Utolsó menstruáció vagy mért ultrahang adatok alapján számolják ki a szülés időpontját?
Nekem eltérés van a kettő közt: menzesz szerint 30+1 hetes vagyok. Most voltam ultrahangon, aszerint meg másfél héttel nagyobb a baba, 31+5 hetes.
Szülés időpontját nekem többször átírták, most utolsó menzesz szerint írtak ki, 40+0 hétre. De felmerült bennem, hogy ha a végén is járni fogok uh-ra és esetleg túl is hordom a babát, lehet hogy már ilyen 41-42 hetet fognak mérni?? Vagy hogy van ez?
Jó lenne tudni, mikor szülök. Jó, tudom hogy ezt csak megtippelni lehet és csak a babák 5%-a születik pontosan a kiírási dátumkor, de akkor is idegesít hogy nem tudom mire számítsak. Most csak másfél hét, a végén talán lesz 2 hét eltérés is, és az azért számít..
Szerintem ez is orvosfüggő.
Nekem két héttel nagyobbnak mérik a babámat, már az elejétől fogva (korai peteérésem volt).
Dokim viszont nem módosított a kiírt mensi szerinti dátumon. Azt mondta a baba úgyis akkor jön, amikor akar...
Ne aggódj, ha a babád idősebb, akkor mire betöltöd a mensi szerinti 40 hetet, akkor már úgyis figyelni fogják a méhlepény érettségét, esetleg a magzatvíz tisztaságát, és rögtön megindíjták a szülést, ha netán nem indul be magától. Tehát valószínűleg nem fog az a veszély fenyegetni, hogy kivárják a menstruáció szerinti 42 hetet, mert ha a babád ennél tényleg idősebb, akkor előbb fognak indítani.
De az is lehet, hogy mensi szernti 38 hetesen szülsz, és nem kell foglalkoznod ezzel a problémakörrel. Egészséget nektek addig is!
Utolsó mensis számolgatás alapján már meg kellett volna szülnöm, ovu alapján április elején kellene szülnöm(meg egy neves orvos szerint is), első uh alapján 03.25-re vagyok kiírva!
Én sem értem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!