"Ha meg akarod kívánni az asszonyt később is, ne menj be
a szülésre. " Férfiak, ez valóban így van?
Figyelt kérdés
Párom nemrég ezzel jött haza, hogy a munkatársai rászálltak erre a témára, és rémtörténeteket meséltek neki a szülés élményeikről. Férfiakról van szó, én vagyok a barátnő, még teherbe sem estem, csak próbálkozunk, nem tudom hogy jött fel ez a dolog köztük. Most látom rajta, hogy nagy hatással volt rá a beszélgetés, és már nem hajlik az apás szülés felé. Pedig a tervek között eddig egyértelműen ez szerepelt, hogy ha törik ha szakad ott lesz velem, hiszen amúgy pánikolok mindenféle kórházi, orvosi dologtól. De ha ez valóban ennyire kiábrándító egy férfinak, akkor inkább szenvedek egyedül a félelmeimmel, minthogy erőltessem és a baba születése után megromoljon a kapcsolatunk.
Bent volt a férjem, mindent látott, nagyon kicsi szoba volt. Odahívták mikor a kisfiunk haja már látszott. Korábban is jó volt a szexuális életünk, alig bírtuk ki az 5 hetet, a 6. már nem sikerült. Azóta sincs semmi problémánk, nagyon jól működünk együtt minden területen. 10 éve vagyunk együtt, 2 éve szültem.
2018. márc. 27. 19:03
12/33 anonim válasza:
Jaj, dehogy van így. :) Bár nem vagyok férfi, de a választ azért tudom.... :D
2018. márc. 27. 19:14
13/33 anonim válasza:
12!
Aztán honnan tudod ? Ja, hogy a te partnered nem járt így? Attól más még érezhet máshogy. Ha nem akarja valaki az apás szülést, akkor tiszteletben kell tartani a kívánságát
2018. márc. 27. 19:15
14/33 anonim válasza:
12-es vagyok: Ha be is megy, akkor álljon a fejedhez és ne nézze premierben, amikor kibújik. Amíg csak tud, legyen bent veled. A hülye munkatársai miatt nehogymár lemaradjon egy ilyen élményről. Atya ég! Tudod ez mennyit jelent utólag egy apának? Rengeteget! Ha közben el akar ájulni vagy egyéb problémája van, akkor lesz ott szék, fotel vagy kimegy a folyosóra. Semmiképpen ne erőltesd, de azt mondd meg neki, hogy odanézni nem kell, viszont szükséged van rá bent, amíg csak lehet. Szülés után egy ideig úgysem a szexről fog szólni az élet, lesz ideje elfelejteni és annyi kihagyás után már nagyon fogja újra akarni. :D
2018. márc. 27. 19:18
15/33 anonim válasza:
A válaszokat nem olvastam. A kérdésedben viszont írod, hogy a férjed nem akar ott lenni. Szerintem tartsd tiszteletben ezt a kérését mindenféle puhítás vagy rémtörténet mesélés nélkül. Az én férjemnek mindegy volt, én viszont nem akartam, hogy ott legyen, aztán a körülmények úgy hozták, hogy ott maradt. A férjem nem ájult el, a történtek iránt közömbös maradt utólag is, sohasem beszélt róla és egy csodás apa lett belőle. Én ennek ellenére azt mondom, hogy a férjnek nem kell ott lennie, nem kell látnia a feleségét kínlódni, visítani és ha vágnak vagy komplikáció van, abban sincs semmi szép. A szülés egy nagyon véres, drámai dolog, neki csak a látvány marad. Én biztos nem szántam volna neki egy ilyen élményt, csak nálunk minden nagyon gyorsan történt.
2018. márc. 27. 20:10
16/33 anonim válasza:
Nevetséges a férfiak ilyen hozzáállása. Lenézem azt a "férfit", aki fájdalmak és félelmek között otthagyja élete párját, mert királylányként ő elvonul, mert nem bírja. Szánalmas.
2018. márc. 27. 20:46
17/33 anonim válasza:
Nekem a barátnőm és a fodrászom apás szülés miatt vált el. Viszont van, akinek szuper élmény. Én 2x szültem, elsőnél folyosón volt apa, másodiknál bent, de a kitolásnál én küldtem ki. Egyedül szeretek szülni ☺
2018. márc. 27. 20:58
18/33 anonim válasza:
16-os, nő vagyok és szültem. De egy másik nő szülését én sem nézném végig, de szerintem még a sajátomét sem. Ez nem gyávaság vagy ilyesmi.
2018. márc. 27. 21:02
19/33 anonim válasza:
Bátyám háromgyerekes apuka. Mindhárom gyereke születésénél bent volt. Eszerint az első és a második szülés után biztosan kívánta a feleségét. :DDDD
Azóta is szépen megvannak, idén fogják 20 éves házassági évfordulójukat ünnepelni.
Nálunk mindkét gyerek császárral született, így csak az előtérben lehettem. De eredetileg mi is úgy terveztük, hogy bent leszek szülésnél. Az első terhességnél, mikor ez szóba került, én megmondtam, hogy ha neki lelkileg segítség, hogy ott legyek, akkor ott leszek és kész. Neki ez segítség lett volna, tehát így döntöttünk. Az más kérdés, hogy farfekvéses volt a baba, ezért programozott császár lett. De a műtés megkezdése előtt még ott lehettem vele, és nyugtathattam. Úgy érzem, ez fontos volt neki.
2018. márc. 27. 21:14
20/33 anonim válasza:
Én bent voltam, amikor a feleségem szült. Segítettem tartani a lábát, mert hosszú szülés volt és alig volt már ereje. Láttam a fiam haját, amikor még kint se volt a feje. Elvágtam a köldökzsinórt. Felejthetetlen élmény volt, a következőnèl is bent szeretnék lenni. Oké, amikor a lepèny megszületett azt inkább kitörölnèm a fejemből, de ez van. Nem nézek máshogy az asszonyra, kívánom őt úgy, mint a gyerek előtt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!