Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Utolsó menstruáció vagy mért...

Utolsó menstruáció vagy mért ultrahang adatok alapján számolják ki a szülés időpontját?

Figyelt kérdés

Nekem eltérés van a kettő közt: menzesz szerint 30+1 hetes vagyok. Most voltam ultrahangon, aszerint meg másfél héttel nagyobb a baba, 31+5 hetes.

Szülés időpontját nekem többször átírták, most utolsó menzesz szerint írtak ki, 40+0 hétre. De felmerült bennem, hogy ha a végén is járni fogok uh-ra és esetleg túl is hordom a babát, lehet hogy már ilyen 41-42 hetet fognak mérni?? Vagy hogy van ez?

Jó lenne tudni, mikor szülök. Jó, tudom hogy ezt csak megtippelni lehet és csak a babák 5%-a születik pontosan a kiírási dátumkor, de akkor is idegesít hogy nem tudom mire számítsak. Most csak másfél hét, a végén talán lesz 2 hét eltérés is, és az azért számít..

2015. márc. 13. 10:52
 1/7 anonim ***** válasza:
A legelső uh alapján számított a legpontosabb, azt nézd meg! (Ha az uh-s papírt nézed, az mindig a méretekből számol, a kiskönyvbe meg azt hiszem a menstruáció alapján írják be, de az te is ki tudod számolni)
2015. márc. 13. 10:57
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez is orvosfüggő.

Nekem két héttel nagyobbnak mérik a babámat, már az elejétől fogva (korai peteérésem volt).

Dokim viszont nem módosított a kiírt mensi szerinti dátumon. Azt mondta a baba úgyis akkor jön, amikor akar...

2015. márc. 13. 11:12
 3/7 Vilcsianyuja ***** válasza:

Ne aggódj, ha a babád idősebb, akkor mire betöltöd a mensi szerinti 40 hetet, akkor már úgyis figyelni fogják a méhlepény érettségét, esetleg a magzatvíz tisztaságát, és rögtön megindíjták a szülést, ha netán nem indul be magától. Tehát valószínűleg nem fog az a veszély fenyegetni, hogy kivárják a menstruáció szerinti 42 hetet, mert ha a babád ennél tényleg idősebb, akkor előbb fognak indítani.

De az is lehet, hogy mensi szernti 38 hetesen szülsz, és nem kell foglalkoznod ezzel a problémakörrel. Egészséget nektek addig is!

2015. márc. 13. 11:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha UH alapján számolnak, akkor azt az első alapján teszik a kb. 12 héten, mert addig egyformán fejlődnek a babák, utána eltérő. pl. 38 hetesen az utolsó UH-on a méretek alapján másfél héttel idősebbnek találták a babát, de attól én még 38 hetesnek számítottam. Nem értem miért irkálják neked át, ilyet nem igazán tanácsos tenni. Hová jársz orvoshoz?
2015. márc. 13. 14:28
 5/7 A kérdező kommentje:
Sztk-ba jártam először, most meg magánba. Az első uh-n meg a 12. hetesen még pont a korának megfelelő volt.
2015. márc. 13. 15:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem 5 nappal fiatalabbat mutatott az uh egészen a végéig. A 12. heti után a dokim a kiskönyvemben át is írta a dátumot, nehogy majd megindítsák előbb. Nekem pont az uh kiírás napján indult meg a szülés. :-D De ez nagyon ritka.
2015. márc. 13. 20:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Utolsó mensis számolgatás alapján már meg kellett volna szülnöm, ovu alapján április elején kellene szülnöm(meg egy neves orvos szerint is), első uh alapján 03.25-re vagyok kiírva!

Én sem értem :D

2015. márc. 15. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!