Kedves kollégák akik éreztétek azt, kész leléptek a pályáról, visszakaptátok a kedvetek, vagy kényszerből maradtatok?
15év után ott tartok, hogy utolsó évzárás, betanítom az utódom, és sose lássak főkönyvet az életben.
Még egy változásról ha csak tudnom kell róla, mert csak érinthet egyszer, hallok sikítani fogok. Eddig valahogy lelkesen figyeltem mindenre ami a szakmánkat érinti, de most.
Igyekeztem szinten tartani a tudásomat olyan témákban ami nem jellemző a munkám során, mert kellhet, de lassan a saját cégeim ismétlödéseit se értem, érdektelen vagyok.
Én szerencsére nem érzem ezt, nagyon szeretem a szakmát, és pont azért kötöttem ki itt, mert igényem van a folyamatos tanulásra, és a jogszabálykövetés erre tökéletes.
Ráadásul én nm csak könyvelés/adótanácsadás témában képzem magam, hanem tb-bér-munkaügyben is.
Fél évvel ezelőttig én is pont ezt imádtam benne. Változik, és át kell látni, mert minden mindenre kihat.
Valami eltört, és nem érdekel, kb gépként csuklóból csinálom.
Vannak elemző ismerősök velük is élveztem egy egy beszélgetést, vagy elméleti közgázosok, mára inkább csak oktatók, velük is jókat "szakmáztunk". Kész, untat, rosszul vagyok tőle.
Kb inkább megyek karosszérialakatosnak, vagy mükörmösnek
Mondhatnám azt is, hogy "lelki társak vagyunk".
Könyvelés, bér, tb., munkaügy, statisztika, stb.
26 év, elegem lett.
Amikor én kezdtem még 1 dossziéba elfért az egész évi Magyar Közlöny, könnyű volt követni az eseményeket. Aztán azt élveztem, hogy zsigerből mentek a dolgok, mindenhez hozzá tudtam szólni.
Akkor jöttem rá, hogy én ezt már nem akarom csinálni, amikor az évi Magyar Közlöny 10-15 dossziéba fért már csak el. :)
Csak "kullogtam" az 5 percenként változó események után. Először elkezdett idegesíteni, aztán már nem is érdekelt.
Amúgy is váltottam volna, de az élet is hozzásegített. Pontosan azt éreztem, amit Te: Bármit, csak ezt ne.
Aztán "viccnek" szánva jelentkeztem egy olyan munkára, amit még csak nem is ismertem. Biztos voltam benne, hogy mivel nem vág a szakmámba, fel sem vesznek. Tévedtem. Az elején megkínlódtam, itt is kell jogszabályokat követni, de mivel teljesen más, mint ami eddig volt, kivirultam. Tetszik a munka, szeretem csinálni. ;)
Szerencsét próbálni soha nem késő. Valaminek a vége mindig egy új kezdete!
Drukkolok Neked!
Kedves Kolléga, én még csak 19 éve vagyok a pályán, de ebből kb. 10 gyerekkel otthon - azt is mi a fenének, csak azt láttam, hogy 40 felé közeldeve lecsúsztam tudásban mint a béka a létrán. Azaz beszámáolót kb 2 évig csináltam. Most Németországban dolgozom a "szakmában", azaz az itteni magyaroknak intézem egy német adótanácsadó cég beszállítójaként az adó, Kindergeld különbözet, stb. témát és a magyaroknak (akik ritkán tudnak hivatalba futkosni otthon) a Magyar adóbevallását, hivatali igazolását. ha tudsz angolul vagy németül, nézd meg a szakmánk jövőbeli adutomatizálási kvótáját (94%)will your Job be done by a machine (sajnos a linket nem engedi, de írd így be itt több szakmát is kirpóbálhatsz). Látod, a NAV a következő, aki kiszorít minket a szolgáltató hozzáállásával. Kit küldjük el, 27.000 NAV-os dolgozót? Nem, állami és EUS-s pénzből fejlesztünk a többi könyvelő meg éhkoppon marad. Azaz egyre többen lesznek, akiknek ez nem lesz jövő. Itt olyan informatikai fejlesztéseket kell végrehajtani, amihez vagy csak a nagyoknak van pénze - ld. NAV. Hosszú távon az egyedi fejlesztésű programok ideje lejár. Amiben tudsz egyedi lenni, hogy segítesz a vállalkozóknak erre az útra állni - bankba járni, segíteni rendszerek kiválasztásában, stb. Vagy tényleg egy olyan szakmát választani amit nem veszélyeztet az automatizáció és robottechnika. Ami kreativ, komplex és nem tudják robotokkal helyettesíteni. Ja, ebben elég sok az olcsó munkaerő - építekezés, betegápolás stb. - amiért a legtöbb Magyar Németországba jár...:-(
Sok sikert egy új kezdéshez !
Látod, a NAV a következő, aki kiszorít minket a szolgáltató hozzáállásával.
Aha... te simán beveszed azt is, hogy az őstik bevallását megcsinálják, mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!