Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mért akarnak ennyire egyesek...

Mért akarnak ennyire egyesek otthon szülni és mért tüntetnek a beszüntetése ellen?

Figyelt kérdés

Mért akarnak ennyire egyesek otthon szülni amikor nagy a kockázata az otthonszülésnél hogy meghal vagy a baba hal-meg vagy mindkettő!Vagy esetleg a gyerek maradandó károsodással/nyomoréksággal születik meg

Mert nem tudja mit és hogyan kell csinálni egy "rosszba" komplikáltabb helyzetbe(pl Geréb Ágnes) nem szakszerűen jár el vagy semmit nem csinál és lehet hogy nyomorékül születik meg ezért a gyerek!

Én soha nem bocsátottam meg volna anyámnak ha ilyen kis kényes lenne hogy nem bír ki max 1 hetet a kórházba és nyomorékul születtem meg volna!

Mért nem bírnak ki az anyukák max egy hete a kórházba (szülés előtt talán behívnak 3nappal előtte és szülés után max bent kell maradni 3-4 napot)

Inkább vállalják hogy maghal a baba vagy lehet hogy nyomoréksággal születik és egész életére kihat mert nem bírt ki egy hetet!

Most lehet azt mondani hogy a kórházba is fen áll ez a veszély de sokkal kisebb az esély!

Meg hogy régen is otthon szültek de akkor 4-ből 2 gyerek szülésnél maghalt!

2010. okt. 14. 09:40
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha megfigyeled a tüntetőket akik mellette vannak, mind hát ilyen 'vissza a természetbe' felfogásúak, hordozó kendővel magukon a babával,.
2010. okt. 14. 09:43
 2/23 anonim ***** válasza:
2010. okt. 14. 09:44
 3/23 anonim ***** válasza:

Szerintem rossz irányból közelítitek meg a helyzetet. Én is kórházban szülő nők körébe tartozom, de valamilyen szinten az ő nézeteiket is megértem.

Ha nem lennének, még az apukák sem jöhetnének be a szülésre, most meg egy anyuka, ha nem engedik be a férjét, egyből felháborodik. (nézzünk csak vissza a tavaly téli látogatási tilalom alatt született kérdésekre.)

Elsősorban szerintem az a baj, hogy a kórházakat nem a

szülő nőknek találták ki. Ridegek, távolságtartóak stb...

Menjünk be egy vidéki kórház szülészetére, ahol apuka nem nézheti meg a gyereket csak a szülőszobán és mikor hazaviszi, vagy azokat a szülőszobákat, ahol 4 rozsdás 40 éves szülőágy vagy vizsgálószéknek tűnő valami van elhelyezve a zölcsempés teremben, itt vajúdhatsz fekve akár egész nap, ha nem megy kapsz oxitocint, felállni nem szabad, mert rajtad van a CTG-gép, enni-inni nem szabad, ha nem haladsz, vagy kipréselik belőled a gyereket vagy mész a műtőbe. EDAt felejtsd el, mert arra nincs lehetőség, a szülés után rögtön elviszik a babát, épphogy félszemmel láthattad, meg apuka megmutatja neked fényképen, mikor fürdette a nővér. Ha apuka meg akarja fogni a gyereket, akkor közlik vele, hogy tele van bacival (mármint apa) és beteg lesz a gyerek. Másnap reggel hozzák ki 15 percre először, közlik, hogy szoptass, igaz a tápszer csurog ki a gyerek szájából, pedig nem is kérdezték tőled. 15 perc múlva elviszik azzal a szöveggel, hogy 3 óra múlva megint kihozzák ennyi időre. Este 9 től reggel 5 ig nem láthatod, csak hallod, hogy üvöltenek az újszülött osztályon, és alig várod, hogy elérkezzen az 5. nap, hogy hazamehess és végre megfogjad, szerethesd, apának bemutasd....

Nem az őskorban szültem, hanem 2006-ban, 2008-ban és idén.

Anyukám még szülőotthonban szült a 70-es évek végén.Egy nagy épület a park közepén. Csak szülő nők, sem sebészet, sem belgyógyászat, sem abortusz, csak az anyák és gyermekeik. Barátságos szobák, mégis a közelben felszerelt műtő. NEm csak a nagyvárosi alternatív szülőszobákat kellene figyelni, hanem a vidéki kiskórházakat is. Ha nem lennének ezek a lázadó anyák, aki tüntettek Pesten, akkor a nagy kórházak sem változtattak volna.

Tudjátok milyen érzés úgy szülni, hogy a kórteremben,a mi 4 ágyas, 3 abortuszos van rajtad kívül?

Én valamilyen szinten megértem Geréb Ágiékat...

2010. okt. 14. 10:11
 4/23 A kérdező kommentje:

Szerintem ha az ember hazaviszi a gyerekét több milliószor fogja látni!!!

És inkább nem fognám meg a gyerekemet pár napig mint hogy megszületése után beteg legyen!

Meg ahogy mondta nehogy már azt az egy hetet ne bírják ki még ha olyan rossz állapotba is van a kórházak minthogy aztán a gyerek egész élete bánja!

Egyetértenék ezzel a Gerébbel ha elvégezne valami tanfolyamot vagy nem tudom én mit hogy a komplikált helyzetekre is legyen megoldása bés lenne megfelelő felszerelésen!Ez a Geréb kb olyan hogy behívok valakit az utcáról hogy vezesse le a szülést!Mert kb annyit ért hozzá!

2010. okt. 14. 10:41
 5/23 anonim ***** válasza:

masodik vagyok, mint emlitettem, nem ertek egyet az otthon szülessel. De azt nem gondolom, hogy ez a nö ne lenne szakmaliag jol felkeszült. De ez mind hiaba, mert müteni helyben akkor sem fog tudni. Ritkan van otthon egy jol felszerelt, steril mütöhelysegünk, ha csaszarra kerülne a sor :)

Amugy sok szempontbol igazat kell adnom a harmadiknak. Ha lenne külön szüleszet, ahol tenyleg csak szüles, meg szülesfelkeszites, meg ilyesmik folynanak, de ott lenne mütö, ha esetleg csaszar kell, meg mit tudom en mi, minden felszereles, ami egy korhazban van (tehat egy komplett szüleszet :) ), biztos sokan valasztanak ezt a lehetöseg, többek közt en is. De nincs, igy marad a korhaz, meg a tiszta lelkiismeretem, hogy en mindent megtettem azert, hogy egeszseges babam szülessen.

2010. okt. 14. 10:46
 6/23 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell megérteni, ki miért akar otthon szülni... én nem akarnék, és sorolhatnám az érveket... aki pedig mindenképpen otthon akar, annak is vannak érvei. A lényeg, bárki bárhogyan is dönt, viselnie kell az esetleges következményeket. Mivel igény úgy látszik van az otthon szülésre, a törvényalakotó és az egészségügy feladata megteremteni a lehetőséget és a feltételeket...
2010. okt. 14. 10:49
 7/23 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést már én is fel akartam tenni. Egyszerűen nem értem, hogy meri ezt bevállalni egy szülő nő. Az tény, hogy a kórház nem egy wellness hotel, de ha valami komplikáció van, akkor csakis ott tudnak segíteni. Van néhány ismerősöm, aki ha nem kórházban szül, akkor iszonyat problémák lettek volna.

Szóval én abszolút ellenzem az otthonszülést (hacsak nem szállítják oda egy kórház komplett berendezéseit, + mindenféle orvost + vért stb.). Sőt, egyáltalán nem vagyok híve a kádban- meg fejenállva- szülésnek sem. Szegény újszülötteket minek ki nem teszik...

2010. okt. 14. 11:29
 8/23 anonim ***** válasza:

Csak egy dolog ha én nem kórházban szülök meghal a lányom!! Pedig semmi komplikáció nem volt betervezve!!!

Köszönhettem a kórháznak a rengeteg orvosnak és fejlett technológiának és műszereknek,hogy van akinek most kereshetem az általános iskolát!!!

Úgyhogy az én véleményem egyértelmű!! Felelőtlenség nem kórházban szülni!! Nem csak a te életed miatt hanem a gyerek élete miatt is.

És igen is kit érdekel,hogy milyen a bánásmód 5 nap és mehettek haza.De ÉLVE!! Tudom durva voltam ,csak a mai napig eszembe jut ,hogy mi lett volna ha....Egy szó mint száz önző dolog nem kórházban szülni!!

2010. okt. 14. 12:15
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

kedves kérdező, nem akarlak megbántani, de te nagyon tájékozatlan vagy.

Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász orvos és pszichológus végzettségű, többdiplomás ember. ezen kívül gondolom nem egy-két tanfolyamon, továbbképzésen vett részt, bábaként és dúlaként is jelen volt már több ezer szülésnél. többek között az ő érdeme, hogy az apák bent lehetnek a szülőszobán. ezen egyébként ezelőtt 20-25 évvel ugyanúgy megbotránkoztak az emberek, mint most az otthonszülésen.

először tájékozódj, utána ítélkezz.

nem értem, miért kell azzal foglalkozni, hogy ki, mit, miért akar. nem mindegy? te is tudod, miért ott szültél, ahol; az otthonszülők is tudják.

csak az elmúlt 2 hétben született itt, csak ezen az oldalon vagy 5 ugyanilyen témájú kérdés...

2010. okt. 14. 13:38
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Sok dologban egyetértek a 10:11-es válaszolóval. Már sok hasonló kérdésre kiírtam, hogy nem feltétlenül az otthonszülés a legjobb megoldás, hanem az otthonszülést kell bevinni a kórházakba. Én is sokáig gondolkodtam az otthonszülésen, de a dokimhoz ragaszkodtam, és ő meg otthon nem szül. Aztán el is dőlt a kérdés, mert a lányom tumorgyanúval született, így esélytelen lett volna az otthonszülés.

A körülményeket, a mentalitást és a futószalagot kell megváltoztatni.

A szülés elviekben természetes folyamat, támogatni, segíteni, könnyíteni kell, de hibának tartom ezt orvosi esetként kezelni. Viszont ha már ennyire fejlett az orvostudomány, akkor használjuk ki és a szülő nő hadd csinálja, amit ösztönből érez, a szülésnő segítse, a doki csak a háttérben álljon készen, ha mégis baj lenne.

Bár ehhez olyan mentalitású anyák is kellenek majd, akik elhiszik, hogy a szervezetük képes megszülni a babát és kellően tudnak magukra figyelni. Ez elég nehéz.

És nekem nagyon nehéz volt, hogy a szülőszoba után apa nem foghatta meg a gyereket, ráadásul 4 nap helyett 6-ot voltunk bent, majd átvitték a korára kivizsgálni. Ha nincs az az áldott jó nővérke és meg nem engedi apának, hogy a nővérszobában pár percre magához ölelje... nagyon sok hálás könnyet kapott azóta is ez a nővér a megértéésért tőlem, pedig nem is tud róla. a ilyen emberség kellene.

És kellenek a hangadók, az úttörők, különben ez a világ sehova sem haladna.

"És inkább nem fognám meg a gyerekemet pár napig mint hogy megszületése után beteg legyen!"

Kedves Kérdező, van neked gyereked? Velem otthagyták a szülőszobán a lányomat, de nem voltam jól és nem tudtak felvinni pár óráig, így aztán 2 óra múlva felvitték a csecsemősök nélkülem. Reggel ugrottam le az ágyról gátseb ide vagy oda, amikor végre kihozták, azt sem tudtam hogy öleljem magamhoz... És ezek olyan fontos percek a gyereknek! Nem adtam be soha, csak 10 percre, ha mosdani mentem, egyedül nem mertem hagyni.

Geréb Ágnest meg lehet szidni, de tudtommal szülészorvos és ez azért mégsem olyan, mintha az utcán fogott taxis vezetné le a szülést. Ne ragadtassuk már ennyire el magunkat. Nem tudom ismered-e ezt az asszonyt, de látatlanban a szakértelmét megkérdőjelezni??

És mi van a kórházban meghalt babákkal? Arról nincs szó, mert kussolnak az intézmények. Amikor bementem szülni, halvaszülés volt éppen. A baba már fekete volt, mikor meglett. És az anya sikolya után csak a nagy, halott csend volt, sírás sehol. Csak ez valahogy nem volt benne a médiában. És volt műtő, volt orvos.

Én ezt hiányolom:

Legyen rendes babagonozási és szülésre való felkészítés valamint szoptatási tanfolyam is. Persze szülőszoba látogatással.

Sok helyen van, még több helyen hiányzik ez.

A szülőszobák legyenek egyszemélyesek, hangulatosak, vajúdni és simán szülni is lehessen, és ha még az anyuka akár ott is maradhat aztán a kórházi napokra, akkor hurrá. De ha nem, max. kétágyas szobák legyenek.

Apának több előjogot! Lehessen már a gyereket megfognia!, Ha steril ruhában, maszkkal, az sem baj, de lehessen! Ők miért kevesebbek?

2010. okt. 14. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!