Mit csináljak ha nagyon félek a szüléstől? Ti féltetek? Fájt? 23n
Abszolút nem félek magától a szüléstől
Nemnkergetek illúziókat
Fájni fog, hiszen ez a normális.. Azon a lyukon ki kell férjen, amihez ki kell táguljon..
De mindig józanul végiggondolom, hogy a szervezetünk képes rá, hiszen ez a szaporodásunk, a fajfenntartásunk, ami nem ma kezdődött.
Sőt az emlős állatok is így szaporodnak.
Én biológiai oldalról közelítem meg a szülést. 🙂
Bennem nagyobb kétségek vannak az utána következő résszel kapcsolatban... A kisbaba.. Sose fogtam kisbabát.. Semmit nem tudok róluk 😖
De egyszerre csak egy lépés..
33+2 hkm
Egyébként 3 éve volt vesegörcsöm, azt mondták az rosszabb, mint a szülés..
Igaz nagyon szenvedtem, menni sem tudtam .. És nem hullámokban jött..10 órán át...
De ha "csak" annyi, akkor nem lesz gáz ( nincsenek illúzióim, szerintem köze sem lesz... )
;)
Utolsó
Én ha féltem, mindig arra gondoltam, hogy ha annyira borzasztó élmény lenne, mindenki megállna egy gyerek után. És valóban, soha nem éltem még át akkora fájdalmat, de ott volt mellettem a férjem, kedvesek voltak a szülésznők, ott volt az orvos akiben 100%-ig megbíztam.
Szóval sokat segít hogy miközben te iszonyat fájdalmat élsz át, egy csomó ember ott van és mind bíztat, meg próbál könnyíteni. És a végén, mintha elvágták volna, megszűnik az egész fájdalom, és borzasztóan büszke leszel magadra, és büszke lesz rád a férjed, az anyád, a családod. És még 100 évig ezt fogod mesélni mindenkinek! :D Mit gondolsz, miért ezekre a kérdésekre érkezik a legtöbb válasz?
Szóval hajrá csajszi! Menni fog! Minden rendben lesz, és a végén egy hatalmas élménnyel leszel gazdagabb! Talán még az önbecsülésed is megnől.
Ui.: ha gondolkodnál epidurálon, mert annyira bemajréztál, én nem javaslom. Második gyerek faros volt, és kaptam szurit. Két hétig szarul voltm tőle, és az egész "most született pici babám" élményt elcseszte. Tényleg nagyon fáj a szülés, de túléled, utánna mintha elvágták volna, és pár év mulva újra végig akarod majd csinálni!
Ezt a könyvet ajánlom!
Nem, hogy fájni nem fog a szülés, hanem orgazmussal fog együtt járni. Minden szülés előtti nőnek ezt kellene ajánlani. Ez egy létező és valóban hatékony módszer.
Mit szólnál, ha a terhes szó helyett az állapotos szót, vagy az áldott állapotban kifejezést használnád? :)
A szülési fájdalom ellen vannak jó szülési technikák.
Frédérick Leboyer: A Gyöngéd születés című könyv nagyon aranyos. Bemutatják fotósorozattal is illusztrálva, hogyan lehet úgy szülni, hogy a baba születése után öt perccel már mosolyog. Nem vernek a fenekére és nem síratják.
A Dr. Lenkei Gábor féle Méltósággal megérkezni... című könyvet is ajánlanám.
Mindkét könyv hátránya, hogy az otthon szülést ajánlják vagy egy liberális orvost aki elég rugalmas az efféle "futószalagtól" eltérő módszerekhez.
A leggyorsabban guggolva lehet megszülni, de az a babának nem igazán kellemes. Állva, fürdőkádban ülve is lehet szülni. A fekve szülés a legnehezebb megoldás, mivel itt a gravitáció nem segíti hanem hátráltatja a szülést.
A hanyatt fekvést a kíméletre szoruló úriasszonyoknak ajánlották. Náluk gyakoribb volt a koraszülés és a rendellenes terhesség a rossz étkezési szokások és a mozgáshiány miatt, a mai életmód 300 éve még a nemesek és a királyok kiváltsága volt. ((II. Lajos király (1506. július 1.-1526) is koraszülött volt, olyankor felvágtak egy disznót és bele helyezték a babát egy disznó gyomrába.))
Az orvosok közben rájöttek, hogy nekik így kényelmesebb, mert könnyebb rálátni a szülőcsatornára.
Közben találtam egy félig ülős félig guggolós szülést bemutató videót.
Érzékenyebbek vigyázzanak, mert úgy látható a szülés mintha ott volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!