Miért akarnak a nők szülni?
Miért akarják tönkretenni a testüket? Miért akarnak elképesztő fájdalmakat átélni, szétszakadni, aztán hetekig/hónapokig szenvedni a fájdalomtól? Ráadásul egyesek ezt nem is csak egyszer, hanem akár többször is?
Tényleg megéri?
Meg, hogy utána mennek tönkre a kapcsolatok a baba születése utána 1-2 évben...
Nekem megérte. Annak aki nem akar, annak nyilván nem. Aki gyereket akar, az belekalkulálja, hogy a szülés, akár természetes, akár császár, fájni fog nem kicsit.
Gyereket akartam, gondoskodni egy életről, felnevelni, megtanítani neki a szokásainkat, a családunk történetét, valakit, aki majd ha nem leszek, benne tovább élek. Család lenni.
A szülést meg egész egyszerűen elfelejtik a nők hogy mennyire fájdalmas volt. Így vagyunk kódolva. Szülés után egy félórával már nem tudtam felidézni a fájdalmat, bezzeg a 10 évvel ezelőtti gyökérkezelésem fájdalmát még most is fel tudom.
Igen megéri, nekem nem ment tönkre a kapcsolatom, mert a gyerek apja tudja mivel jár egy gyerek. Nem cukormáz meg rózsaszín csillámfelhő, tudta hogy éjszakázni kell vele.
Szerintem mókás kérdés :) Ma én is feltettem magamnak magamnak. 7 hetes terhes vagyok, folyamatosan szarul vagyok, semmit nem tudok csinálni és még hol a vége... :)
Feküdtem a kanapén, szenvedtem reggel óta, a párom leült a földre mellém és szomorúan nézett rám. Mosolyogva mondtam neki, hogy ez kétségtelenül brutál fos, mégsem halt még ki az emberiség, szóval nyugtassa a gondolat, hogy a gyerek akkora öröm, amiért ez az egész és ennél sokkal több is megéri. Ez, bárhogy is nézem, csakis azt jelentheti, hogy a gyerek egy számunkra jelenleg elképzelhetetlen öröm. Milyen megnyugtató gondolat :)
Én pl. nem biztos, hogy akarok.
Nem feltétlenül azért, mert tönkreteszi a testet (úgyis megöregszünk, nem mindegy?), hanem mert sokszor idegesítenek a gyerekek és szerintem a sajátommal sem lenne más. Mikor még pici baba, akkor aranyos, de utána már nem annyira.. És igen, a szülés fájdalmától és a terhességtől is félek. Sajnos van egyéb bajom is, nem biztos, hogy akarok többet.
Illetve visszatart még (és most jöhet a lepontozás), hogy sok nő kicsit megbolondul szülés után. A környezetemben sokan szültek most és ezt látom. Szellemileg mintha már nem lehetne velük beszélgetni (mert csak a GYEREK, a GYEREK), amit megértek, persze, de mintha feladták volna a normális életüket. A korábban szeretett munkájukat, a hobbijukat és sajnos a férjüket is. Én nem szeretnék ilyenné válni.
28/N
1. génjeinkbe van táplálva a szaporodási ösztön
2. szereti a gyerekeket, szeretne családot, szeretné a génjeit továbbörökíteni (igen, megéri és nem feltétlen megy tönkre minden kapcsolat, ha igen, az gyerek nélkül is tönkre fog menni pár év múlva)
3. és persze vannak, akik a segíjért szülnek.
Ez az élet rendje,faj fenntartàsi ösztön.Slussz.
A negatívumok ,amiket írsz ,eléggé túlzóak.De,majd te is meglàtod,hogy túlélhetőek,sőt!És a legtöbbjük hozzààllàs kérdése.
És a legfontosabb:nagyon jól vàlaszd meg kinek szülsz.Amelyik kapcsolat a tervezett gyerek miatt megy tönkre,az annyit is ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!