Szerintetek ciki 30 alatt (tudatosan) gyereket vállalni?
Én 20 éves vagyok és ha azt mondom, hogy úgy 7-8 év múlva szeretnék apuka lenni értetlenül néznek rám.
A lány osztálytársaim azt mondják, hogy 35 alatt ők biztos nem akarnak, már ha egyáltalán akarnak.
Ugye megy a klasszikus "élni akarok, utazni, tanulni, élvezni, hogy fiatalos vagyok stb." duma.
Egyrészt, én nem hinném, hogy a kettő kizárja egymást. Másrészt, 25 évesen neked mért az az első, hogy bulizz, pasizgass meg elverd a pénzed?
"En 28 evesen tervezem az elsot, a ferjem akkor meg csak 26 lesz. Nekunk igy a megfelelo, tobbet tervezunk, 35 felett pedig mar nem akarok szulni, igy kenyelmesen belefer az idobe a 2-3"
Ezt ne vedd olyan biztosra azert 6-os... En 28 evesen szultem az elsot, ugyanigy gondoltam hogy 35-ig belefer a 3 gyerek. Igenam, de a korulmrnyek valtoztak, amire egyikunk sem szamitott. Most 36 vagyok, 2 gyerekunk van, es mar nem tervezunk tobbet. Orultem volns ha annyira jol osszejott volna minden hogy " kenyelmesen beleferjen" a 3. De nem igy lett.
Kerdezo, szerintem egyaltalan nem ciki, nem vagy tul fiatal hozza. Az en ferjem pl vilag eleteben apa akart lenni, de csak 29 volt mikor megismerkedtunk.
27 voltam a lányunk születésekor, a férjem másfél évvel fiatalabb, mint én. Van olyan típusú férfi, aki fiatal kora óta családot akar, ahogy ilyen nő is van. Na ő ilyen férfi, mindig szeretett volna hamar családot, ha úgy jön össze az élet. Úgy jött össze. A lányunk már 3 éves, most tervezzük a kistesót. Nagyon jó férj, nagyon jó apuka, boldog a családunk.
Amúgy ez nem jelenti azt, hogy nem éltünk eleget. 20-21 évesen jöttünk össze együtt is nagyon sokat buliztunk, fesztiváloztunk 5-6 évig, aktívan éltünk, de pont elég volt. Most se jár el mellőlünk, egy hónapban egyszer sörözik a haverjaival, nekem is van kéthavonta egy csajos estém, ennyi elég nekünk.
Pénzügyileg mi simán jók voltunk, ő 6 éve dolgozott (nem diplomás), én csak 4 éve, mert én szereztem diplomát. Egyébként a lányunk születése óta is előrébb jutottunk mindketten (én is dolgozom itthonról szinte születése óta).
Nem éreztük se cikinek, se korainak, mások véleményét meg leszartuk. Teljesen jó így nekünk, boldog család vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!