Ritkák a villám, meg gyors szülések és az extrém esetek 1 baba meg ikrek szülésnél is?
Ritkább. Persze van aki az elsőt vagy az ikreket is kipottyantja, de az a ritkább :)
Nekem viszonylag gyors volt az első. Délután 4 és 5 között folyt el a magzatvíz és mentünk be a kórházba. Este fél 12kor született meg 3,3kg-al. A doki szerint ez első szülésnek elég tempós :)
1. Baba az első derékfájástól számítva 3 óra múlva meglett.
2. Babával éjjel felébredtem, hirtelen elfolyt a magzatvíz, másfél óra múlva meglett.
3. Szülés ikrek, este 5-45-kor elfolyt a magzatvíz, 45 perc múlva megszülettek, alig értünk be a kórházba.
elsőre tök gyorsan, könnyen megvoltam :)
azt mondta az orvosom - nem sokszor látott ilyen könnyű szülést kezdő anyukától :)
mondjuk a gyorsat nem tudom, hogy lehet érteni... nekem hajnal 4-kor volt az első összehúzodásom, és fél2-kor született meg a gyerek...
de ami fájdalmas rész volt - vagyis amit az anyukák szülésnek neveznek, az burokrepesztéstől a kitolásig, 12-től fél2-ig.
amúgy nem feltétlen ritka. az orvosom a hathetes kontrollon mondta, hogy másnap egy anyuka "lekőrözött" elfolyt a magzatvize - azért ment be a kórházba, és 1 óra múlva megvolt az első gyereke, össz-vissz 1 órás szülésről leht itt beszélni. és elárulom, én is hallottam már más nőktől is ilyen sztoryt, persze azért nem ez a gyakoribb.
4x szültem, ebből a második 50 perces szülés volt :) a negyedik pedig 2 órás :)
Igazából az utolsó 15 percben voltak igazi fájásaim, amik olyan fogösszeszorítósak voltak.
Pedig a 3. és a 4. szülés között 4 év telt el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!