Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti nem féltetek a szüléstől?...

Ti nem féltetek a szüléstől? Nektek végül milyen érzés volt? Én nagyon félek tőle.

Figyelt kérdés

Aki félt, az hogy készült fel rá lelkileg?

Légyszi, segítsetek! Hogyan tudnám legyűrni a félelmemet?

2016. szept. 2. 08:33
 1/10 anonim ***** válasza:

10 nap túlhordás után más vágyam nem volt, mint végre túllenni az egészen, és kézbe venni a babámat.

Mikor végre elfolyt a magzatvíz, és majd kiugrottam a bőrömből örömömben. Nem kell aggódni, egy óra múlva már nem voltam ilyen virgonc, két óra múlva szóhoz se jutottam. De nem sokkal később már teljesült a vágyam, és kézbe fogtam a kisfiam.

Addig is úgy készültem fel rá lelkiekben, hogy túl kell lenni rajta, nem kerülhetem el, és már 7 milliárd ember él a Földön, és mind anya szülte. Én is ki fogom bírni, egy modern, felszerelt kórházban.

2016. szept. 2. 08:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem féltem egyáltalán, inkább izgatott az ismeretlen. Jó előre megbeszéltem magammal, hogy becsülettel végigcsinálom. Maximálisan pozitív élmény volt. Annyi volt a kérésem a szülőszobán, hogy nem maceráljanak, ne szóljanak hozzám feleslegesen és ne adjanak semmit (EDA stb.)
2016. szept. 2. 08:50
 3/10 anonim ***** válasza:
A barátnőm szülése természetesnek indult végül altatásos császár lett belőle (kb. 20 óra telet el a kórházba bekerülés és a császár között). Mindketten egészségesek. Nekem ez a történet inkább erőt adott, tudtam hogy ott van mellettem egy orvos (aki végigkísérte a terhességem) és ha bármi gond adódna közben megoldja. Szülés előtt gondolatban végigvezettem a szülést, biztattam a fiam hogy minden rendben lesz a végére (még ha lesznek is nehéz időszakok). Nem féltem és tudtam, hogy nem tart majd napokig a szülési fájdalom. Szerencsémre minden rendben zajlott, számomra pozitív élményként maradt meg.
2016. szept. 2. 08:53
 4/10 anonim ***** válasza:
14 nap terminus tullèpès után csak arra vágytam hogy túl legyek rajta nem kèszültem lelkileg gyorsan zajlottak a dolgok időm nem volt parázni 3 óra szülőszoba töltès után sürgőssègi császár
2016. szept. 2. 08:54
 5/10 anonim ***** válasza:

Problémamentes, könnyű terhességem volt, félidőben költöztünk, dolgoztam a 34. hétig, majd az utolsó napig (40 hét 2 naposan szültem) jöttem-mentem és úgy voltam vele, hogy minek félni? Elkerülni nem lehet, előre nem tudhatom, hogy mennyire lesz könnyű vagy nehéz, ezért nem féltem, csak izgatottan vártam, hogy milyen lesz a baba.

Reggel fél 7 körül kezdett folyni a magzatvíz fájások kíséretében, majd délután fél 5-ig vajúdtam, utána közel 1 órán keresztül nyomtam, de császár lett a vége (rövid és nyakra tekeredett köldökzsinór miatt nem jött egy pontnál lejjebb a baba), így este 6 előtt pár perccel született meg.

Remek emberekkel voltam körülvéve (párom, szülésznőm, orvosom), így jó hangulatban és humorral vegyítve zajlott le a dolog. Persze volt néhány óra, amire nem emlékszem a fájdalomtól. :)

2016. szept. 2. 09:05
 6/10 anonim ***** válasza:
Persze valamennyi félsz mindenkiben van. Aki nem szült az azért mert nem tudja mi vár rá. Aki szült már az meg azért :) De végül hidd el hogy mikor már rettenet szenvedsz a terhesség végén és érzed hogy már nem jó együtt, gyakorlatilag semmi másra nem tudsz gondolni se csak arra mikor mehetsz már szülni. Vajúdás meg szülés közben meg nincs időd arra hogy félj mert lefoglalnak a dolgok. A szülés egy más állapotba teszi az embert. Tényleg igaz hogy befele fordulnak ilyenkor a nők. A természet tudja a dolgát ne aggódj. Nem mondom hogy nem fáj a szülés. Vagyis inkább a vajúdás ami fáj. Amikor tolni kell a babát kifele az már nem fájdalom. Meg akkor már olyan lelki állapotban van az ember hogy fel se méri a fájdalmat csak történnek a dolgok. Fájdalmas gyereket szülni de nem érdemes félni tőle. Sajnos azt kell mondjam hogy viccesre vegyük hogy más hogy nem nagyon lehet gyerekhez jutni :D
2016. szept. 2. 09:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem féltem, tudtam, hogy úgyse kerülhetem el, és nem is tehetek igazából semmit a fájdalom ellen.
2016. szept. 2. 10:53
 8/10 anonim ***** válasza:
45%
En kvazi rettegtem ugy voltam vele, hogy en ezt nem birom ki de mivel mar elore le volt beszelve, hogy csaszar lesz igy nem aggodtam annyira. Ha az lett volna, hogy csaszar csak x probalkozas utan lesz, sztem nem elem tul de igy altatasos csaszarban tok oke volt a dolog es tudtam, hogy mite keszuljek, csak addig fajt amig az altato el nem kezdett hatni, nyomni sem kellett szoval nalam ez rendben volt.
2016. szept. 2. 11:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Az elsőnél nem féltem. Most a másodiknál már igen, mert már tudom miről van szó. Sajnos én az elsőnél csak hiperszuper sikersztorikat olvastam, ami mind felemelő, magasztos és még ki tudja milyen gyönyörűséges szülésekről szólt. Persze nekem nem ilyet dobott az élet. Most úgy készülök rá hogy igyekszem felkészülni a váratlan helyzetekre, a komplikációkra mert sajnos ilyen is előfordulhat.
2016. szept. 2. 14:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem féltem, hanem elmondhatatlan módon rettegtem.

Mivel készültem? Rengeteg imával és pozitív gondolkodással. Az biztos, hogy használtak, mert fantasztikus élmény lett végül. :)

2017. jan. 4. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!