Rossz CTG érték, mekóniumos magzatvíz - az orvos mégsem császároz. A gyerek egész életében sérült lesz, ápolásra szorul, pedig semmi baja nem lett volna ha nem teszi tönkre az életét az orvos. Ilyen egyáltalán hogyan történhet meg?
Olvasgattam mekóniumos magzatvíz témakörben, úgy találtam meg ezt a cikket. Képtelen, de tényleg KÉPTELEN vagyok felfogni, hogy ilyesmi hogyan történhet meg.
Magyarország, mit vársz?
Ennek ellenére mégis nők százezreio fizetik le az orvosokat
Azért vannak kétségeim a cikket olvasva.
Nem az orvos látja el az újszülöttet (főleg nem a nőgyógyász), nem ő állapítja meg az apgart, tuti nem csecsemőosztályra vitték az újszülöttet, attól, hogy fulladt még nem kell újraélesztés, ápolási járadék (és keresetpótló járadék) nem létezik, a gyerek alanyi jogon közgyógyellátott, tehát gyógyszerköltsége nincs.
Ez egy reklámnak megírt, valószínűleg kamu eset...
" a gyerek alanyi jogon közgyógyellátott, tehát gyógyszerköltsége nincs."
Valamit keversz.
Alanyi jogcímen jogosult közgyógyellátásra az, aki, vagy aki után szülője vagy eltartója magasabb összegű családi pótlékban részesül..
és a cikk régi, akkor még gyógyszerkeret nem volt ráadásul.
agykárosodott, mozgássérült gyerek... mire kikerül a kórházból megvannak a papírjai.
ÉS tévedés ne legyen, én nem azt vitatom, hogy vannak hibázó orvosok, szimplán ez a történet nagyon nem oké... ráadásul tele hibával, ami akkor is szégyen, ha újságíró fogalmazta, akkor is, ha az ügyvéd. Olyan mindenegyben blog szint.
Dehogy vannak meg a papírjai, amikor eleve az a történet, hogy nem került rá a születési zárójára semmi.
Mai magyar helyzet: a kisfiam záróján se szerepel az oxigénhiány, se a légzéstámogatás, holott kapott. 5 perces apgarja 10 volt, ami ilyen körülmények között lehetetlen.
Ez a cikk így, ebben a formában megtévesztő, sok helyen pontatlan, ferdít. Természetesen léteznek orvosi műhibák, és ha itt a bírósáv a felperesnek kedvezett, akkor gondolom történt is. De attól még ferdítések vannak benne.
1. A meconiumos magzatvíz önmagában nem indikációja a császármetszésnek. A CTG eltérések között
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!