Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért akarnak a nők szülni?

Miért akarnak a nők szülni?

Figyelt kérdés

Miért akarják tönkretenni a testüket? Miért akarnak elképesztő fájdalmakat átélni, szétszakadni, aztán hetekig/hónapokig szenvedni a fájdalomtól? Ráadásul egyesek ezt nem is csak egyszer, hanem akár többször is?

Tényleg megéri?

Meg, hogy utána mennek tönkre a kapcsolatok a baba születése utána 1-2 évben...

2018. febr. 6. 14:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
84%

Nekem megérte. Annak aki nem akar, annak nyilván nem. Aki gyereket akar, az belekalkulálja, hogy a szülés, akár természetes, akár császár, fájni fog nem kicsit.

Gyereket akartam, gondoskodni egy életről, felnevelni, megtanítani neki a szokásainkat, a családunk történetét, valakit, aki majd ha nem leszek, benne tovább élek. Család lenni.

A szülést meg egész egyszerűen elfelejtik a nők hogy mennyire fájdalmas volt. Így vagyunk kódolva. Szülés után egy félórával már nem tudtam felidézni a fájdalmat, bezzeg a 10 évvel ezelőtti gyökérkezelésem fájdalmát még most is fel tudom.

Igen megéri, nekem nem ment tönkre a kapcsolatom, mert a gyerek apja tudja mivel jár egy gyerek. Nem cukormáz meg rózsaszín csillámfelhő, tudta hogy éjszakázni kell vele.

2018. febr. 6. 15:03
 12/22 A kérdező kommentje:
Ez csak egy kérdés az ezer közül, amik néha megfordulnak a fejemben ezzel kapcsolatban :) Félek az ismeretlentől
2018. febr. 6. 15:06
 13/22 anonim ***** válasza:
27%
Hány éves vagy? Az, hogy ki miért akar, az az ő dolguk, és nyilván nem így gondolkodnak, ha egyszer babát akarnak. Semmi közöd hozzá, mint ahogy másnak sem ahhoz, hogy te miért így gondolkodsz efelől...
2018. febr. 6. 15:11
 14/22 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem mókás kérdés :) Ma én is feltettem magamnak magamnak. 7 hetes terhes vagyok, folyamatosan szarul vagyok, semmit nem tudok csinálni és még hol a vége... :)

Feküdtem a kanapén, szenvedtem reggel óta, a párom leült a földre mellém és szomorúan nézett rám. Mosolyogva mondtam neki, hogy ez kétségtelenül brutál fos, mégsem halt még ki az emberiség, szóval nyugtassa a gondolat, hogy a gyerek akkora öröm, amiért ez az egész és ennél sokkal több is megéri. Ez, bárhogy is nézem, csakis azt jelentheti, hogy a gyerek egy számunkra jelenleg elképzelhetetlen öröm. Milyen megnyugtató gondolat :)

2018. febr. 6. 15:17
 15/22 anonim ***** válasza:
84%

Én pl. nem biztos, hogy akarok.

Nem feltétlenül azért, mert tönkreteszi a testet (úgyis megöregszünk, nem mindegy?), hanem mert sokszor idegesítenek a gyerekek és szerintem a sajátommal sem lenne más. Mikor még pici baba, akkor aranyos, de utána már nem annyira.. És igen, a szülés fájdalmától és a terhességtől is félek. Sajnos van egyéb bajom is, nem biztos, hogy akarok többet.

Illetve visszatart még (és most jöhet a lepontozás), hogy sok nő kicsit megbolondul szülés után. A környezetemben sokan szültek most és ezt látom. Szellemileg mintha már nem lehetne velük beszélgetni (mert csak a GYEREK, a GYEREK), amit megértek, persze, de mintha feladták volna a normális életüket. A korábban szeretett munkájukat, a hobbijukat és sajnos a férjüket is. Én nem szeretnék ilyenné válni.

28/N

2018. febr. 6. 15:35
 16/22 anonim ***** válasza:
76%

1. génjeinkbe van táplálva a szaporodási ösztön

2. szereti a gyerekeket, szeretne családot, szeretné a génjeit továbbörökíteni (igen, megéri és nem feltétlen megy tönkre minden kapcsolat, ha igen, az gyerek nélkül is tönkre fog menni pár év múlva)

3. és persze vannak, akik a segíjért szülnek.

2018. febr. 6. 15:35
 17/22 Metionin ***** válasza:
77%
Gondolom azért mert gyereket akarnak és az ezzel jár. Nekik bizonyára megéri. Nekem nem kell gyerek, így nem szülök, a fájdalom stb. sem érné meg. Szerintem teljesen logikus.
2018. febr. 6. 16:52
 18/22 anonim ***** válasza:
51%
Terhesnek lenni nekem nem volt jó buli. Ahhoz képest a szülés semmi volt. De annyira kerek egésznek erzem az eletem, amióta megvan a kislányom, hogy a legőszintébben mondom, minden szenvedést megért. Sejtettem, mi vár rám, mert anyukám is minden terhességét keményen megszenvedte, mégis úgy voltam vele, legalább egy gyerkőcöt szeretnék. Egyenként sok maradandó kárt azért nem tesz a terhesség. Csíkos lett a hasam, icipicit lazább és megereszkedettebb a hasam is meg a mellem is, de rengeteget edzek és kezdek jobban kinézni, mint azelőtt. Semmi bajom nincs, nem mentem tönkre sem testileg sem lelkileg -sőt :)
2018. febr. 6. 17:04
 19/22 anonim ***** válasza:
33%

Ez az élet rendje,faj fenntartàsi ösztön.Slussz.

A negatívumok ,amiket írsz ,eléggé túlzóak.De,majd te is meglàtod,hogy túlélhetőek,sőt!És a legtöbbjük hozzààllàs kérdése.

És a legfontosabb:nagyon jól vàlaszd meg kinek szülsz.Amelyik kapcsolat a tervezett gyerek miatt megy tönkre,az annyit is ért.

2018. febr. 6. 18:03
 20/22 anonim ***** válasza:
35%
Ha szerinted ez a forgatókönyv, biztos, hogy szeretnél gyereket?
2018. febr. 6. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!