Extrém koraszülött baba esélyei?
Egy jó barátomék kislánya a 24. héten született 600 grammal. Kritikus volt szegény állapota, 3 hónapig voltak bent a kórházban, abból egy hónapig lélegeztetőn volt a kicsi. A szemét kellett megműteni ebben az időben. Augusztusban lesz 2 éves a kislány, és most úgy néz ki, hogy teljesen rendben van. 3 hónapos "lemaradásban" van a kortársaihoz képest, tehát azon a szinten van, mintha a kiírt időben született volna meg, csak ugye 3 hónappal idősebb. Nagyon aranyos, életvidámkislány.
De abban a 3 hónapban volt azért aggódás és küzdelem rendesen. Segítsetek támogatni a szülőket, hogy ne adják fel, bizakodjanak, az orvostudomány ma már csodákra képes. Sok erőt és kitartást a családnak, a kicsinek pedig hosszú boldog életet kívánok!
67% esélye van a túlélésre.
23-26 terhességi hétre született gyerekek egészségi állapota 2,5 évesen:
1% nincs adat
2% elhalálozott
24% súlyos fogyatékossággal él
24% enyhe fogyatékkal él
49% teljesen egészséges
23-26 terhességi hétre született gyerekek egészségi állapota 6 évesen:
4% enyhe halláscsökkenés
11% súlyos fogyatékosság
11% enyhe neurológiai probléma
13% közepes mértékű fogyatékosság
30% szemüveg, kancsalság
31% problémamentes
880 grammal született kisfiú, kétszer kapott agyvérzést az elején, aztán szépen fejlődött. Szerencsére véletlenül egy fesztiválnak köszönhetően Veszprémben született, ahol nagyon jó a PIC. Ha otthon születik (J-N-Sz megye), a gyerekorvos szerint nem maradt volna életben.
Most 9 éves kitűnő tanuló, nincs érzékszervi problémája. Talán az átlagosnál többször van megfázva, főleg az őszi-téli időszakban.
Az én kislányom is korababa volt, de nem ennyire extrémen kora. 3 hetet voltunk bent, sok mindent láttam, halottam.
Mi az ország egyik legjobban felszerelt, legjobb statisztikákkal rendelkező kórházában voltunk. A babádnak, amit te tehetsz érte, a legfontosabb az anyatej. Fejj, fejj és fejj, hogy ha majd kaphat akkor legyen mit adni neki.
Esélye mindegyik babának van, aki élve születik. Mi 2 baba halálát éltük át, egyikük 24 hetesen született 560 grammal, másik 31 hétre 1150-nel. Volt baba, aki 24 hétre született, akkor már 4,5 hónapos volt, a hazamenetel küszöbén álltak.
Kitartást kívánok!!! Hidd el, hogy a babád egy kis hős, együtt megbirkóztok a problémákkal.
Én egy olyan projektben voltam benne,amiben egy komoly koraszülött lélegeztető gépet adtunk át egy megyei kórháznak. Ennek a gépnek a lényege,hogy nagyon pici korababákat is tudnak vele úgy lélegeztetni,hogy ne legyen károsodás, úgy adagolja az oxigént ahogy kell stb.
Ebbe a gépbe először egy 490 grammos babát raktak, aki 24+5 hétre született. Ez egy éve volt, és tökéletesen egészséges a pici.
Szóval igen, van rá elég sok esély,hogy szövődmény nélkül megússza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!