Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit csináljak ha nagyon félek...

Mit csináljak ha nagyon félek a szüléstől? Ti féltetek? Fájt? 23n

Figyelt kérdés
2018. máj. 7. 12:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
92%

Abszolút nem félek magától a szüléstől

Nemnkergetek illúziókat

Fájni fog, hiszen ez a normális.. Azon a lyukon ki kell férjen, amihez ki kell táguljon..

De mindig józanul végiggondolom, hogy a szervezetünk képes rá, hiszen ez a szaporodásunk, a fajfenntartásunk, ami nem ma kezdődött.

Sőt az emlős állatok is így szaporodnak.

Én biológiai oldalról közelítem meg a szülést. 🙂

Bennem nagyobb kétségek vannak az utána következő résszel kapcsolatban... A kisbaba.. Sose fogtam kisbabát.. Semmit nem tudok róluk 😖

De egyszerre csak egy lépés..

33+2 hkm

2018. máj. 8. 05:55
 12/21 anonim ***** válasza:

Egyébként 3 éve volt vesegörcsöm, azt mondták az rosszabb, mint a szülés..

Igaz nagyon szenvedtem, menni sem tudtam .. És nem hullámokban jött..10 órán át...

De ha "csak" annyi, akkor nem lesz gáz ( nincsenek illúzióim, szerintem köze sem lesz... )

;)

Utolsó

2018. máj. 8. 06:00
 13/21 anonim ***** válasza:
62%
En mar annyira varom a szulest ,h nem erdekel h faj vagy sem.Labdagadas ,nem alvas ,minden bajom van kb, szoval mar legyen kinnnnnnnnnnnnt :))))(
2018. máj. 8. 11:59
 14/21 anonim ***** válasza:
71%
Nekem a szülésznő mondta h ez az egy élettani folyamatunk ami fájdalommal jár, és ez a fájdalom a 10 legdurvabb fajas köze sorolható orvosi szaklapok szerint... viszont míg egy agyi görcs, és daganatos fájdalom nem mulik, ennek egyszer vége lesz, meghozza belátható időn belul. Enellett nagyon is várni fogod h vége legyen és teszel is érte m borzalmas érzés ott lenni és csak sodrodni. Csak legyen ereje is az embernek hozza... én elfáradtam a végére és mire a kitolas jött elmúltak a fajasok, csak azt éreztem h kemenyedek és nyomni akarok h legyünk mar túl rajta. Én a fajasokat nem tudom felidézni de az érzéseket és h milyen volt igen. Felek a második babammal most vagyubk 24 hetesek. Mar most agyalok és remenykedem h gyorsabb és könnyebb lesz mint az első... hátha. Ha nem, hat az elsőt is kibirtam de nem egy könnyű meló! De ami utána jön, na az is egy faca időszak! Nem alvás, szoptatás, fájdalom itt-ott, a tested próbál visszazokkenni, agyilag próbálsz toppon lenni de ha nem jó alvó a babad segítség nélkül 1-2 hét és kipurcansz. Nehéz a szülés de amikor hozzam bújik a kis vacak mindent elfelejtek neki! Imádom!!!
2018. máj. 8. 14:02
 15/21 szathmary89 ***** válasza:
Ne görcsölj rá. Egy kicsit persze izgultam milyen lesz, de nem agyaltam rajta. Anyum is 2x szült, anyósom 3x, nagynéném 3x stb, szóval nem lehet olyan vészes. Ezek a tények azért megnyugtattak. Menzi görcsöm nem volt, de a szülés (kb az utolsó 2 óra nekem) az fájt. Az elsőt kevésbé éreztem dúrvának, a második gyorsabb volt de fájdalmasabb. De nem vette el a kedvem a 3. lehetőségétől. Azon jobban paráztam, hogy veszem észre, ha beindul, hogy kell fogni, szoptatni. De ezek mennek maguktól. :)
2018. máj. 10. 07:49
 16/21 anonim válasza:
Ràadàsul olyan hormonfröccsöt kapsz a szervezetedtől, aminek hatàsàra kèpes leszel elviselni a fàjdalmat anèlkül, hogy elàjulnál. Valamint, ahogy ìrták korábban is, később képtelen leszel pontosan felidézni, hogy mennyire fàjt. Ha nem ìgy volna, akkor kipusztult volna az emberiség hiszen mi (nagyrészt) ok-okozatilag tudjuk, hogy egyikből következik a másik és a nők hülyék lennének kibìrhatatlan fàjdalmat bevállalni.
2018. máj. 10. 10:59
 17/21 anonim ***** válasza:

Én ha féltem, mindig arra gondoltam, hogy ha annyira borzasztó élmény lenne, mindenki megállna egy gyerek után. És valóban, soha nem éltem még át akkora fájdalmat, de ott volt mellettem a férjem, kedvesek voltak a szülésznők, ott volt az orvos akiben 100%-ig megbíztam.

Szóval sokat segít hogy miközben te iszonyat fájdalmat élsz át, egy csomó ember ott van és mind bíztat, meg próbál könnyíteni. És a végén, mintha elvágták volna, megszűnik az egész fájdalom, és borzasztóan büszke leszel magadra, és büszke lesz rád a férjed, az anyád, a családod. És még 100 évig ezt fogod mesélni mindenkinek! :D Mit gondolsz, miért ezekre a kérdésekre érkezik a legtöbb válasz?

Szóval hajrá csajszi! Menni fog! Minden rendben lesz, és a végén egy hatalmas élménnyel leszel gazdagabb! Talán még az önbecsülésed is megnől.

Ui.: ha gondolkodnál epidurálon, mert annyira bemajréztál, én nem javaslom. Második gyerek faros volt, és kaptam szurit. Két hétig szarul voltm tőle, és az egész "most született pici babám" élményt elcseszte. Tényleg nagyon fáj a szülés, de túléled, utánna mintha elvágták volna, és pár év mulva újra végig akarod majd csinálni!

2018. máj. 12. 10:04
 18/21 anonim válasza:

[link]

Ezt a könyvet ajánlom!

Nem, hogy fájni nem fog a szülés, hanem orgazmussal fog együtt járni. Minden szülés előtti nőnek ezt kellene ajánlani. Ez egy létező és valóban hatékony módszer.

2018. máj. 13. 13:30
 19/21 Zoli  válasza:

Mit szólnál, ha a terhes szó helyett az állapotos szót, vagy az áldott állapotban kifejezést használnád? :)

A szülési fájdalom ellen vannak jó szülési technikák.

Frédérick Leboyer: A Gyöngéd születés című könyv nagyon aranyos. Bemutatják fotósorozattal is illusztrálva, hogyan lehet úgy szülni, hogy a baba születése után öt perccel már mosolyog. Nem vernek a fenekére és nem síratják.

A Dr. Lenkei Gábor féle Méltósággal megérkezni... című könyvet is ajánlanám.

Mindkét könyv hátránya, hogy az otthon szülést ajánlják vagy egy liberális orvost aki elég rugalmas az efféle "futószalagtól" eltérő módszerekhez.

A leggyorsabban guggolva lehet megszülni, de az a babának nem igazán kellemes. Állva, fürdőkádban ülve is lehet szülni. A fekve szülés a legnehezebb megoldás, mivel itt a gravitáció nem segíti hanem hátráltatja a szülést.

A hanyatt fekvést a kíméletre szoruló úriasszonyoknak ajánlották. Náluk gyakoribb volt a koraszülés és a rendellenes terhesség a rossz étkezési szokások és a mozgáshiány miatt, a mai életmód 300 éve még a nemesek és a királyok kiváltsága volt. ((II. Lajos király (1506. július 1.-1526) is koraszülött volt, olyankor felvágtak egy disznót és bele helyezték a babát egy disznó gyomrába.))

Az orvosok közben rájöttek, hogy nekik így kényelmesebb, mert könnyebb rálátni a szülőcsatornára.

2018. máj. 13. 15:25
 20/21 Zoli  válasza:

Közben találtam egy félig ülős félig guggolós szülést bemutató videót.

Érzékenyebbek vigyázzanak, mert úgy látható a szülés mintha ott volna.

[link]

2018. máj. 13. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!