Van itt olyan anyuka akinek módosították a szülés dátumát az ultrahang alapján? Mikor szültetek?
Nekem a 12 hetes ulteahang alapjan modositottak ketszer is, igaz, hogy nem sokat.
Az elso gyereknel 3 nappal hoztak elorebb (vegul 39 hetesen szultem, szoval meg korabban a modositotthoz kepest is).
A mostani terhessegemnel kesobbre rakjak a kiirast 4 nappal, mert annyival kisebb a baba, mint a mensi szerint kellene lennie. Szinten a 12 hetes meres alapjan.
Ez teljesen realis is, mert valoban kesobb volt az ovulciom.
Amugy pl nekem is rendszeres, 28 napos ciklusom van, ovulaciot figyelem evek ota es evi egy-ket alkalommal tenyleg elofordul, hogy korabban, kesobb van par nappal.
Kesobbi uh alapjan mar hilyeseg modositani, mert akkor mar nem “egysegesen” nonek a magzatok, igy kehet, hogy az egyik 2500 grammal szuletik, a masik pedig 4500-zal...
De ha a 12 hetes merest tenyleg precizen csinalja tapasztalt szonografus, akkor szinte napra pontosan be lehet loni a terhessegi kort.
Amugy meg par napos-egy hetes kulonbseg nem sokat jelent. 38 es 42 het kozott szulni normalis, ha nem avatkoznak kozbe. Ezalatt a kozep 1 honapis intervallum alatt barmelyik napon ugyanannyi esely van a szulesre akkor is, ha a kiiras datuma 100% pontos.
Mennyi idos terhes vagy?
36 hetes terhes vagyok. A 12 és a 20.heti ultrahang alapján is egy héttel nagyobb a baba így módosították a szülés idejét.
A 32 ultrahang alapján is egy héttel nagyobb. Kíváncsi leszek a 37 hetes ultrahangon mekkora lesz.
Nekem minden UH alapján 1 héttel nagyobb volt a lányom, de sosem módosítottak a dátumon, a dokim azt mondta ez nem jelent semmit, mert minden baba fejlődése egyéni. Végül 36+3-ra született, 2700 grammal és 49 centivel.
A fiammal most vagyok a 22. hétben, a 12. és a 20. heti UH szerint ő is 1 héttel nagyobb, de a doktornőm álláspontja most is az hogy nem módosítunk az időponton, ő inkább amiatt várja korábbra mert a lányom is korábban született, nem UH adatok alapján, de még az is lehet hogy túl fogom hordani, mert minden terhesség és baba más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!