Sürgősségi császár után aki újból szült, császár lett ismét? Szóba sem jöhetett a hüvelyi szülés? Terhesség vége fele, fájt, feszített a hegetek?
Szóba jött a hüvelyi szülés, én nem erőltettem, a doki sem. Azt mondta, hogy majd menet közben kiderül, lehet-e.
A második babával is vajúdtam kb. három órát, de mire beért a doki és vizsgált, a baba még nem illeszkedett be, vizsgálat közben szúró fájdalmat éreztem a hegnél, a burok is épp volt. Félő volt, hogy ha burkot repeszt, kisodródik a zsinór. Így nálam a második is császár lett.
De van ismerősöm, aki túlhordta a másodikat, indították, sikerült neki kb. 3 óra alatt közel 4 kg-os babát szülnie hüvelyi úton.
Ennél a kérdésnél is azt szoktam mondani, csak úgy, mint az első szülésnél, nem szabad mereven egyikhez sem ragaszkodni. Az orvosoddal konzultálj, lehet-e, javasolja-e, mi volt az előző császár oka...Meg lehet próbálni és ha nem megy a hüvelyi szülés, akkor jöhet a császár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!