Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Rossz CTG érték, mekóniumos...

Rossz CTG érték, mekóniumos magzatvíz - az orvos mégsem császároz. A gyerek egész életében sérült lesz, ápolásra szorul, pedig semmi baja nem lett volna ha nem teszi tönkre az életét az orvos. Ilyen egyáltalán hogyan történhet meg?

Figyelt kérdés

[link]

Olvasgattam mekóniumos magzatvíz témakörben, úgy találtam meg ezt a cikket. Képtelen, de tényleg KÉPTELEN vagyok felfogni, hogy ilyesmi hogyan történhet meg.

2018. febr. 3. 10:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
78%

Bocsi, véletlen elküldtem.

Tehát CTG eltérés többféle lehet, és közel sem minden eltérés esetén kell azonnal császározni.

2. Hüvelyi szülésnésnél, ha nincs szó hüvelyi szülésbefejező műtétről (fogó, vacuum), ill. koraszülésről, akkor neonatológus jelenléte nem előírt, a szülész megítélésén múlik, hogy odahívja-e. Itt persze utólag már könnyű mondani, hogy oda kellett volna hívnia, de azért a tények ismerete nélkül nem nagyon kellene ezt megítélni.

3. Ha bármilyen okból nincs ott neonatológus, de az újszülött szarul van, a szülésznek pont, hogy kutya kötelessége azonnal leszívni, sőt, ha indokolt, az újraélesztést is el kell kezdenie! Nyilván mellette szaksegítséget kell hívni, de pont akkor követne el hibát, ha a gyerekgyógyász megérkezéséig nézné a nem lélegző újszülöttet....

2018. febr. 3. 21:32
 12/13 anonim ***** válasza:
65%

Egy neonatológusnak mindig ott kell lenni ahogy megszületik a baba. Mikor engem toltak be szülni akkor oda jött a vezető neonatológus és mondta hogy itt vagyunk szaladunk egyből ha megszületett a baba.

Magánál a szülésnél pedig a gyermekem belekakált a vízbe. Alig volt vizem és az is zöld volt. 3 napig automatikusan antibiotikumot adtak neki és 5 napig voltunk kórházba. Éret ujszülött csecsemő volt 3570 grammal.

Nem szeretem ezt a webbeteg oldalt mert sokszor túlzás van benne sokszor meg 100 félét írnak benne.

Kérdeznek valamit és a válasz is rossz.

Vahy csak kifejt valamit ami nem jól van összerakva.

2018. febr. 4. 10:57
 13/13 anonim ***** válasza:
52%

Apg az elso semmit nem mond arrol milyen hosszutavu kovetkezmenyek lesznek

A 2. Es a 3. Apg inkabb

De apgar megbizhatatlan vergaz vizsgalat kell ph es BE megallapitas es thomson scor

Ha ph extrem alacsony 7.0 alatt azonnal huteni kell a cseczemot ezzel elkerulheto az agykarosodas.

2018. febr. 4. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!