Sürgősségi császárral szült anyukák akiknek be sem indult meg a szülés mesélnenek?
Pre-eklampsia miatt, ami már a toxémia következő fokozata...
35 hetes voltam ikrekkel, csak később mondták el, hogy mindhárman nagy veszélyben voltunk.
Hogy mit éreztem, hát... koraszülöttjeimet csak inkubálva láthattam, nem is voltak szoptathatóak.
Testileg... nagyon legyengült állapotban műtöttek, talán ezért is nekem rendkívül nehéz volt a talpraállás utána. Hadd ne részletezzem.
A következő császárom után összehasonlíthatatlanul gyorsabban gyógyultam, mint az elsőnél.
Lepényleválás és toxémia (ez ott aznap kezdődött a kórházban).
36 hetes voltam. Brutálisan véreztem. Az orvosom pont ügyeletes volt, megvizsgált, mondta, hogy picit várunk, ctg-re raktak, uh-t csináltak. Egy óra múlva jött be a dokim, még mindig véreztem a lábaim már be voltak dagadva, a vérnyomásom 180 volt. Azonnal toltak a műtőbe, altattak is.
Akkor nagyon féltem, rettegtem, hogy valami baj lesz. A műtőben már úgy remegtem, hogy azt hittem ott ájulok el. Szerencsére gyorsan elaltattak. Ébredni nagyon rossz volt, de voltam már altatva, így tudtam mire számítsak.
Szerencsére egészséges babám született, én is jól voltam, igaz a vérnyomásom sokáig magas volt szülés után.
4 napig voltunk kórházban.
Lelkileg annyira nem viselt meg, hiszen a “végeredmény” a kislányom, akit már alig vártam.
Én úgy vajúdtam itthon hogy leszakadt a hátam, de tényleg olyan erősen mint ha egy kést szúrtak volna bele, görnyedve ültem egész éjszaka míg férjem masszírozott majd 1-2 órára bealudt, én nem bírtam lefeküdni se.
Aztán másnap ctg, keményedéseknél szívhang leesett, azonnal műtő, hogy hogy éltem meg? Azt se tudtam fiú vagyok e- vagy lány, de max annyira volt időm hogy ezt átgondoljam míg a beöntést megkaptam és ültem a wc-n és úristen anya leszek mindjárt, úristen.. Műtőasztalon úgy éreztem nem volt elég 9 hónap :)
Műtét után rossz volt a kontrollálhatatlan remegés, hogy nem tudtma úgy babusgatni a kisfiam mint anyukám meg férjem, az első felkelés borzasztó majdnem elájultam viszont cserébe nem hagytam el magam nagyon hamar felépültem.
Hogy miért esett le szívhang rejtély, egészéges kisfiam született az a lényeg.
Miért kérdezed amúgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!