Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik már túl estetek a szülése...

Akik már túl estetek a szülésen, volt, hogy azt éreztétek, hogy kész nem bírjátok?

Figyelt kérdés
S aztán hogy lett?
2018. márc. 6. 19:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ha már azt érzed nem bírod tovább, akkor a végén jársz...
2018. márc. 7. 07:41
 12/16 anonim ***** válasza:

Igen, volt. Folyamatos tolófájások. Doki mondta, hogy akkor nyomjak, amikor fáj. Mondtam, hogy folyamatosan fáj. Oké, akkor majd ő mondja, mikor nyomjak...

Ez ment egy darabig. Aztán elkezdtem vele kiabálni, hogy vigyen már és vágjon fel végre.

Nagyon emlékszem, hogy ekkor a szülőszoba ajtajában megláttam az aznapi ügyeletes orvost. Egy pillanatra találkozott a tekintetünk. Nem telt el fél perc, már azon ment a vita, hogy hogy a fenébe lehet, hogy belekezdtek egy kisműtétbe, mert most azonnal anesztes kell.

Itt már teljesen elvesztettem az időérzékemet, meg amúgy is minden kontrollt. Hangfoszlányok, felvillanó képek vannak csak meg a továbbiakról.

De végül a nagyon rossz szívhang ellenére 10/10es apgarral született meg a kisfiam. Sajnos nem láthattam, aludtam közben :/

2018. márc. 7. 07:57
 13/16 anonim ***** válasza:
A legtöbb kismamánál van ilyen pont szerintem. És ahogy a többiek is írták, legjellemzőbb módon az úgynevezett átmeneti szakasz során, ami a vajúdás végén, közvetlenül a kitolás kezdete előtt zajlik. Főleg az első gyereknél elviselhetetlen a dolog, egyrészt mert normál körülmények között, ha nincs komplikáció, akkor az első szülés mindig a leghosszabb, a többi már gyorsabban, könnyebben megy. Másrészt mert ott még te sem tudod, mire számítsál, ezért különösen durván hat ez a nagyon intenzív fájdalom, aminek azt sem tudod, mikor lesz vége, meg azt várod esetleg, hogy később még ennél is rosszabb lesz, ami aztán végképp rémisztőleg hat.
2018. márc. 7. 14:30
 14/16 anonim ***** válasza:

Kitolásnál mindkét szülésemnél volt egy ilyen pont. De főleg az elsőnél, az el is húzódott, kisebb komplikáció volt, emlékszem rá, hogy az járt a fejemben, hogy én ezt nem csinálom tovább, inkább hazamegyek. Nekem az segített sokat, hogy a főorvos, akit lehívtak hozzánk, odaült mellém, megfogta a kezem, és elkezdett bátorítani, azt mondta, hogy ha már eddig ilyen ügyesen csináltam, nehogy most adjam fel, tudja, hogy képes vagyok rá. Akkor összeszedtem az utolsó erőmet, és képes voltam még egy 20 percig koncentrálni.

A másodiknál csak az utolsó pillanatokban éreztem hasonlót amikor már nagyon feszített a kisfiam feje lent. Gátvédelemre készültünk, mondta a szülésznőm, hogy most egy fájásnál ne nyomjak, hogy elkerüljük a repedést, én meg mondtam neki, hogy nem fog menni, nem is érdekel, mi lesz, csak hadd jöjjön már ki, mert nem bírom tovább. Na, ő ügyes volt helyettem is, repedés nélkül megúsztam :)

2018. márc. 7. 23:27
 15/16 anonim ***** válasza:
Igen, hogy a viharba ne lett volna! Éjféltől félóránként keltem de nem tudtam h vajudok mar.... reggel 4kor éreztem h ez talán más. Fürdés és mertem az időt mivel 7re mar 5percesek voltak így Bem ettem csak egy pohár narancslét ittam, hat ekkora hülyét mint én... aztán persze dél meg mindig csak szar fájdalom de mar kopogtak a szemeim olyan éhes voltam h két fajas közt szendvicsek kel álmodtam. 1-3ig durva volt és egy centit se haladtunk ráadásul. Na akkor mar sírtam is úgy fajt és olyan erőtlennek éreztem magam. Mondtam h szedjék ki mert nem biiirom! Aztán felállítottak és 20 perc alatt többet haladtunk mint előtte 3ora alatt. Borzasztóan fajt de egyszercsak egy gyomorbol jövő nyogesre -amit én nem igazán érzékeltem csak meselte öröm- mondta a szülésznő h na erre vartunk. Onnantól 30 percen belül megvolt. A végére kimerülten és segíteni kellett a dokinak mert nem tudtam nyomni rendesen mert elmúltak a fajasaim is oxi mellett is a kitolasra. Csak éreztem amikor keményedik és nyomtam. Persze így nem jól mert nem volt inger h hova nyomjak így meg bevérzett a szemem és a fejem is... aztán megkönnyebbülés jött. Bár a varras se kellemes de az mar kiborhato volt.
2018. márc. 9. 10:57
 16/16 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem minden szülés ilyen. A szülésznőm szerint, ha ezt érzed, mindjárt túlvagy rajta.
2018. márc. 11. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!