Milyen procedúrán kell átesnie egy anyukának ha rögtön a szülés után szeretné örökbe adni a gyermekét?
Első vagyok! Én ezt nem nevezném áldozatnak! Aki otthonba adja a gyerekét, hát inkább nem írom le mit gondolok róla!
Mikor megszültem volt 3 baba is akit ott hagytak a szülei! Én meg a többi anyuka mentünk a gyerrkosztályra, toltuk ki a babánkat, azok a picik meg ott sírtak anyátlanul! Én mondtam is a nővérnek írjanak egyet a nevemre hogy az is az enyém haza viszem nem osz nem szorz hogy 1 vagy 2 gyereket viszek haza, mert ahol jut egyben ott jut kettőnek is, de hát nem megy ilyen könnyen!
Nagyon sajnáltam őket, a szívem szakadt meg értük!
Senki nem ölelgeti babusgatja szereti őket! Ha sír sír majd abbahaggya , enni inni kapott, tiszta pelenka van rajta miért sírsz kiabáltak a
gyerekkel! Egész életében ha nem fogadják örökbe csak ide oda ebbe abba az otthonba nevelő szülőkhöz kerül majd azok is vissza adják az otthonnak 1-2 év után!
18 évesen ha kikerül sz otthonból hová menjen? Valami gondja can kihez forduljon, hová menjen haza?!
Kórházban voltunk lányommal 3 napig mert belázasodott, volt több árva gyerek is bent, az egyik egyedül egy kórteremben, 1 cumival 1 plüssel a vas rácsos ágyban 1 évesen, a 4 fehér fal között, csak etetni itatni fürdetni pelenkázni ment be a nővérke. Hát én sírtam Mindigmikor elmentem az ajtaja előtt megláttam hogy ott van egyedül éjjel nappal de még apukám is, hogy milyen élete van egy ilyen árva gyereknek akit a szülő elhagy!
Multkor volt egy műsor a gyerek èlelmezésről, és az árvahàzi gyerekekről volt szó!
Kapnak reggelit ebédet vacsorát, de ha èhesek maradnak, mert ugye az nem olyan mint az otthoni anya főztje, menza koszt, ha éhes marad a gyerek, következő étkezésig éhen van, mert ott nincs hűtő mint itthon, hogy kinyitom a hűtőt vagy a kamra ajtót és veszek ki egy túró rudit vagy kekszet és eszek!
1. Ma már nincs olyan, hogy árvaház.
2. Ha egy babáról már a születésekor lemondanak, akkor az esetek nagy részében örökbe is fogadják, hiszen minél kisebb korában mond le róla a szülő, annál valószínűbb, hogy magához veszi valaki, mondhatni az újszülött baba a "kelendőbb".
3. Nyílt örökbefogadással akár egyenesen az újszülött osztályról elvihetik az örökbefogadó szülők a kisbabát, ahogy az kimehet a kórházból.
4. Annyira bírom, hogy ahogy megjelenik egy ilyen kérdés, máris elkezd valaki kötekedni. Hát nem ez a legtisztességesebb megoldás? Vagy szerintetek nem abban van az igazán nagy felelősség, amikor valaki belátja, hogy nem lenne képes felnevelni a babáját, de képes megszülni és olyanok gondjaira bízni, akik képesek tisztességgel, szeretetben felnevelni? Hány olyan család van, ahol nem jut elég étel a gyerekeknek, nem tudnak nekik még cipőt sem venni? Nagyon sok. De ha valaki a sajátjánál jobb életet szán a babának, és ezért inkább örökbe adja, az már a ti szemetekben egy undorító féreg?
És még egyszer leszögezném, az intézetekben nem olyan gyerekek vannak, akikről a szülő(k) hivatalosan lemondtak, hanem olyanok, akiket gondozásba adtak, vagy a gyámhatóság vett el a szülőktől. Őket nem is lehet örökbe fogadni, maximum nevelőszülőkhöz kerülhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!