkileg és testileg rehabilitálódjon a szülés után.(ezért volt mellettem anyu 2,párom 1,Keresztanyu 1hetet,mamám 3 napot...)Nagyon féltem milyen anya leszek,mert aoha nem láttam babát magam kkörül.Nem is tudtam ezért hogy kell pelenkázni,szoptatni,fürdetni,semmit...Gyerekkkoromban se babáztam soha.De már belejöttem:) 24
2010. jún. 17. 19:06
 16/16 anonim ***** válasza:

Anyum mesélte-gyermekotthonban dolgozik pénzügyis-, hogy van ott egy baba( 8hós) aki még a fejét sem tudja tartani,cseklik-nyeklik össze-vissza. Az anyja ugyan nem ölte meg,de a terhessége alatt úgy elkötötte a hasát)(ne vegye észre senki,hogy terhes) ,hogy a baba nem tudott rendesen fejlődni...

És sajnos nem ő az egyedüli ilyen baba....

2010. jún. 20. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!