Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésmegindítás ügyeletben?

Szülésmegindítás ügyeletben?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kinek mi a tapasztalata, ha ügyeletben szült és terminusát túlhordta? Mondjuk egy bababarát kh-ban (Szt Imre), ha nincs választott orvosa egy kismamának, és a kiírt dátumot túllépte, akkor a kezelőorvos, aki nincs felfogadva a szülés levezetésére, mikor utalja be a kh-ba és utána hány kórházban töltött nap után indítják be, ha pl minden rendben????
2018. febr. 26. 15:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem a túllépés után minden nap kellett mennem NST-re. A 7.napon vizsgáló orvos mondta, hogy költözzek szépen be (előtte soha nem láttam). HA bemész, a főorvos mindenképpen megvizsgál, ő aztán bármit mondhat. A konzíliumon minden reggel megvitatják a helyzetedet, és eldöntik, várnak-e még. Nekem 9 napot húzott rá a lányom, de akkor magától indult.
2018. febr. 26. 16:06
 2/5 anonim ***** válasza:

Miskolc, szintén bababarátnak mondott kórház, bár a bababarátságnak nincs köze a szüléshez, annyit jelent, hogy 24 órában a gyerekkel vagy és szoptatnod kell, nem tápszerezheted.

Én a 41. héten szültem, nem volt orvosom, minden nap kellett járnom NST-re, néha elküldtek áramlást is nézni UH-on.

Végül otthon kezdett szivárogni a meconiumos magzatvíz, de gondolom, ha az NST rossz értéket mutatott volna, akkor bent tartanak hamarabb.

2018. febr. 26. 16:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Szent Imrébe a betöltött 41. héten kell befeküdni. Kapni fogsz másnap egy méhszájérlelő tablettát. Ha nem indul be a szülés attól sem, akkor 48 óra múlva indítanak, de általában beindul.

Bár nekem volt fogadott orvosom, de a "szomszéd" kismamának nem és nála is ugyan így volt. :)

2018. febr. 26. 16:49
 4/5 anonim ***** válasza:
41. héten feküdtem be szülésindításra. 41+4. héten 6 óra vajúdás után mekonium aspirációs szindrómával született meg a fiam, aki egy hónapot töltött a PIC-en, mert sok mekoniumos magzatvizet nyelt és oxigénhiányos állapotba került. 3 napig altatták, hűtötték, kikapcsolták az idegeit, akkor azt mondták, elveszíthetjük. Szóval többet ilyet soha, pedig kértem a császárt. A következő szülésnél nem hagyom magam.
2018. febr. 26. 16:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Miskolcon szültem én is. Mondjuk én benn feküdtem magas vérnyomás miatt, de ha nem feküdtem volna benn, akkor naponta NST-re így is be kellett volna járnom, illetve amnioszkópiára. Így is túlhordtam 4 nappal. Enyhe fájásaim voltak, vasárnap hajnal volt, kómás ápolónő. Úgy kellett kinyígnom, hogy hívják le az ügyeletest. Ő megvizsgált, meconiumos volt a magzatvíz (előző nap zárt voltam teljesen, nem tudott megvizsgálni), azonnal indítottak. Ha nincs ez, akkor szerdán, egy héttel a kiírt dátum után vittek volna oxitocin terhelésre, de a protokollt kórház válogatja.
2018. febr. 26. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!